|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Egipt? Turcja? Pojechałybyście?
Jak w temacie.
Szukam kierunku wakacji, te są najtańsze - z wiadomych przyczyn... Trochę się jednak cykam. Przesadzam? Jakie inne kierunki wakacji byście poleciły dla osoby, która chce głównie pobyczyć się wśród pięknych widoków w ciepełku i popluskać się w czystej wodzie do 2 tysięcy za osobę? Czy korzystałyście kiedyś ze strony tanie-loty.pl, które proponują wakacje za śmieszne pieniądze? Warto? Bezpiecznie? Bez kitówy? Pomocy!! ![]() Szukamy z chłopem odpowiedniej oferty od miesiąca i więcej się nad tym kłócimy niż to chyba wszystko warte. :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Egipt? Turcja? Pojechałybyście?
Bułgaria my znaleźliśmy all inclusive za 1730zł od osoby na tydzień, hotel 5* i wylot z Warszawy. Z Katowic czy Wrocławia jeszcze taniej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Malta jest genialna, ale wcale nie jest taka tania...
Stronka tanie-loty jak najbardziej sprawdzona - masę osób z niej korzysa i to żadna ściema. https://static.wizaz.pl/forum/images...ons/1_jupi.gif Nie tylko wrzucają tam masę wyszukanych tanich lotów gdzieś tam, do czego dorzucają propozycje hoteli - ale to trzeba samemu rezerwować. Ostatnio dołożyli też opcję tanich wycieczek - kupujesz i masz wszystko z bani https://static.wizaz.pl/forum/images...mp/oklaski.gif Ja ze swojej strony polecam teraz Grecję - jest taniej i nie ma tam żadnego zagrożenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
mOLDerator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Ja od zawsze marzyłam o tym żeby pojechać do Egiptu ale chyba teraz nie ma za bardzo już czego tam szukać odkąd podobno okradli piramidy :P Coraz bardziej też zastanawiam się nad wycieczką do Turcji. Chciałabym zobaczyć Pammukale ![]() Kwestia teraz tego czy jechać z biurem stąd, czy na przykald dojechać na własną rękę a wycieczki fakultatywne wykupić w polskim biurze podróży w Turcji? Co myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
W Turcji nie trzeba wykupować wcale wycieczek w polskich biurach, ceny można negocjować z Turkami i nawet taniej wychodzi
![]()
ćwiczę od : 02.04.2013 100 przysiadów-> x 663 Mel B 10 min pośladki->943 Mel B 10 min brzuch->1110 Mel B 15 cardio->738 Mel B 10 min nogi->1030 Ewa Ch.(killer, skalpel)->581 Centrum Sportowca-1248 razem: 6313 cel osiągnięty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Mimo wszystko jakoś bym się chyba bała negocjować ceny z Turkami, bałabym się że czegoś nie zrozumiem, na coś się natnę i takie tam ... Przeszukując internety znalazłam biuro podróży z całkiem atrakcyjnymi cenami w porównaniu do innych i mają wycieczkę do Pammukale organizowaną z różnych regionów.
Może ktoś z Was korzystał z tego biura? To jest polskie biuro podróży w Turcji - Metintour. Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2015-12-14 o 12:27 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Byłam w Egipcie i szczerze nie polecam.. Może dlatego, że jestem blondynką?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Temat stary, ale nie pojechałabym teraz ani do Egiptu ani do Turcji. Przed obydwoma kierunkami ostrzega nasze MZS.
Co do samego Egiptu, to na nurkowanie warto, ale jak ktoś nie nurkuje, to 100 razy bym się zastanowiła nad wyjazdem. Egipcjanie są bardzo natarczywi, w moim wypadku każde wyjście na miasto to była udręka. Nasz przewodnik też się mnie uczepił i nie chciał się odkleić, a żeby rozwiać wszelkie wątpliwości, jak miss world nie wyglądam. Taka mentalność po prostu, dla mnie ciężka do zaakceptowania.
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ja też bym nie pojechała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
zielony stworek
|
Cytat:
My jedziemy do Stambułu w marcu. Specjalnie przed sezonem,bo nie znoszę upałów,a zależy nam na zwiedzaniu miasta. Włosi też są natarczywi, także wcale nie trzeba opuszczać Europy, by tego doświadczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
MSZ ostrzega przed całym krajem (Turcja). (i to ostrzeżenie wisi na pewno dłużej niż od wczoraj, żeby nie było)
osobiście bym nie pojechała, byłam w Tunezji, Egipcie i Turcji i więcej mnie tam nie ciągnie.
pachnę Edytowane przez iwi_83 Czas edycji: 2016-01-13 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
zielony stworek
|
Cytat:
Negatywne opinie to ja tylko słyszałam od osób jeżdżących z biurami na all inclusive i przez 2 tygodnie opalających się na piachu. Tak to ja bym się z pewnością wynudziła. Wielu znajomych, którzy już byli w Stambule to miasto poleca. Dużo do zwiedzania, niezapomniane wspomnienia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
Ja kocham Istanbul <3 zdecydowanie moje ulubione miasto i bylam tam kilka dobrych razy...ale myśle, że w obecnej sytuacji to bym się tam jednak nie wybrała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
W ostatnich latach brałam pod uwagę Turcję, pod kątem zwiedzania, ale w obecnej sytuacji nie pojechałabym.
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Tunezja oraz Egipt odpadają z uwagi na bezpieczenstwo
Turcja może i jest bezpieczniejsza ale nie pojadę tam z uwagi na ich polityke ( kupują ropę od ISIS ).Nie bede wspierała dzikusów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Egipt- terroryzm
Turcja- terroryzm nie polecam, lepiej wybrać się np. do Chorwacji, Bułgarii czy Grecji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Byłam w Turcji z siostrą we wrześniu 2015, w Stambule.
Miasto zaskoczyło mnie pozytywnie. Obawiałam się zaczepiania na ulicy i nachalnego zachowania Turków, okazało się jednak, że nachalnie zachowują się jedynie kelnerzy. Nie sposób zatrzymać się przy restauracji i przeczytac menu bo od razu podejdzie jakiś miły (serio miły) facet i będzie nas namawiał na wejście. Jednak zachowują przy tym jakąś przyzwoitość, nikt nie łapie za rękę i nie ciągnie do środka (co zdarzyło mi się w Lizbonie), świnskich tekstów też nie słyszałam. Turcy mówią bardzo dobrze po angielsku i w żadnym turystycznym miejscu nie było problemu z dogadaniem się. Lubią rozmawiać z turystami i niekoniecznie (choć często) chcą nam coś przy okazji wcisnąć. Przykładowo, w jednej restauracji zamówiłyśmy obiad, shishę i herbatę. Kelner co chwilę przychodził pytać czy nic nam nie trzeba i przy okazji zostawał chwilę pogadać. Pytał o Polskę, o wrażenia z Turcji i tak dalej. Za każdym razem przynosił nam dodatkowe herbaty na koszt firmy albo proponował wymianę shishy na innym smak. Na końcu nic z tych darmowych rzeczy nie zostało doliczonego do rachunku, czego się spodziewałyśmy (w związku z tym zostawiłyśmy im solidny napiwek). W Stambule, poza Ramadanem, nikt nie przejmuje się ubiorem turystek. Widziałam dziewczyny w skandalicznie krótkich szorgach i dużych dekoltach. Problem robi się, z tego co wiem, na prowincji Turcji, gdzie mieszkańcy są mniej przyzwyczajeni do turystów. Również do meczetu trzeba się ubrać przyzwoicie i zakryć głowę, ale to prawie jak w naszych kościołach. Podsumowując, było dużo lepiej niż się spodziewałam jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Natomiast spotkała mnie jedna nieprzyjemna przygoda, zamawiając hotel przez booking.com podałam numer karty kredytowej, a potem prawdopodobnie jakiś pracownik hotelu chciał mnie okraść przy użyciu danych przekazanych przez booking. Żeby tego było mało, kilka miesięcy później okazało się, że ściga mnie prywatny detektyw wynajęty przez hotel... historia jest długa i jeśli kogoś interesuje to można ją przeczytać na moim blogu: http://latajacaeuropa.blogspot.com/2...yli-o-tym.html Generalnie wyjazd do Stambułu polecam, jeśli chodzi o inne części Turcji to niestety nie mogę się wypowiedzieć.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.