Sklep online z gorsetami - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-03, 13:45   #1
Nemorta
Przyczajenie

Sklep online z gorsetami

Witajcie. Znacie może jakieś sklepy online z dobrymi gorsetami? Zależy mi na tym, by były one dobrze wykonane, aby miały metalowe fiszbiny, itp. Z góry dziękuję
Nemorta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-03, 14:15   #2
Evrith
Raczkowanie

Dot.: Sklep online z gorsetami

Sporo dobrego czytałam o PaperCats, chociaż najczęściej większość asortymentu mają wyprzedaną. Gorsetów nigdy tam nie kupowałam, ale brałam bluzki i sklep sam w sobie był ok.
Evrith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-03, 14:19   #3
201607141620
Konto usunięte

PaperCats (mam najpopularniejszy model, polecam)
Restyle
Oba miają stosunkowo tanie gorsety. Idealne, jeśli jesteś w standardzie, bo gdy masz większą różnicę np między biodrami a talią, to lepiej zamówić u gorseciarki.

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2023-10-11 o 10:11
201607141620 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-03, 15:18   #4
Monka543
Raczkowanie

Ja mam z PaperCats i serdecznie polecam. Chociaż na swój rozmiar czekałam jakieś 3 tygodnie, bo ciągle są wyprzedane I powtórzę opinie poprzedniczki -

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2023-10-11 o 10:12
Monka543 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-06, 23:23   #5
cocer
Raczkowanie

Ja polecam z rebelmadness. Solidnie uszyte. Mam od roku jeden i nie zniekształcił się.
cocer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-06, 23:38   #6
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Ja nie polecam PaperCats. Kupiłam u nich biżuterię (naszyjnik) i jest niestarannie wykonany. Na tej podstawie nic już u nich nie zamówię.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-07, 01:21   #7
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

dziewczyny, czy gorset modelujący (taki do zmniejszenia talii) musi być sznurowany?
już od dłuższego czasu zastanawiam się nad zakupem takiego gorsetu, jako elementu bielizny ale nie miałby kto mnie sznurować.
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-07, 07:20   #8
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Damayanti Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy gorset modelujący (taki do zmniejszenia talii) musi być sznurowany?
już od dłuższego czasu zastanawiam się nad zakupem takiego gorsetu, jako elementu bielizny ale nie miałby kto mnie sznurować.
Ja widziałam taki zapinany z przodu gdzieś.
Ale jeśli zależy Ci na modelowaniu sylwetki (pisałaś, że ma to być gorset bieliźniany) to nie lepiej kupić takie gatki z wysokim stanem, modelujące sylwetkę? Wybacz, że się wtrącam (bo nie na temat) ale codzienne noszenie gorsetu nie jest za zdrowe. Ja mam takie gatki do obcisłych sukienek i spódnic. Działają i absolutnie nie odznaczają się pod ubraniem. Trochę trzeba zainwestować, ale materiał się nie odkształca i łatwe są w praniu (w przeciwieństwie do gorsetu). Moja babcia nosiła takie gorsety bieliźniane i utrzymanie tego w czystości to było mistrzostwo w jej wykonaniu.

Serio, spróbuj modelujących gatek. Apetyt też hamują, bo ściskają tam, gdzie trzeba

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Stary 2015-10-07, 09:13   #9
cocer
Raczkowanie

Jeśli chcesz ćwiczyć talię to tak, musi być sznurowany. Polecam poczytać blog Koseatra (opowiada tam jak dobrać gorset, gdzie kupić dobry i tez jak się samej zasznurowac ).
Stary 2015-10-07, 11:11   #10
201607141620
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Ja nie polecam PaperCats. Kupiłam u nich biżuterię (naszyjnik) i jest niestarannie wykonany. Na tej podstawie nic już u nich nie zamówię.
Kupiłaś biżuterię, nie polecasz kupować gorsetu. Co za logika

Prawidłowo noszony gorset narobi mniej szkód niż te obciskające gatki. Gorset bieliźniany nie jest do modelowania talii. Jest do wyglądania. On z talią nie zrobi nic, prócz podkreślenia jej. Do modelowania są gorsety z metalowymi fiszbinami. Nie plastiki. Plastiki też są do wyglądania.
Wbrew pozorom prawdziwe gorsety są wygodne i ich nie czuć, gdy są dobrze dopasowane. Przy odpowiednim ubiorze wcale też nie widać, że ma się je założone.
Stary 2015-10-07, 16:15   #11
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Ja widziałam taki zapinany z przodu gdzieś.
Ale jeśli zależy Ci na modelowaniu sylwetki (pisałaś, że ma to być gorset bieliźniany) to nie lepiej kupić takie gatki z wysokim stanem, modelujące sylwetkę? Wybacz, że się wtrącam (bo nie na temat) ale codzienne noszenie gorsetu nie jest za zdrowe. Ja mam takie gatki do obcisłych sukienek i spódnic. Działają i absolutnie nie odznaczają się pod ubraniem. Trochę trzeba zainwestować, ale materiał się nie odkształca i łatwe są w praniu (w przeciwieństwie do gorsetu). Moja babcia nosiła takie gorsety bieliźniane i utrzymanie tego w czystości to było mistrzostwo w jej wykonaniu.

Serio, spróbuj modelujących gatek. Apetyt też hamują, bo ściskają tam, gdzie trzeba
wlasnie zalezy mi na gorsecie, zeby zmiejszyc (cwiczyc) talie a nie ukryc brzuszek. bo chyba gatki "dzialaja" tylko wtedy, kiedy ma sie je na sobie?

Cytat:
Napisane przez cocer Pokaż wiadomość
Jeśli chcesz ćwiczyć talię to tak, musi być sznurowany. Polecam poczytać blog Koseatra (opowiada tam jak dobrać gorset, gdzie kupić dobry i tez jak się samej zasznurowac ).
dzieki zaraz tam zajrze

Cytat:
Napisane przez DarcAngael Pokaż wiadomość

Prawidłowo noszony gorset narobi mniej szkód niż te obciskające gatki. Gorset bieliźniany nie jest do modelowania talii. Jest do wyglądania. On z talią nie zrobi nic, prócz podkreślenia jej. Do modelowania są gorsety z metalowymi fiszbinami. Nie plastiki. Plastiki też są do wyglądania.
Wbrew pozorom prawdziwe gorsety są wygodne i ich nie czuć, gdy są dobrze dopasowane. Przy odpowiednim ubiorze wcale też nie widać, że ma się je założone.
o, to cos mi sie pochrzanilo - mialam na mysli wlasnie taki, ktory cos robi a nie tylko wyglada.

czyli to co na razie wiem to:
- musi miec metalowe fiszbiny
-musi byc sznurowany
czy ma to znaczenie czy sznurowany jest od przodu czy od tylu?
co jeszcze powinnam wiedziec?

btw, nasze praprababki chyba sie w grobie przewracaja. same walczyly, zeby sie gorsetow pozbyc a my chcemy nosic.
natura ludzka jest przewrotna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-07, 17:11   #12
201607141620
Konto usunięte

Cytat:
czy ma to znaczenie czy sznurowany jest od przodu czy od tylu?
co jeszcze powinnam wiedziec?
Nie spotkałam się jeszcze ze stalowym gorsetem ze sznurowaniem z przodu.
Sznurowanie samej siebie nie jest takie trudne. Pierwsze razy owszem, sprawiają kłopot, ale później idzie już o wiele łatwiej i można to zrobić bez lustra i bez użycia specjalnej siły.
Koseatra ma na blogu bardzo dużo informacji na temat gorsetów i warto do niej zajrzeć itp. Uwielbiam ją

Edytowane przez 201607141620
Czas edycji: 2015-10-07 o 17:12 Powód: powtórzenie
Stary 2015-10-07, 17:34   #13
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

przejrzalam blog, przejrzalam oferte sklepow ale nie czuje sie duzo madrzejsza (moze odrobine :P )
po pierwsze - przejrzalam papercats i rebel madness, wszystkie gorsety sa przedstawione jako element stylizacji a ja chce nosic to pod ubraniem, dlatego najlepszy bylby gladki i cielisty. rebel madness ma jeden w kolorze nude ale tam jest strasznie duzo sznurka z tylu, gdzie ja to upchne? :P

a i dwa - ja mieszkam w usa, na blogu Koseatry jest polecany sklep na ebay - Mystic City Corsets. no, ale patrze na ebay i dalej nie wiem co wybrac :P

co sadzicie o tych?:
http://www.ebay.com/itm/NEW-MCC-68-A...item4196cd334d

http://www.ebay.com/itm/NEW-MCC-38-M...item419a018db6

http://www.ebay.com/itm/NEW-MCC-60-W...item3f5481e56c

ten mi sie najbardziej widzi, jako element "bielizny" a nie stylizacji.
edit. ale dopisek, ze tylko dla doswiadczonych ;/

http://www.ebay.com/sch/Womens-Cloth..._ipg=192&rt=nc

tu cala oferta.

ps. dostrzeglam, ze wszystkie rozmiary maja jednakowa dlugosci - czyli wzrost nie ma znaczenia? bo ja jestem z tych malych, nie bedzie sie nigdzie wpijac?

Edytowane przez Damayanti
Czas edycji: 2015-10-07 o 17:41
Stary 2015-10-07, 17:41   #14
201607141620
Konto usunięte

Damayanti, za cenę gorsetów z MCC masz gorset szyty na miarę u gorseciarki. Jeżeli nie potrzebujesz bardzo zdobionego, to nie powinna być cena wyższa niż 400 zł. Najprostsze z najprostszych, z tego co pamiętam, dało się już zamówić za 280 zł.
Nie wiem tylko, jaki jest koszt wysyłka do USA.

Wzrost ma znaczenie, gdy odbiegasz od standardu. Może być problem z wpijaniem się w uda, gdy masz krótki tułów. Ja mam długi i gorset mi nie sięga tak, jak powinien.

Edytowane przez 201607141620
Czas edycji: 2015-10-07 o 17:42
Stary 2015-10-07, 19:04   #15
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

Cytat:
Damayanti, za cenę gorsetów z MCC masz gorset szyty na miarę u gorseciarki. Jeżeli nie potrzebujesz bardzo zdobionego, to nie powinna być cena wyższa niż 400 zł. Najprostsze z najprostszych, z tego co pamiętam, dało się już zamówić za 280 zł.
Nie wiem tylko, jaki jest koszt wysyłka do USA.

Wzrost ma znaczenie, gdy odbiegasz od standardu. Może być problem z wpijaniem się w uda, gdy masz krótki tułów. Ja mam długi i gorset mi nie sięga tak, jak powinien.
dzieki, za wskazowke, juz skontaktowalam sie z jedna gorseciarka

aha - do gorsetow nosi sie zwykly stanik? czy jaki?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-07, 19:15   #16
cocer
Raczkowanie

Zależy czy to underbust czy overbust. Jeśli overbust to nie potrzeba.
Stary 2015-10-07, 19:22   #17
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

Cytat:
Napisane przez cocer Pokaż wiadomość
Zależy czy to underbust czy overbust. Jeśli overbust to nie potrzeba.
myslalam o underbust.
a ktory jest lepszy do takiego codziennego chodzenia? czy to tylko kwestia osobistych preferencji?
Stary 2015-10-07, 19:30   #18
201607141620
Konto usunięte

Cytat:
myslalam o underbust.
a ktory jest lepszy do takiego codziennego chodzenia? czy to tylko kwestia osobistych preferencji?
Wg mnie wygodniejszy underbust. Overy sięgają wyżej i mogą być zbyt usztywniające na wysokości żeber, aby swobodnie się poruszać.
Stary 2015-10-07, 22:24   #19
cocer
Raczkowanie

Ja posiadam underbust, z kilku powodów. Po pierwsze: więcej stylizacji mogę skomponować, ze zwykłym czarnym underbustem. Po drugie: mam mały biust i nie podoba mi się efekt deski, który spowodowałby u mnie overbust Po trzecie: dla mnie jest wygodniejszy.
Stary 2015-10-08, 06:33   #20
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Wiesz, jakaś logika jednak jest. Jeśli w jakimś miejscu kupujesz bubel to raczej nie wracasz do tego miejsca, by kupować coś ponownie w obawie, że dostaniesz następny.

Zauważ też, proszę, że każdy tu pisze o swoim własnym doświadczeniu. Napisałam, że nie polecam sklepu Papercats. Ktoś inny przecież może mieć inne doświadczenie i polecić.

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

Cytat:

btw, nasze praprababki chyba sie w grobie przewracaja. same walczyly, zeby sie gorsetow pozbyc a my chcemy nosic.
natura ludzka jest przewrotna
Oj tam, gorsety miały swój urok i autentycznie ładnie formowały sylwetkę. Już sam fakt, że w gorsecie musiała się kobita trzymać prosto dawał wiele, wydłużał sylwetkę. Moja babcie na fotografiach zawsze wygląda ładnie: wąska talia i wyprostowana, jak struna. Ja mam dwa ozdobne gorsety (noszone czasem jako element ubrania) i powiem Ci, ze autentycznie podobam się sobie i lubię je. Z tym, ze wolę ten sznurowany z przodu bo z tyłu za diabła nie potrafię sama sobie poradzić i muszę zawsze prosić kogoś (no ręce sobie zawsze powykręcam a nie zasznuruję dobrze).

Jeśli zależy Ci na dobrze dobranym gorsecie, skontaktuj się z gorseciarką. Zapłacisz trochę więcej, ale będziesz miała idealnie dobrany do swoich wymiarów i sylwetki gorset dobrej jakości i długo Ci będzie służyć.

No pasaran!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości