|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Jak przejść z ciepłego do zimnego brązu?
Nie wiem, w jakim wątku zadać pytanie. W razie czego proszę o przeniesienie
![]() Moim ''problemem'' jest to, że od kilku farbowań chcę zmienić odcień moich włosów z ciepłego na zimny. Zawsze farbuję u fryzjera i on zawsze mi powtarza, że gdyby na moje włosy nałożył zimny odcień, to po kilku myciach i tak zacząłby się przebijać ten ciepły. Ponieważ od zawsze farbuję u fryzjera, nigdy nie miałam potrzeby zagłębiania się w te tematy i nie mam pojęcia, jak rozmawiać z fryzjerem i co odpowiedzieć na jego ''nie da się''. Czy dobrze mi się wydaje, że może po pierwszym takim farbowaniu ciepły odcień będzie przebijał, ale po 3-4 już nie? Albo może trzeba ściągnąć kolor? Oczywiście mogę zmienić fryzjera (i pewnie to zrobię), ale już parę razy się ''przejechałam'' i inny fryzjer wcale nie pomógł, a nawet zaszkodził. Chodzę do tych lepszych salonów, za farbę płacę 200-250zł i zawsze mi się wydawało, że w takich miejscach mogę się czuć bezpiecznie ![]() Mój aktualny kolor to ciepły brąz z refleksami (które są rudawe). Nawet jak nie miałam refleksów, to gdzieś spod tego brązu przebijał rudy i mam już tego dość ![]() Z góry dziękuję za rady ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jak przejść z ciepłego do zimnego brązu?
Ciepłe odcienie mają to do siebie, że lubią wybijać
![]() ![]() Zostają ci tonery i mix tony ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jestem zupełnie zielona w temacie: czy tonerów muszę szukać na własną rękę, czy dobry fryzjer powinien potrafić coś polecić?
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli dobrze rozumiem, że najpierw powinnam w ogóle na ciepły brąz położyć zimny, a później regularnie, do następnego farbowania, stosować płukanki, tonery itp.?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Chodzi o to, że samo farbowanie popielatą farbą niewiele zmieni, najwyzej uzyskasz soczystą albo gloniastą zieleń ![]() ![]() ![]() Jeśli masz np. żółtawy blond, to walnij fioletowy toner, szampon, daj do maski cm fioletowego mix tonu. Jak rude, to niebieski. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.