Sylwester 2015 we dwoje - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-09-01, 09:11   #1
Flavis
Raczkowanie

Sylwester 2015 we dwoje

Hej! Wiem, ze podobne wątki byly juz zakładane, ale nie znalazlam tam nic co by mnie interesowalo. Wiem, ze do sylwestra jest jeszcze daleko i wszystko moze sie do tego czasu zmienic, ale z moim TZ postanowilismy w tym roku pierwszy raz spedzic go tylko we dwojke. W poprzednim roku bylismy na domowce i na rynku, ledwo uszlismy z zyciem w tym tlumie, kiedy wszyscy wychodzili Mam pomysl wykupic Last Minute do cieplych krajow, tylko czy ostnieje cos takiego w okresie sylwestrowym? Obawiam sie troche ceny takiego wypadu na kilka dni. Moim innym pomyslem jest wyjazd w gory, dlatego chcialam juz teraz cos znalezc, zeby zdazyc z rezerwacja przed wszystkimi. Problem jest taki, ze nie bedziemy miec auta, wiec bedziemy kazani na komunikacje miejska. Mozna cos fajnego za granica znalezc? Czechy, Slowacja? Polska tez moze byc. Prosze o jakies linki, moze nazwy hoteli lub miejscowości.

Jest cos ciekawego w Warszawie w tym czasie?
Flavis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-09, 14:15   #2
Lidocaine
Przyczajenie

Dot.: Sylwester 2015 we dwoje

Last Minute na święta? Haha, albo kupujesz teraz albo nie jedziesz w ogóle, nie ma szans żeby złapać coś dobrego na ostatnią chwilę, bo to okres jeszcze bardziej gorący niż wakacje

Ale jeżeli nie przeraża Was wizja dość długiej jazdy autokarem to rzućcie okiem na tego typu oferty - ja się chyba skuszę na ten Berlin
Tłum też będzie, ale zagraniczny

Edytowane przez moniczorek
Czas edycji: 2015-11-20 o 09:25 Powód: link
Lidocaine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-24, 11:37   #3
beatkqa
Raczkowanie

sylwester w górach

Razem z chłopakiem szukamy noclegu w górach między 27.12 a 03.01 wiem że to okres sylwestra, nie interesują nas pakiety sylwestrowe, chcemy tylko wynając jakiś pokoik w korzystnej cenie a sylwester spedzic na wlasna reke.
Polecicie coś? Najlepeiej w okolicach Zakopanego.
beatkqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-09, 16:30   #4
Paulina_7650
Przyczajenie

byłam kiedyś na Sylwestra w Zakopanem i powiem szczerze, że to przerekalmowane. Ceny 100 x wyższe, kolejki do stolików i wyciągów narciarskich, masa ludzi na Krupówkach a ceny za pokoje kosmiczne... Do tego nie było żadnych atrakcji od miasta, np. koncertów. Dlatego od 3 lat spędzam Sylwestra z drugą połówką w dużych miastach (polskich i sąsiednich zagranicznych), zawsze tłum się jakoś rozklada, zdarzają się koncerty, liczne kluby, pokazy fajerwerków. W wielkich miastach jest duża konkurencja noclegowa, więc odpowiednio wcześniej można coś taniego zarezerwować. W tamtym roku byliśmy w Pradze z biura podróży (polecam), teraz wybieramy się zwiedzać Łódź filmową , na nocleg wybraliśmy kameralny hotelik Stare Kino w samym centrum przy Piotrkowskiej, mogę podesłać link z ofertą bo serio fajna sprawa
Paulina_7650 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-09, 18:52   #5
Flavis
Raczkowanie

Paulina_7650 byłoby super, jakbyś podesłała ofertę.
A z biura podróży w Pradze mieliście zapewniony nocleg? Nie szukałam czegoś konkretnego jeszcze, ale najczęściej są oferty z biur typu - "o 22 dojeżdżamy do Pragi, o 3 nad ranem zbiórka i powrót do Polski". A ja wolałabym przynajmniej 3 dni tam spędzić. Ile za taką przyjemność zapłaciliście?
Flavis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-09, 19:36   #6
AzaMag
BAN stały

Moja druga połowa zarezerwowała w tym roku niecodziennego Sylwestra w Transylwanii. Impreza sylwestrowa odbywać się będzie w podziemiach starego miasta Draculi Sighisoara. Będziemy bawić się w rytm rumuńskiej muzyki w niecodziennych kostiumach, które właśnie tworzymy. Dokonujemy niecodziennych zakupów sztucznej krwi, zębów wampira itp. Bardzo spodobał mi się ten pomysł i klimat tej imprezy inny niż wszystkie, które do tej pory przeżyliśmy wspólnie. Wyjazd ze znaną mi już xxx połączony jest ze zwiedzaniem min. domu Wlada Palownika, pierwowzoru legendarnego Draculi oraz innych znanych atrakcji Rumunii jak np. Pałac Peles. Do wyjazdu jeszcze sporo czasu, a emocje i zabawa przy kostiumach jest niezła.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-01-10 o 20:39 Powód: Reklama.
AzaMag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-10, 16:35   #7
Paulina_7650
Przyczajenie

Proszę bardzo: http://www.cinemahotel.pl/filmowy-weekend-we-dwoje - co prawda to oferta na weekend filmowy ale możesz zadzwonić do nich i powiedzieć, że chcesz przyjechać w Sylwestra. Fajna sprawa jak ktoś ma ochotę na coś romantycznego, kameralnego i przytulnego. A hotel pierwsza klasa.
Co do wycieczki do Pragi to byliśmy z biura podróży, które oferowało się na Gruponie i nie pamiętam nazwy ale wiem, że było z Poznania. I mieliśmy 1 nocleg zapewniony w takim srednim pensjonacie, w ktorym lazienka byla na korytarzu. Ostatecznie możesz sama zorganizować wyjazd do Pragi na parę dni - wyszukać nocleg, zapewnić atrakcje itp ale jednak jest to czasochłonne
Paulina_7650 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-20, 09:09   #8
gskjgd
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Paulina_7650 Pokaż wiadomość
byłam kiedyś na Sylwestra w Zakopanem i powiem szczerze, że to przerekalmowane. Ceny 100 x wyższe, kolejki do stolików i wyciągów narciarskich, masa ludzi na Krupówkach a ceny za pokoje kosmiczne... Do tego nie było żadnych atrakcji od miasta, np. koncertów. Dlatego od 3 lat spędzam Sylwestra z drugą połówką w dużych miastach (polskich i sąsiednich zagranicznych), zawsze tłum się jakoś rozklada, zdarzają się koncerty, liczne kluby, pokazy fajerwerków. W wielkich miastach jest duża konkurencja noclegowa, więc odpowiednio wcześniej można coś taniego zarezerwować. W tamtym roku byliśmy w Pradze z biura podróży (polecam), teraz wybieramy się zwiedzać Łódź filmową , na nocleg wybraliśmy kameralny hotelik Stare Kino w samym centrum przy Piotrkowskiej, mogę podesłać link z ofertą bo serio fajna sprawa
też słyszałam, że Sylwester w Zakopanem przereklamowany, mnóstwo ludzi, mało atrakcji. Ale widok na fajerwerki ponoć niezapomniany
gskjgd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości