![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
ciągle mam jednak wątpliwości co do typu kolorystycznego -(???)
Zgóry proszę Was drogie koleżanki o wyrozumiałość z uwagi na to że jest to pewnie 23507245 wątek z tej serii
![]() Na początku mojej bytności na wiażu poddałam się Waszej ocenie w tym temacie ale sądzę że załączone wówczas zdjęcia nie pokazywały dokładnie cech mojej urody (przekłamane kolorki). Nie powiem jaka była wtedy diagnoza żeby nic nie sugerować ![]() Poddając się poprzednio analizie nie robiłam opisu jaki teraz jest wymagany. MOże z niego wyniknie coś nowego(???) Jak się opalasz?-opalam się na brązowo, ale stopniowo, na plecach i ramionach opalenizna złotawa, na twarzy jakby przykurzona ![]() kolor oczu- oczy raczej piwne (nie ciemny brąz) ze złotawymi kręgami na tęczówce. Ta z kolei otoczona jest grafitowym kręgiem. Białka oczu nigdy nie miały czysto białej barwy. piegi- na twarzy jedynie latem, ramiona mam usiane złocistymi piegami, te na twarzy mają raczej brązowy odcień. cera-odcień żółtawy, zazwyczaj cera szarawa z różowawymi przebarwieniami, rumienię się na różowo kolor włosów- no z tego co pamiętam(koloryzuję włosy ziołami) to brąz raczej popielaty, choć jako nastolatka pamiętam siebie raczej jako brunetkę ze złocistymi refleksami. usta- ciązko mi określić ich kolor, raczej bladoróżowe Nie potrafię szczerze mówiąc sobie dobrać koloru stroju, bo uważam że wiele z nich podkreśla mankamenty mojej cery ![]() ![]() W makijażu nie lubię zieleni (wyglądam pstrokato), raczej preferuję bezpieczne barwy- fiolet, brąz, kremowe, ale właśnie wtedy wyglądam oklepanie. Na 1 fotografii mam na twarzy ciupkę podkładu, na fotkach w brązowym polarze lekki makijaż bez podkładu. Edytowane przez madie Czas edycji: 2005-11-22 o 11:22 Powód: usunięcie zdjęć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ciągle mam jednak wątpliwości co do typu kolorystycznego -(???)
O kurczę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
madie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Hmmmm....ja tez sie nie znam (patrz=> moj przypadek
![]() ![]() ![]() Choc fakt, ze jakos tak zimowo mi sie tez kojarzysz (ale moze to przez avatar??)
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Beekeeper
zaraz lecę do łózia, jutro zgłębię lekturę Twojego "typowego" wątku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
hehehehe, niezle..."w ciapki"
![]() Widac to idealnie na tej fotce...http://www.wizaz.pl/forum/attachment...hmentid=167083 ehhhh, na imprezie bylam i taka kicha...:/
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Hmmm... wydaje mi się, że typ chłodny, ale ręki nie daję
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
mi wyglądasz na zimę, ale nie jestem na 100% pewna
![]()
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Hmm, mi się wydaje, że wyglądałabyś fajnie w pomarańczach i oliwkowych zielaniach, brązach. Za to kompletnie nie widze cię w niebieskościach, szarym itd. Masz cechy chłodnego typu, ale wg mnie nie pasują ci jego barwy. Tutaj daje kilka twarzy podobnych do ciebie
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Witam ponownie
![]() Miałam dziś straszny problem z robieniem zdjęć, ponieważ nie mam profesjonalnego sprzętu i do tego żeby fotki wysżły jako takie musi być odpowiednie swiatło, bo gdy użyję flesza kolory są inne niż w rzeczywistości. Próbowałam robić zdjęcia w świetle dziennym a że dziś strasznie pochmurno to wyszły mizernie. Do tego jestem chora ;( Wklejam te w miare dobre i kilka próbek z różnymi kolorami, może to się przyda. Edytowane przez madie Czas edycji: 2005-11-22 o 11:22 Powód: usunięcie zdjęć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
oto kilka komputerowych bluzeczek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Najbardziej podobasz mi się w różach i w fioletach
![]() Prawdopodonbie jesteś lato/zimą ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Jestem trupio blada prawda??
No i co ja mam z tym zrobić? Może różowawy odcień podkładu jakoś mógłby zniwelować ten nierówny koloryt i ożywić kolor cery?? Zawsze od jesieni aż do wiosny wyglądam jak anemiczka, strasznie mnie to denerwuje, ponieważ w żywszych kolorach strojów widać bladość jeszcze bardziej. Po prostu całość nie współgra ze sobą: blada twarz i żywe kolory w ubiorze.Z drugiej strony gdy wybieram stonowane, "przybrudzone" kolorki to całościowo również wyglądam szarawo i smętnie (jak to mówi mój profesor ![]() Jak Boga kocham chyba będę chodzić na golasa bo zupełnie nie znam się na tym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
kurcze madie:P TY to naprawde jesteś trudny typek
![]() ![]() ![]() a co do cery to moze poprobuj z kremami brązującymi??? lub poprostu uzywaj pudru brązującego ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włosy?? No raczej popielate z tym że robię je czasem ziołami na brąz i wtedy są w raczej ciepłym odcieniu. ![]() Edytowane przez madie Czas edycji: 2005-11-22 o 11:23 Powód: usunięcie zdjęć |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Madie, z góry piszę, że o typach mam wiedzę powierzchowną, ALE i ja i TŻ uważamy, że z Ciebie kontrastowa zima
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówisz że w niebiskim??? W sumie ten szal niebieski wydziergałam sobie ale nie miałam okazji go jeszcze założyć i generalnie zawsze myslałam że niebieski nie jest dla mnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że jesteś typem chłodnym
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
tez sadze ze jestes chlodnym typem . Jako ze nie masz ani typowej letniej ani tez zimowej urody pozostaje typ mieszany.
Do wniosku zas doszlam po obserwacji Twoich zdjec - w Twoim ulubionym rdzawym swetrze Twoja buzia wydaje sie byc zmeczona, szara i rysy sa niewyrazne. W bluzeczce w kolorze niebieskim zas Twoje rysy staja sie wyraziste, nadal jestes blada ale w taki swiezy sposob ![]() buziaki a |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
No to mnie przekonałyście, już nie będę się siebie czepiać
![]() Co do włosów- powinnam chyba bardziej uważać z doborem koloru, bo chociaż to ziołowa farba to właśnie gdy się zmywa to odcień jest bardziej ciepły niż popielaty i wtedy mam wrażenie że coś z tym typem jest nie tak ![]() Muszę się odważyć i zakupić może jakis jasny fioletowy sweterek, a może i niebieski ![]() Dzięki Wam kochane za rozwianie moich wątpliwości ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Może się wyłamię od opinii panującej tu "zimy" ale ja stawiam na jesień.
Bo widzisz Madie granat tak jak kolor brązowy, rdzawy nalezy do palety jesieni (też) i pomimo kontrastowych oczek uwazam ,ze jesteś jesienią ![]() Cecha charakterystyczną zim jest to ,że wyglądają bardzo dobrze w czystych , zimnych kolorach ( czerń , biel, czerwień .... ) a Twoje pierwsze fotki na tle białej ściany hmm no nie obraź się ale nie wydobywają z Ciebie "tego czegoś", nastepna w czerni lepiej ale ta znowu tłumi Twoją urodę. Nie musisz sugerować się moją wypowiedzią - no taka moja wizja ciebie tylko została przedstawiona ![]() Powodzenia w szukaniu typu kolorystycznego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, sądzę jednak że dziewczyny mają rację, tym bardziej ze po raz drugi poddałam się analizie i (tu zdradzę tajemnicę ![]() Myślę ze czas się tym zająć na większą skalę ![]() ![]() ![]() Wypróbuję i zobaczę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |||
调解人
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bardziej podobasz mi się w niebieskościach, różach i fioletach, więc obstawiam zimę ewentualnie typ mieszany lato/zima. ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Prawdę mówiąc na samym początku też jesień obstawiałam, więc Mona, nie jesteś tak całkiem sama
![]() Ale skoro Madie twierdzisz, że jesteś chłodna, to nie będę się sprzeczać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, sądzę że ta jesień to nie bardzo. Przypomniała mi się pewna wyprawa z moim TŻ na miasto. To była misja "szukajmy kolorów" ![]() Chodziliśmy po sklepach, wybieraliśmy ciuszki w różnych kolorach i chodu do przymierzalni ![]() Coś w tym musi być Dlatego też spróbuję poeksperymentować i rzucę mój żółtawy podkład, może spojrzę na siebie trochę inaczej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.