|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() zimna farba dla zimy na zimę:D
moje drogie wizażanki
![]() ![]() ![]() jestem niemal nowicjuszką w farbowaniu, a koleżanki bardzej obyte w temacie nie potrafią udzielić odpowiedzi.. otóż naszła mnie chęć na przyciemnienie włosów, mimo iż lubię mój stosunkowo ciemny chłodny brąz. potrzebne mi są wskazówki/ nazwy konkretnych produktów do farbowania. ale teraz zaczynają się schodki. szukam produktu 'semi permanent', w kolorze zimnego bardzo ciemnego brązu lub niebieskawej czerni, które zmywając się nie przekształcają się w rudawy koszmarek. kiedyś sprawdzał sie u mnie loreal casting granatowa czerń, która obecnie jest niedostępna w drogeriach. kolor schodził przechodząc w chłodne brązy. sprawdzałam też lukrecję z tej samej serii, ale kolor był płaski i nie po prostu nie ten. czy ktoś zna półtrwałe farby granatowoczarne lub bardzo chłodne ciemne brązy? ewentualnie granatowe czernie trwałe wg producenta, ale jednak schodzące z włosów ? gdyby produkt był jeszcze dostępny na wyspach, to już w ogóle miodzio ![]() ![]() za wszystkie suestie będę barrdzo wdzięczna ![]()
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: zimna farba dla zimy na zimę:D
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
hmm.. kluczowe są dla mnie to, żeby farba była w jakimś stopniu zmywlna, a także ciemna i chłodna. a jak długo utrzymuje się ten efekt na włosach? i zy wypłukując się nie przybiera rudawego koloru?
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Każda zmywalna (>90%), a już zwłaszcza drogeryjna, będzie sie spierac na ciepło.
Ja znam jedyny naprawdę chłodny odcień - granatowa czerń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() w każym razie-po ptokach. znalazłam 'ashy dark brown'. i wyszedł kolor zupełnie taki, jakiego nie chciałam. średnio ciemny. a w dodatku z delikatną, ale jednak rudawą, paskudną poświatą. podejrzewam, że farbowanie w ciągu kilku dni nie jest najlepszym pomysłem. pyanie teraz, jak to zatuszować? czy srebrnawe szmp[ony/odżywki do włosów blond pomogą schłodzić kolor? i jaki odstęp należy zachować między kolejnym podejściem, tak by ograniczyć spustoszenie..? ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
petroniuszowna, rób tak jak ja i płucz włosy po każdym myciu w gencjanie. Ja używam różnych ciemnych brązów (jestem latem, muszę uważać na granatową czerń), a dzięki gencjanie cały czas mam lodowaty odcień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Jak chcesz mocniejszego efektu, kup niebieski toner albo mix ton.
Dla mnie gencjana była za słaba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
kaguya, dzięki
![]() ![]() agatha. jeżeli znasz coś godego uwagi, poproszę nazwy, to byłoby bardziej pomocne;p ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.