|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
zastój we wstroście włosów podczas intensywnej pięlęgnacji
Hej dziewczyny, od jakiś 1,5 miesięca intensywnie dbam o włosy , używam olei, masek , a także produktów wpomagających ich wzrost olejek khadi , castor oil, wcierka babuni, jantar i tabletki srzyp vit,
myje włosy co drugi dzień , zazwyczaj na noc kłąde olej , rano szampon i odżywka . Nie farbuje włosów od 8 miesięcy i dorobiłam się 11 cm odrostu , i problem polega na tym że od pomiaru miesiąc wcześniej zupełnie nic mi nie urosły włosy ... ( mierzony odrost) Stan włosów poprawił się o 100% , wcześniej miałam włosy rozjasniane na blond przez 15 lat , aktualnie mam włosy długości 29 cm ..i przyznam szczerze ze bardzo zależy mi na tym aby rosły szybciej by jak najprędzej pozbyć się tego blondu Jak to możliwe i czy da się to jakoś wytłumaczyć ze włosy przez miesiąć nie urosły nic ? Edytowane przez jola_kosa Czas edycji: 2015-10-08 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: zastój we wstroście włosów podczas intensywnej pięlęgnacji
Za dużo tego wszystkiego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
kic kic
|
To jest dopiero miesiąc... A z wcierek korzysta się 2-3 miesiące, tyle trwa pełna kuracja i to jednym specyfikiem, a nie 4 w ciągu 1,5 miesiąca. Stosuj jedną przez dłuższy czas, bo potem nie będziesz wiedziała która Ci pomogła. Jak Ci przez parę miesięcy nie urosną, wtedy będzie można mówić o zastoju...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Popieram przedmówczynię, nie przesadzaj i nie bierz wszystkiego na raz, bo to nie ma sesnu.
Nie nastawiaj sie na natychmiastowe efekty. Mierzenei przyrostu przy dłuższych odrostach staje sie co raz mniej miarodajne. Daj włosom czas, zapuszczanie uczy cierpliwości. Wiem coś o tym.
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
To tak jakbyś podlała kwiaty 5 różnymi nawozami ;-) Daj odpocząć włosom i skórze głowy. Postaw na 1 wcierkę i efektu spodziewaj się dopiero po 2-3 miesiącach. Jeśli się nie sprawdzi, wypróbuj następną.
Zwróć też uwagę na to ile masz baby hair. Organizm nie ma tyle energii, żeby w 1 miesiąc "zalesić" całą głowę i wybudować 2 cm nowych włosów ;-) Pomalutku, na spokojnie. Możesz też jeść jagody goji. U mnie po miesiącu witaminy ładnie się uzupełniły i wszystkie kosmetyki zaczęły lepiej działać ![]()
![]() |
#6 |
rose rose
|
blond wymagają jeszcze wiekszej pielegnacji wiec spoko jak bedziesz pielegnować je pare miesiecy to bedziesz widziec roznice
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:18.