|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Chłopak i jego przyjaciolka
Hej dziewczyny,
Od pewnego czasu spotykam się z chłopakiem, padły deklaracje związkowe i wszystko jest na jak najlepszej drodze. Jest to naprawdę świetny facet, czuly, opiekuńczy i mamy mnóstwo wspólnych pasji. Niestety przez najbliższe kilka miesięcy nie mamy możliwości mieszkania zbyt blisko siebie, zatem się odwiedzamy. On poznał moich znajomych i bardzo zależy mu żebym też poznała jego najlepszych przyjaciół. I tu rodzi się problem. Ma dwójkę najlepszych kumpli i dwie przyjaciółki. Jedna z nich i jednego poznałam i są to naprawdę w porządku ludzie. O reszcie tylko słyszałam z opowieści póki co. czasami wspominał o jednej z nich, że myślał nad odwiedzeniem jej gdy studiowała za granicą ale bilety były za drogie. Nazwijmy ja K. I wczoraj dostał sms z pytaniem od K czy wpada na jakiś miejski koncert, na co odpisał że nie bo jest akurat w moim mieście. Powiedział że przyjaciolka wie o mnie, tak jak i reszta znajomych. I pokusilo mnie żeby zapytać czy z którąś z nich nie miał czegoś więcej na rzeczy... Niestety okazało się że kilka lat temu przespal się z K. Powiedział że było to jednorazowe, po alkoholu. Ze porozmawiali po tym o tym i zdecydowali że nie chcą próbować niczego więcej, zatem pozostali przy przyjaźni i sytuacja się więcej nie powtórzyła. Nie jest to też facet jednorazowych numerów więc tymbardziej mnie to zabolalo. Wiem że to było chyba 5lat temu i po tym czasie był w innych związkach, ale nagle straciłam do niego zaufanie. Powiedziałam że nie mam.pewności czy w porywie emocji na imprezie takie coś znowu się nie stanie, czemu zaprzeczył i powiedział że to tylko koleżanka i że zna ja najdłużej, że nigdy nie ma zamiaru do niej startować. Jak byście zareagowały na moim miejscu? I przede Wszystkim jak sobie z tym uporać? Olać temat i ufać? Powiedzieć że mi się to nie podoba? Miałam w przeszłości dokładnie taka sama sytuację i dwa razy zostałam zdradzona więc jestem strasznie wyczulona... Co o tym myślicie? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chłopak i jego przyjaciolka
Ja bym się poważnie zastanowiła czy chcę się pakować w taką relację głównie ze względu na dzielącą Was odległość, a tym samym brak możliwości sprawdzenia chłopaka, czy rzeczywiście pasujecie do siebie. Na mój gust w tej chwili u Was wszystko tak wygląda jakbyście się przygotowywali do wejścia w związek - poznawanie swoich rodzin, przyjaciół itp., a więc nic tak naprawdę jeszcze nie wiadomo, także to, czy taki układ wypali. Co do przyjaciółki, to mogłoby coś z tego być, ale nie musiałoby. Moim zdaniem skoro przez te pięć lat do niczego nie doszło, to szanse są nikłe, ża akurat stary sentyment popchnie go w jej ramiona. Że mogłoby się zrodzić jakieś nowe uczucie, tego nie przewidzisz. Ale takie ryzyko istnieje zawsze i może się pojawić w stosunku do każdej innej osoby. Ja na Twoim miejscu skupiłabym się raczej na budowaniu i rozwijaniu Waszej relacji, a przede wszystkim na sprawdzeniu czy jest ona na tyle wartościowa i ważna dla mnie, że chcę, żeby się rozwinęła. Powodzenia!
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Nigdy nie wiadomo, co będzie w przyszłości i czy Was związek faktycznie się rozwinie. nie napisałaś jak długo jesteście razem, tylko tak dość ogólnikowo. Nie wiem, czego tak naprawdę się obawiasz, przecież te kilka lat temu on Ciebie nie znał, nie był z Tobą w związku, więc to, że się z kimś przespał nie powinno mieć dla Ciebie większego znaczenia. Każdy ma w końcu za sobą jakiś bagaż doświadczeń wchodząc w związek, nie przesadzajmy. Liczy się tu i teraz, co z Wami będzie. Ja też kiedyś nie będąc w żadnym związku, miałam epizod z kimś kogo bardzo dobrze znam, widujemy się często, ale ja mam męża, on ma żonę, to było parę lat temu. Nie wiem dokładnie czego tak naprawdę się obawiasz i jakie masz oczekiwania? Bo chyba nie będziesz chciała, żeby zerwał z nią kontakt, bo jeśli się przyjaźnią to nie ma na to raczej żadnych szans. Tak więc olej to i skup się na teraźniejszości. Życzę powodzenia.
Edytowane przez bestka Czas edycji: 2015-08-08 o 08:45 |
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
jak dla mnie nie ma czegoś takiego jak przyjaźć damsko-męska
WSZYSTKIE, o których słyszałam, kończyły się chęcią na coś więcej przynajmniej z jednej strony nawet na wizażu jest MNÓSTWO takich historii, że przyjaciółka podko☠☠☠☠e się w przyjacielu 'i jak mu o tym powiedzieć' albo 'przyjaciel się we mnie zakochał, co robić' do tej pory pamiętam jak jakaś wizażanka twierdziła, że jej przyjaźń to tylko czysta przyjaźń, nic więcej, a po jakimś czasie się pojawił wątek, że przyjaciel się w niej zadurzył
|
|
|
|
|
#5 |
|
live your passion
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;5234511 8]jak dla mnie nie ma czegoś takiego jak przyjaźć damsko-męska
WSZYSTKIE, o których słyszałam, kończyły się chęcią na coś więcej przynajmniej z jednej strony nawet na wizażu jest MNÓSTWO takich historii, że przyjaciółka podko☠☠☠☠e się w przyjacielu 'i jak mu o tym powiedzieć' albo 'przyjaciel się we mnie zakochał, co robić' do tej pory pamiętam jak jakaś wizażanka twierdziła, że jej przyjaźń to tylko czysta przyjaźń, nic więcej, a po jakimś czasie się pojawił wątek, że przyjaciel się w niej zadurzył [/QUOTE]Nie zgodzę się. Co jak ludzie spotykają się w paczce i są przyjaciółmi to wtedy każdy zako☠☠☠☠e się w każdym płci przeciwnej? A co jak ludzie znają się od dziecka i są dla siebie jak brat i siostra? Sama znam wiele przypadków przyjaciół gdzie osoby mogą gadać godzinami, się wspierać, wygłupiać, mają wspólne zainteresowania, ale między nimi nic nie ma, żadnej chemii, są po prostu jak takie dobre rodzeństwo. Autorko musisz zaufać chłopakowi, bo innego wyjścia nie masz. Może za jakiś czas zorganizujcie sobie jakieś ognisko czy spotkanie w grupie z wszystkimi i Twoimi i jego znajomymi byś mogła zobaczyć jak zachowują się w swojej obecności? Najlepiej by to wyszło tak naturalnie. Myślę, że jakby miało coś między nimi być to by było w przeciągu tych pięciu lat, ale rozumiem Twoje myśli, też bym się trochę nad tym zastanawiała.
|
|
#6 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Początkowo na pewno nie podobałaby mi się taka znajomość, ale jednocześnie rzeczywiście może być tak jak on mówi, musiałabym się przekonać, poznać tą dziewczynę, zobaczyć jakie ma do mnie nastawienie, jak się zachowuje. Raczej bym tego nie brała na logikę pt. "skoro przez 5 lat nic, to na pewno spoko" tylko musiałabym się temu dokładnie przyjrzeć i zobaczyć jak to będzie. I w tej sytuacji też bym tak zrobiła jak pisze TakaSamaInna i GreenWay, zobaczyła jak ten związek się będzie układał, czy w ogóle do siebie pasujecie. Ważnym czynnikiem jest jednak ta odległość, bo ciężko Ci będzie zobaczyć ile ta dziewczyna rzeczywiście zajmuje miejsca w jego życiu, Ty będziesz tu, ona przy nim, mogą się pojawić jakieś Twoje "schizy", nie będziesz wiedziała jak ona dokładnie się wobec niego zachowuje, on wobec niej itd. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam kilku bardzo bliskich kolegów. Nie wiem, czy mogłabym nazwać ich przyjaciółmi, ale spotykam się z każdym z nich dość często i rozmawiamy dosłownie o wszystkim - w tym o swoich najbardziej osobistych myślach i o najpoważniejszych problemach w naszych życiach.
I nigdy w życiu nie przyszłoby mi do głowy, żeby z którymś z nich uprawiać seks, ani nawet wykonywać jakąkolwiek czynność związaną ze sferą erotyczną. Więc, o ile w przyjaźń między kobietą i mężczyzną wierzę całkowicie, nigdy nie nazywam w ten sposób relacji, w której pojawił się jakikolwiek wątek romantyczny, erotyczny lub seksualny. Nie nazwałabym więc tej pani K przyjaciółką Twojego chłopaka. |
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyjaciółka przyjaciółce nie równa, ale 90% przypadków to zazwyczaj coś więcej.
W Twoim przypadku coś więcej zdarzyło się 5 lat temu. Od tamtego czasu nie wydarzyło się już NIC? |
|
|
|
|
#9 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ja autorkę rozumiem. Dla mnie związek z kimś, kto ma taką przyjaciółkę, w obecnej chwili jest zupełnie nie do pomyślenia. Tak samo, jak niektórzy za nic się nie zwiążą z osobą z dzieckiem (czego ja z kolei nie rozumiem, ale ok, mają prawo). Sama musi zdecydować, czy jest w stanie to przeskoczyć. |
||
|
|
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Problemem jest tylko to, że słowo to jest nadużywane i często określa się nim osobę, która przyjaciółką nie jest... Kobiety lubią nazywać tak swoje koleżanki, a mężczyźni lubią nazywać tak swoje kochanki. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Często się nadużywa kumpel = przyjaciel. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Rozumiem Twój niepokój, Autorko, ale skoro Twój chłopak idąc do łóżka z przyjaciółką był wolny, sądzę, że nie masz się czym martwić. Być może byli sobą wtedy trochę zauroczeni ( nie mówię o jakiejś bigtruelove, ale w każdym razie wydali się sobie na tyle interesujący, że poszli razem do łóżka), jednak po pierwsze - sami zdecydowali, że ich relacja nie ma wykraczać poza granice przyjaźni, po drugie - to było dawno i zapewne po takim czasie wszystko zdążyło już wskoczyć na ' normalne' tory. Spróbuj ją poznać, są duże szanse, że okaże się miłą, ciekawą osobą, polubicie się i Twoje obawy w naturalny sposób znikną
Wiadomo, zawsze warto upewnić się, czy uczucia nie zamydlają nam oczu, ale nie ma też co przesadzać w drugą stronę - tylko najesz się stresu. Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
|
|
#13 |
|
chaos maker
|
Niepokój rozumiem, ale ja bym spróbowała z tym chłopakiem. Przecież to było 5 lat temu, a kto nie próbuje, ten nic nie zyskuje. Skoro od 5 lat nic się między nimi nie działo, a on nie chce do niej startować, wybrał sobie ciebie, to nie schizuj na zapas. I nie bój się nowych relacji tylko dlatego, że kiedyś już zostałaś zdradzona. Przed bólem nie uciekniesz, bo i tak cię będzie w życiu jeszcze bolało nie raz, a uciekając od tego faceta możesz stracić szansę na fajny związek.
Ja też spałam z przyjacielem, znaliśmy się 10 lat i on kiedyś do mnie uderzał, ale dawno, później ja miałam kogoś, on też, spotkaliśmy się jakiś czas temu i samo wyszło. Nie żałuję, było fajnie, ale nie chcemy tego powtarzać i żadne z nas nie myślało/myśli o relacji. Ot, spontaniczny seks z kimś, kogo się zna długo i mu się ufa.
"I didn't ask for this pain, it just came over me(...) I'm so suprised you want to dance with me now, I was just getting used to living life without you around." "Boję się (...), że on zniknie, wiesz,
ten ktoś, kogo pokocham całym sercem bladym, chociaż mówią, że go już nie mam." |
|
|
|
|
#14 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale, oczywiście, każdy może mieć inaczej, autorka wątku sama musi zdecydować. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
BAN stały
|
Nie robiłabym problemu z tego, co było dawno temu i przede mną. Trzeba się pogodzić z tym, że każdy z nas ma jakąś przeszłość.
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie przesadzaj, autorko. Sama mam przyjaciela faceta, on teraz ma dziewczynę (i ona czasem jest zła, gdy ten idzie się spotkać tylko ze mną, "bo ona nie ma ochoty iść razem"), a to, co kiedyś było miedzy nami (przytulanki, mizianie, pocałunki po pijaku) NIC nie znaczy. Zupełnie nic. Też potrafiłam lecieć do niego prawie w środku nocy, pocieszać, spaliśmy milion razy w jednym łózku, ale TERAZ on ma dziewczynę, jest wierny, a ja NADAL jestem przyjaciółką, jestem dla niego ważna, a to, co było KIEDYŚ, minęło. On jest z TOBĄ. |
|
|
|
|
|
#17 | ||||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Był od tamtej pory też w innym związku, był też długo sam i powiedział, że sytuacja nigdy się nie powtórzyła. Ale mimo wszystko nie czuję się komfortowo z myślą, że w jego życiu nadal jest ktoś, z kim miał jakąś seksualną przeszłość... ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
Z resztą mam jakiś taki niesmak nawet pomimo, że jej nie znam. Mam uścisnąć jej rękę i powiedzieć ,,no hej, fajnie że mamy tyle wspólnego, spałyśmy z tym samym facetem"? ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
Powiedział, że znają się z nią najdłużej z całej jego paczki i zawsze jak jest jakieś większe spotkanie, to ona też jest - głównie przez to że wszyscy się trzymają razem. Twierdzi, że niby nie są już ze sobą ,,tak" blisko jak kiedyś... ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
Nie podoba mi się to, że ona gdziekolwiek się tam kręci, a z drugiej strony wiem, że związek to nie zamykanie w klatce i nie mogę robić przesiewu mówiąc ,,ta tak, a ta nie"... eh... ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#18 | |
|
plum plum
|
Cytat:
Na pewno, powiedz jej to na dzień dobry, ona pewnie nawet nie spodziewa się, że o tym wiesz. Ogólnie, widząc Twój poziom przeżywki doradzam zakończenie znajomości, bo nawet jeśli ich relacja jest kompletnie niewinna, to Ciebie i tak będzie strzelać za każdym razem, jak ona zadzwoni, napisze, wpadnie się spotkać albo choćby podrzuci Wam jogurty z promocji.
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
Pewnie jest niewinna. Ale ona się będzie w niej cały czas niezręcznie czuła, to nie jest lęk przed zdradą. Myślę, że nie każdy się nadaje do zwiazków z osobami, które utrzymują kontakt z eks partnerami łóżkowymi
|
|
|
|
|
#20 |
|
plum plum
|
no właśnie o to mi chodzi, że Autorka nie sprawia wrażenia, by umiała się z tym pogodzić i na każdą wzmiankę o dziewczynie będzie dostała dreszczy.
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Mój były też miał wielką "przyjaciółkę". Wszystko jej o nas mówił i nawet zaprosiła nas razem na jej ślub. Niby nie mieli romansu (w trakcie związku nic nie wiedziałam. Mieszkali daleko od siebie i niby znali się 8 lat :sciana: ) a niedawno po jego zakończeniu dowiedziałam się, że mnie z nią zdradzał nawet w tedy kiedy JA z NIM byłam na JEJ ślubie .... po nim też.
I zawsze gadali, że się poznali w internecie i on z nią nie chciał być bo ona nie podobała mu się wizualnie.... Na moje szczęście o tym cudactwie dowiedziałam się kiedy rozstanie przebolałam i w sumie lata i latało mi to obok ogona. Lecz nadal zastanawiam się czy powiedzieć jej mężowi.... Posiadałam przyjaciela (już pisze dlaczego więzy się poluźniły) przez 15 lat. Zawsze razem, nierozłączni nawet w czasach "kobiety są be" z jego strony. (przedszkole) ![]() Ale w liceum facet po prostu się we mnie zakochał. Cyrki zaczęły się kiedy znalazłam faceta (zły wybór kumpel dobrze ostrzegał) lecz to nie o tym. Sceny zazdrości, okropne złośliwości, chore akcje (nie klasyfikujące się do niczego.... bo nie poszłam z nim na 100 dniówkę tylko ze swoim facetem. WTF?) ...koniec końców kiedy nasze drogi się rozeszły był bardzo rozżalony przez to, że nie udało mu się wyskoczyć z friendzonu. I od roku się nie odzywa ![]() Ja na twoim miejscu skreśliłabym dawno takiego gościa. Przyjaźń damsko-męska istnieje tylko w przypadku faceta geja i kobiety lesbijki. Chociaż też nie dam sobie za to ręki uciąć. Druga strona zawsze będzie chciała czegoś wiecej....
|
|
#22 | ||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
przepraszam, jeśli zabrzmiało na poważnie---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
Jest ryzyko że ten mąż by nie uwierzył Ci nawet jakbyś powiedziała. Aczkolwiek ja będąc w związku wolałabym usłyszeć prawdę - choćby nawet od obcej osoby. Jeśli chodzi o stosunek mojego chłopaka do tej przyjaciółki, to z tego co wiem, nie zwierza jej się związkowo. Ostatnio widzieli się raz, miesiąc temu bo pracuje w innym mieście. Nie latają też ze sobą wszędzie jak papużki nierozłączki. No ale jest na wspólnych imprezach itp... ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
W dodatku on z nią w związku nie był, więc to mi się wydaje dodatkowo nielogiczne po co przyjaźnić się dalej. Skoro nie chcą być razem i nie chcieli. Po prostu łapie mnie taki niepokój, że a co jeśli jednak po latach zachcą... ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
Rozmawiałam o tym z chłopakiem, mówiłam jakie są moje obawy i że w przeszłości zostałam właśnie nieciekawie potraktowana w związkach, w których faceci mieli taką przyjaciółkę (zawsze okazywała się kimś więcej). Zapewnia mnie, że nie są już tak blisko jak kiedyś, że to po prostu przyjaciółka typu ,,BRO"... Że nic ich nie łączy miłosnego. Ale zostaje jakiś niesmak... I obawa. |
||||
|
|
|
|
#23 | |
|
Kobieta z klasą
|
Cytat:
Autorko, na drugi raz się zastanów jakie pytania zadajesz i czy chcesz znać odpowiedź. Lepiej nie pytać niż potem gryźć się czymś takim.
|
|
|
#24 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Fakt, że świadomość tego nie jest zbyt przyjemna dla mnie, ale jednocześnie dobrze, że wiem. Dokładnie tak jak mówisz, raczej ludzie nie opowiadają o takich rzeczach, choć powiedział, że między nimi nie było większych uczuć niż przyjaźń i ten jednorazowy seks.... Wiem, że to naprawdę świetny, czuły facet, który stara się jak może by zyskać moje zaufanie. Niestety ciężko jest zaufać, gdy nie widzę ich razem, nie wiem jak się zachowują względem siebie sam na sam, jak ze znajomymi. Nigdy nie widziałam jej na oczy... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Konto usunięte
|
No a co to, istnieje jakiś obowiązek zaprzestania kontaktów z wszystkimi, z którymi spaliśmy?
Autorko, nie dla każdego jednorazowy seks wiąże się z jakąś wielką, ogromną chemią, motylami w brzuchu i uczuciem. Oni przespali się ze sobą raz i nigdy więcej. To o czymś świadczy. Świadomie nie poszli dalej, więc czemu mieliby to uczynić teraz, po kilku latach? Świrujesz jak nie wiem. No i nie rozumiem, jak można stracić do kogoś zaufanie, bo opowiedział nam o czymś, co zdarzyło się x lat temu i już nie jest istotne. Nie okłamał Cię, nie oszukał, nie dowiedziałaś się też, że kiedyś kogoś oszukiwał. No nie pojmuję. Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-08-21 o 15:43 |
|
|
|
|
#26 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Niby masz rację, twierdzi że nie wiązało się to z żadnymi uczuciami, ale z drugiej strony nagle złapała mnie jakaś taka obawa przez to. Do tej pory wydawał mi się facetem, który nie zrobiłby tego tak o, jednorazowo, bez uczuć - twierdził zawsze że nie miał jednorazowych numerków. Po tym jak powiedział mi o przyjaciółce stwierdził, że dla niego jednorazowy numerek oznacza wyrwanie kogoś na dyskotece, a tego nie zrobił. Dla mnie kwestia przywiązania jest bardzo ważna i twierdził, że dla niego też. Dlatego też po tym zaczęłam myśleć, że jest taki jak poprzedni, którzy mnie zdradzili. Nie wiem, czy mój komentarz ma jakiś sens gdy go czytacie. Boję się po prostu, że skoro z taką łatwością zrobił sobie taki jednorazowy skok, to w przyszłości może mnie czymś takim zaskoczyć. Po prostu się tego po nim nie spodziewałam i siedzi mi to w głowie. Wiem, że panikuję, jednak moja niezbyt udana przeszłość związkowa też się na to nakłada. I te komentarze na górze, że by nie ufały.. eh |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Popadasz w paranoję. To Ty się chyba w tej chwili nie nadajesz do związków, nie on. Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-08-21 o 16:53 |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Spokojnie. Wg mnie są trzy możliwości: a) jesteś zazdrosna, bo boisz się zdrady, jednak nie ufasz mu w 100% b) po prostu lubisz być jedyną osobą w towarzystwie, która wie, jaką ma minę podczas orgazmu, będziesz się czuła przy nich niezręcznie c) nie uznajesz seksu bez zobowiązań i kogoś takiego szukasz, może nawet czujesz się oszukana, że powiedział, że on nie ma takich doświadczeń. A stąd już krok do punktu a) Poradzę to, co zawsze - zastanowić się, skąd dokładniej biorą się te uczucia i przyjrzeć się dokładniej tej relacji, czy poza tą przyjaciółką nie ma jeszcze jakichś innych sygnałów. Możliwe, ze intuicja coś Ci podpowiada, a Ty uczepiłaś się tylko tej przyjaciółki, może jest coś jeszcze. Szczególnie, że często Ci się zdarza trafiać na ten typ faceta, nie twierdzę, że to Twoja wina, ale może jest coś, czego nie dostrzegasz albo nie do końca sobie uświadamiasz. Jeśli nic z tych rzeczy a Ty nie jesteś przewrażliwioną zazdrośnicą, możliwie, że z czasem poczujesz się pewniej, to w końcu młody związek, zaufania się nie buduje w parę dni. Ale przemyśl to sobie. Edytowane przez 201705042038 Czas edycji: 2015-08-21 o 16:56 |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Hehe czarno-biały świat, przyjaciółmi nie mogą być ludzie ze wspólną seksualną przeszłością, koniec kropka haha. Ja mam przyjaciela (tak, przyjaciela - nie nadużywam tego słowa), z którym kilka lat temu miałam krótki romans. Romans się skończył, on zaczął poznawać inne dziewczyny, chemia między nami była i się skończyła. Jak go teraz spotykam to w ogóle nie myślę o tym co było kiedyś ani nie pociąga mnie seksualnie. On ma dziewczynę i jest jej wierny. Oczywiście ona jak się dowiedziała że te lata temu ze mną spał to chciała dać mu szlaban na spotkania ze mną. Myślałam że umre ze śmiechu.
Autorko weź się ogarnij. Nieuzasadniona zazdrość mózg Ci zalewa. A jeśli nie chcesz znać odpowiedzi, to nie zadawaj pytań. |
|
|
|
|
#30 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Nigdy nie mówiłam, że on się nie nadaje do związków, to dobry facet |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

Wiadomo, zawsze warto upewnić się, czy uczucia nie zamydlają nam oczu, ale nie ma też co przesadzać w drugą stronę - tylko najesz się stresu.