|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Pieniądze na sklep
Witam serdecznie,
Razem z moją partnerką planujemy otworzyć sklep spożywczy, mamy jednak problem bo nie mamy żadnych środków na start. Dotacje odpadają ponieważ głównym kosztem będzie zatowarowanie sklepu, a dotacje są tylko na środki trwałe, produkty spożywcze do nich niestety nie należą. Aby bank udzielił nam kredytu musimy mieć jakieś zabezpieczenie , którego nie mamy (najlepsze jest do tego mieszkanie lecz my mieszkamy na stancji). Oboje pracujemy ale nasz sklep ma figurować tylko na moją partnerkę co za tym idzie w chwili otwarcia działalności moja partnerka rezygnuje z pracy. Teraz pytanie: Skąd możemy pozyskać środki na start? Kwota to około 50 tys. Byli byśmy wdzięczni za jakąś podpowiedź. Edytowane przez bartektoki Czas edycji: 2015-09-11 o 19:01 |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pieniądze na sklep
Cytat:
I po tym, co piszesz, to raczej ciężko będzie Wam zdobyć pieniądze, skoro teoretycznie najpewniejsze źródła ich zdobycia- dotacja, kredyt i własne oszczędności odpadają. I tak szczerze, to nie zabierałabym się za biznes, jak nie mam na to pieniędzy- to po pierwsze, a po drugie założyć firmę, to nie problem, ale potem nie ma zmiłuj się, gdy trzeba płacić ZUS i składki
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Co do otwarci sklepu to już wszystko sobie przemyśleliśmy i jesteśmy pewni że się uda, pod warunkiem że zdobędziemy pieniążki na start. Małe sklepy też mają swoją rzeszę klientów.
Edytowane przez bartektoki Czas edycji: 2015-09-12 o 12:57 |
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Czemu sklep spożywczy? Jak chcecie konkurować z sieciami? Wprowadzicie dodatkowe usługi jak np.odbiór paczek z Merlina? Ja bym myślał o innej działalności
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.