|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Jak pozbyć się włosów dysplastycznych?
Cześć dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak pozbyć się włosów dysplastycznych?
Cytat:
Pozbyć się - usunąć czyli wyrwać, jeśli są pojedyncze. Jeśli nie to próbować zmiękczać emolientami i nawilżaczami (ale to tylko zamaskuje problem). Poza tym zająć się skóra głowy - tu by musiał obejrzeć to dobry trycholog. Poczytaj sobie wpis u BlondHair Care, zwłaszcza komentarze, ten zawiera sporo informacji: "Koszmar się zaczyna gdy takich włosów jest więcej niż 3%. Ja takich włosów mam ponad 15% i wszystkie wyrastają na wierzchniej warstwie włosów. Początkowo myślałam, że są zniszczone. W końcu wiele lat farbowałam i używałam prostownicy. Po powrocie do naturalnego koloru i po ścięciu reszty kiedyś farbowanych włosów problem nie zniknął mimo, że odstawiłam prostownicę a do pielęgnacji na stałe wkroczyły oleje, maski, łagodne szampony. Odczekałam kolejne 2 lata mając w głowie, że włosy potrzebują czasu, że może przez to że gdy były krótkie nie miałam jak ich związywać na noc. Włosy podrosły, na noc zawsze związywane w delikatny warkocz bądź koczek. Nie rozczesywałam włosów na mokro, przed każdym myciem olej (wymiennie sezamowy, z pachnotki, orzechów włoskich), szampon, maska, delikatne odsączenie włosów w bawełniana koszulkę i pozostawienie ich do samodzielnego wyschnięcia. Suplementacja od kilku miesięcy tez zaliczona, zdrowe odżywianie również. Włosy dalej wyglądały na zniszczone, tzn wierzchnia warstewka, reszta pięknie błyszcząca, widocznie zwiększona gęstość i grubość włosów. Na wierzchu sianko nie do okiełzania, wybrałam się do trychologa żeby zorientować się co z nimi jest, czy są zniszczone i co może powodować taki stan. No i wyszło szydło z worka, włosy dysplastyczne. Trycholog polecił sprawdzić hormony, rzeczywiście nie do końca z nimi ok. Niestety ich uregulowanie nie gwarantuje poprawy i gwarancji, że włosy które wyrosną na miejscu dysplastycznych będą wporządku ![]() ![]() Edytowane przez chimay Czas edycji: 2015-08-07 o 14:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.