|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
gazety, czasopisma, serwisy, telewizja
Co czytacie/oglądacie? Skąd czerpiecie informacje? Co uważacie za wiarygodne, co za obiektywne?
Chciałabym też, żeby udało się stworzyć listę gazet, czasopism i serwisów razem z ich odchyleniami. Wiadomo, że Gazeta Wyborcza jest lewicowa, a TVN ma odchyły ku PO. Co jeszcze? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: gazety, czasopisma, serwisy, telewizja
sam z siebie to czytam fakt.pl ,portal lokalny,czasem onet
oglądam you tube,tu już sam wpisuję co chcę oglądać,tv bardzo rzadko,a jeśli już to polsat news i tvp info.tvn nigdy nie oglądam. A tak to poza tym to oglądam albo czytam to co jest w linkach w komentarzach albo postach. Edytowane przez lomo Czas edycji: 2015-09-08 o 16:52 |
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Fakt.pl to jeden z ostatnich portali, od którego oczekiwalabym rzetelnych informacji. Dla mnie to bardzo mało wiarygodne źródło informacji. Zazwyczaj traktuję je z przymrużeniem oka lub jako ostro przekombinowany fakt.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o zakładkę polityka w fakcie to w ostatnim roku tylko raz przepraszali za nieprawdziwy artykuł,a pomyje wylewają tam prawie codziennie na polityków z pierwszych stron gazet,więc to chyba nie jest taki do końca szmatławiec.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Oglądam wiadomości i kilka razy dzienne przeglądam strony poświęcone wydarzeniom w moim województwie.
Jeżeli chodzi o rozrywkę to kiedyś lubiłam czytać Joya i Cosmopolitan, a aktualnie Detektywa. |
|
|
|
|
#6 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Nie oglądam TV od ponad 10 lat.
Gazet, w wydaniu papierowym nie czytam w ogóle. Internetowo: gazeta.pl (koszmarna polszczyzna, o wiarygodności się nie wypowiadam, ale tam naprawdę zatrudniają gimnazjalistów, i to wcale nie tych najlepszych), czasem onet. Serwis lokalny mojego rodzinnego miasta. Dla rozrywki zdarza mi się kupić Twój Styl na tzw.tanich gazetach.
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
jak wyżej- wiadomości, głównie tvp.info
strony z wydarzeniami w moim mieście czytam Women's Health, Vita, Zdrowie, Be active |
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;52693578]Co czytacie/oglądacie? Skąd czerpiecie informacje? Co uważacie za wiarygodne, co za obiektywne?
Chciałabym też, żeby udało się stworzyć listę gazet, czasopism i serwisów razem z ich odchyleniami. Wiadomo, że Gazeta Wyborcza jest lewicowa, a TVN ma odchyły ku PO. Co jeszcze?[/QUOTE] Newsweek i ostatnio Polityka. Newsweeka nie kupuje od dawien dawna, po tym przejsciu wprost <-> newsweek kilka lat temu sie z tego chłam zrobił straszny (chociaz ostatnio kupiłam jakies zbiorcze wydanie wywiadów), Politykę jeszcze da, lubię poczytać. I TOK FM, ale poza politycznymi audycjami lubie posłuchać z gazet kupuję National Geographic regularnie, co jakis czas kupuje jakies inne czasopismo na próbę, ale jeszcze nic mi mocno nie podeszło. sama TV nie oglądam, ale jak jestem u rodziców to TVN24 Biznes i Świat leci w tle często. z serwisów internetowych jak chce wiedziec na szybko co sie dzieje to odpalam wp.pl, jakos sie tak przyzwyczaiłam. trojmiasto.pl i tcz.pl lokalnie |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Gazety czytam czasem "Dziennik Bałtycki" i jakąś sztumską gazetę, ale to jak u kogoś znajdę, sama nie kupuję. Telewizja: TVN Style, TVN Turbo, czasem Teleekspres i tyle.
W internecie czaaaasem wyborcza i natemat jeśli ktoś podrzuci temat ciekawy. No i asz dziennik, ale on na pewno nie jest rzetelny
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet adblocka wyłączam na tej stronie, to już mówi samo za siebie. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Papierowo tylko Angorę
|
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Z wiadomości to zazwyczaj onet oraz dziennik.pl, często też zerkam na niezależną i wpolityce. Kiedyś czytałam WSieci, ale strasznie podnieśli cenę i przestałam, bo za drogo, a poza tym to samo mam za darmo w internecie
Jak jestem w rodzinnym domu to spoglądam na wiadomości TVP 1, czy TVP Info. Czasami jak mam jechać pociągiem, to kupuję sobie jakąś gazetkę typu Party, żeby się nie nudzić i zabić czymś czas. Aaa i Pudelka też namiętnie czytam
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Raczej nie oglądam TV, szczególnie tych informacji, teleekspresów itp., oglądam tylko Domo plus. Lubię przeglądać na komputerze wykop, tworzą go użytkownicy dodając linki do artykułów/filmów. To jest moje główne źródło informacji. Sceptycznie podchodzę do telewizji i gazet.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;52693578]Co czytacie/oglądacie? Skąd czerpiecie informacje? Co uważacie za wiarygodne, co za obiektywne?
Chciałabym też, żeby udało się stworzyć listę gazet, czasopism i serwisów razem z ich odchyleniami. Wiadomo, że Gazeta Wyborcza jest lewicowa, a TVN ma odchyły ku PO. Co jeszcze?[/QUOTE] Uważam ją za najbardziej wiarygodne źródło informacji. Kiedyś już na portalu podałem taki przykład gdzie pokazywała w negatywnym świetle PO.Kiedy jest jakaś afera itp. Nie ważne co to za partia GW podaje i obiektywnie pisze. Patrząc np. na w Sieci czy do Rzeczy nie ma nic gdzie byłoby coś przeciwko prawicy. Prenumeruje ( i czytam)Focus Historia, Newsweek Historia. Fajna sprawa to Komputer świat Telewizja to TVP Historia i mecze( np. na Polsacie). Program informacyjny Tvn- fakty ( namówiła mnie albo Czocherowsky lub Emir) i niekiedy z ciekawości jeśli mam czas wiadomości na TV TRWAM. Inernet to wiadomości i sport onet i wp.pl historia- Histmag, Ciekawostki Historyczne książki - nie czytasz nie idę z tobą do łóżka, Słowianie- Smaki z Polski odkrycia - Archeowieści oraz architektura -Tajne STOWARZYSZENIE jawnych przeciwników barokizowania budowli gotyckich dziecko-eDziecko |
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Od lat tylko polityka, jeśli chodzi o gazety "poważniejsze".
Z portali internetowych gazeta.pl i feminoteka. o, i jeszcze czasem kupuję tygodnik powszechny
Nie było nas, był las, nie będzie nas, będzie las. Edytowane przez olenkasz Czas edycji: 2015-09-08 o 21:57 |
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Czasami oglądam wiadomości, nie jestem za bardzo wciągnięta w tematy polityczne i mało mnie to obchodzi. Wiadomości lokalne dostaję przez facebooka więc coś tam czasem przeczytam a dla rozrywki Cosmopolitan i czasami magazyny o koralikowaniu
|
|
#17 |
|
DOMator
|
Czytam gazeta.pl, tvn24 (jak przystało na leminga
Przeglądam lokalne portale, czasem onet, do tego wizaż, portale tematyczne i jeszcze jedno forum o tematyce ogrodniczej. Czytam blogi, głównie to zasysa mi czytnik na wordpressie i co mignie na fb. Telewizji nie oglądam, chyba, że u kogoś sporadycznie. Tv oglądam jeśli chcę na itvp i na pleyerze. Z prasy czytam sobotnią wyborczą i wysokie obcasy. Rzadko coś innego w wersji papierowej.
|
|
#18 | |
|
Raróg
|
Czytałam Angorę, dopóki na okładce nie pokazali zabitej dziewczynki całej we krwi.
Teraz mam dość tych sępów. Nic dobrego tylko wszystko, co najgorsze. Nie oglądam wiadomości i nie czytam już gazet.
|
|
|
|
#19 |
|
Hrodebert
|
Kresy 24 - ściana wschodnia.
Defence 24- obronność i dobre analizy. Nfow- wojskowość. Historycy org.- historia ogólnie. Tvn 24- wiadomości. Bankier- finanse. Odkrywca- hobbystycznie. Telewizja czasami. |
|
|
|
|
#20 |
|
zawsze mam racje
|
Nie ogladam zadnych wiadomosci, nie czytam zadnych gazet informacyjnych ani nie ogladam tego typu portali internetowych. Nie jest mi to potrzebne do zycia, ani nie uznaje tego za rozrywke wiec po co
![]() Jedynie czasem jak mnie najdzie ochota wchodze na ndie.pl czy przegladam teorie spiskowe na youtube. Dopiero teraz zdalam sobie sprawe, ze odpowiedzialam w stylu: -jakie seriale ogladacie? -od 10 lat nie mam tv
|
|
#21 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak jestem w Polsce kupuje Newsweeka i Charaktery, tak to gazety z "mojego" kraju. TV nie oglądam raczej. Wiadomości z różnych źródeł, zrobiłam sobie kanał zainteresowań na fb. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Konto usunięte
|
Najbardziej lubię komentarze czytających - nierzadko są napisane lepiej i bardziej merytorycznie, niż same artykuły. No i można się zorientować często w nastrojach ludności.
Polskie newsy mogę czytać tylko online. Czytam Politykę (rzeczowo, solidnie, lubię bardzo, ale jak porównuje z Wyborczą, to brakuje czegoś, polotu chyba, reporterzy dobrzy, ale wybitnych tam niewielu, za to analizy ekonomiczne i polityczne zawsze super) Wyborczą (od lat tracę szacunek do tej gazety, ale to co mnie przy niej trzyma to naprawdę kapitalni reporterzy piszący do Dużego Formatu na przykład, Tochman, Szczygieł, Hugo-Bader <3, Wyborcza ma najlepszy team, po prostu) gazeta.pl (chociaż z lekka rozsierdziło mnie wyłączenie komentarzy ostatnio, to samo wyborcza, żenua jak dla mnie, powinni usuwać tylko naprawdę przegięte komenty, ale inne zostawiać, czytam dla newsów i ciekawostek) natemat.pl (czytam jeśli zdarzy się udany tekst, albo jakiś wyjątkowy paszkwil, czasami mam niezły polew jak warszafska młodzież uczy Polaków życia w swoich pretensjonalnych wypocinach większość artykułów ma tragiczny poziom, ale czasami jest to przynajmniej tak złe, że aż śmieszne)dwutygodnik.com (recenzje, wywiady i teksty związane z kulturą na naprawdę super poziomie, a na deser felietony Masłowskiej, jedyny minus, że na nowe teksty trzeba czekać) onet, wp i interię czytam w sumie tylko dla komentarzy czytelników Telewizji nie oglądam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.