apetyt po okresie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-09-26, 17:28   #1
rahneses
Przyczajenie

apetyt po okresie

Czy jest ze mną coś nie tak?Większość z was ma największy apetyt PRZED okresem, a ja mam już dziś ostatni dzien i czuje, że mogłabym zjeść wszystko, dodam że mam 15lat (mam okres wywołany sztucznie bo biorę anty i jestem w trakcie leczenia ED) w ciągu tygodnia mam normalny apetyt, a czasami nawet mały, mój dzisiejszy jadłospis:
śniadanie - ogromna kroma żytniego chleba z łyżką dżemu 100% i kawą z mlekiem 2%
2śniadanie - 0,5litra nestea truskawka&aloe vera, 80g bułka grahamka, garść migdałów
obiad - ryż biały, klops z mięsa z indyka
po obiedzie postanowiłam zrobić ciasteczka (2 banany,szklanka płatków owsianych, pół szklanki mąki owsianej, i po garści żurawiny, migdałów i ziemnych i łyżka masła) oczywiście zjadłam wszystkie i dojadłam żurawiną suszoną i orzechami ziemnymi, później zjadłam jeszcze kilka ciastek oreo
na kolacje planuje zjeść 2 kanapki z żytniego chleba jedna z masłem orzechowym druga z szynką i serkiem
czy może jest to spowodowane tym że waże 46kg i mam 161cm i mój organizm po prostu się domaga jedzenia? bo już nie wiem, coś czuje że zjem coś jeszcze oprócz kolacji bo mnie nosi. Też macie duży apetyt w trakcie okresu?
rahneses jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-26, 22:31   #2
mindless
Zakorzenienie

Dot.: apetyt po okresie

ALE jakiego okresu? Ty nie masz okresu przecież. Krwawienie wywołane tabletkami antykoncepcyjnymi nie ma nic wspólnego z prawdziwym okresem. Krwawisz, bo przerwałaś przyjmowanie hormonów na 7 dni. A masz ochotę na jedzenie, bo organizm masz wyniszczony i zagłodzony. Jeżeli masz ochotę to jedz i nie analizuj tyle. A ten Twój jadłospis to wcale nie jest dużo jedzenia więc nie dramatyzuj, że się obżerasz.
mindless jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-12, 02:56   #3
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mindless Pokaż wiadomość
ALE jakiego okresu? Ty nie masz okresu przecież. Krwawienie wywołane tabletkami antykoncepcyjnymi nie ma nic wspólnego z prawdziwym okresem. Krwawisz, bo przerwałaś przyjmowanie hormonów na 7 dni. A masz ochotę na jedzenie, bo organizm masz wyniszczony i zagłodzony. Jeżeli masz ochotę to jedz i nie analizuj tyle. A ten Twój jadłospis to wcale nie jest dużo jedzenia więc nie dramatyzuj, że się obżerasz.
A co to jest PRAWDZIWY okres? Nie znam takiego medycznego określenia
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-12, 08:16   #4
513900e90b83d91c2e26787f916d5639aed43c42
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Mindless zapewne chodziło o okres wynikający z naturalnego cyklu. Krwawienie na skutek odstawienia tabletek nie jest przecież miesiączką.
513900e90b83d91c2e26787f916d5639aed43c42 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-18, 22:37   #5
mindless
Zakorzenienie

Cytat:
REALLY?

[1=513900e90b83d91c2e26787 f916d5639aed43c42;5307577 9]Mindless zapewne chodziło o okres wynikający z naturalnego cyklu. Krwawienie na skutek odstawienia tabletek nie jest przecież miesiączką.[/QUOTE]
Stary 2015-10-19, 06:28   #6
201708160922
Konto usunięte

Nie jest miesiączką, ale nie widzę powodu, dla którego nie nazwać cyklicznego, okresowego krwawienia z odstawienia okresem. Jakaś dziwna to moda na wizażu.
Stary 2015-10-19, 11:39   #7
mindless
Zakorzenienie

Chodziło mi o to żeby autorka nie zwalała swojego wielkiego obżarstwa na okres, bo okresu naturalnego nie ma, a co za tym idzie to to, że nie powinna odczuwać zmian samopoczucia związanych z cyklem (w tym ciągot do jedzenia). Chciałam jej uświadomić, że chce jej się jeść, bo zagłodzony organizm się tego domaga, a nie bo ma okres.
Stary 2015-10-19, 15:43   #8
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mindless Pokaż wiadomość
Chodziło mi o to żeby autorka nie zwalała swojego wielkiego obżarstwa na okres, bo okresu naturalnego nie ma, a co za tym idzie to to, że nie powinna odczuwać zmian samopoczucia związanych z cyklem (w tym ciągot do jedzenia). Chciałam jej uświadomić, że chce jej się jeść, bo zagłodzony organizm się tego domaga, a nie bo ma okres.
Ok. Teraz rozumiem. Ale czy nie sądzisz, że może to mieć wpływ? Organizm przecież czuje różnicę w związku z przyjmowaniem / odstawianiem hormonów.
Stary 2015-10-19, 22:00   #9
mindless
Zakorzenienie

Cytat:
Ok. Teraz rozumiem. Ale czy nie sądzisz, że może to mieć wpływ? Organizm przecież czuje różnicę w związku z przyjmowaniem / odstawianiem hormonów.
Sądzę, że to może mieć wpływ, ale w przypadku autorki jestem sceptycznie nastawiona ze względu na chorobę. Jak dla mnie to ona jest głodna i tyle.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości