Mąż oszust - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-11, 10:30   #1
Luuna005
Przyczajenie

Mąż oszust

Witajcie, proszę o poradę, mam ogromny problem z mężem.
10 lat temu zaczęliśmy budowę, została zakupiona działka, kredyt wzięty na dom i działkę. Niestety okazało się że kredyt hipoteczny częsciowo mąż zużył na prowadzenie własnego interesu, a budowa domu stoi od wspomnianego czasu- stan surowy zamkniety. Do dziś stoimy na tym, że co roku mąż w zimie obiecuje kończenie domu ( mieszkamy w małym mieszkaniu, mamy złe warunki - ciasno), a latem wszystkie pieniądze inwestuje w swój interes, dziennik budowy bez wpisu od jakichś 4 lat, mąż codziennie wyjezdza na wspomnianą budoę na ok. 8 godzin i wieczorem wraca, gdy pytam o termin jakichkolwiek prac totalna awantura.
Bank nie zapytał do tej pory o zakończenie budynku, a wkażdej chwili może to zrobić.
Potrzebuję porady- kredyt wzięty na nas dwoje, mąż ma jedynie kod solida wejściowy do budynku, jak zmusić prawnie, żeby wreszcie skończył dom- pieniądze na to ma , chciałam tez wspomóc finansowo, tym , co ja mam, ale wszystkie środki pokątnie przeznaczane są na biznes- sprowadzanie towaru z Chin.
Mamy dziecko, nastolatka, w chwili zaczęcia budowy dziecko miało kilka lat, teraz odliczam te ostatnie lata do pełnoletności ;-(, a myslałam , że będzie bawiło się w ogródku i miało własny pokój :-(
Prosze o poradę - jestem w totalnej kropce, co mam zrobić , z policją pojechać na budowę , nie mam nawet kodu wejścia, ten człowiek nami igra ....

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Ludzi zresztą (swoich kontrahentów) też oszukuje, sprzęt sprowadzony z Chin , a im wciska , że z Niemiec, oszustwo goni oszustwem ...

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Jeszcze nie napisałam , że w tym niedokończonym domu zrobił sobie magazyn na swoje pudła
Luuna005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-11, 10:44   #2
201803080934
Konto usunięte

Dot.: Mąż oszust

yyy rozwiedź się z nim, sprzedajcie ziemię/prawie dom oraz mieszkanie obecne, podzielcie się kasą, bierz dzieciaka i [cenzura] od tego dziada?

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2015-10-11 o 16:00 Powód: Słownictwo.
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-11, 10:49   #3
ALL for LOVE
Zadomowienie

Nienormalny jakiś. Nie tylko Tobie ma zależeć na tym domu. A on olewa sprawę totalnie i zachowuje się jakby jego interesy były ważniejsze niż to gdzie będziecie mieszać i skąd weźmiecie pieniądze.
ALL for LOVE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-11, 10:52   #4
201607211025
Konto usunięte

Po co Ci ten dom? Chcesz dalej żyć z oszustem? Rozwiedź się, bierz co swoje i zacznij normalnie żyć.
201607211025 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-11, 10:53   #5
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez Luuna005 Pokaż wiadomość
Witajcie, proszę o poradę, mam ogromny problem z mężem.
10 lat temu zaczęliśmy budowę, została zakupiona działka, kredyt wzięty na dom i działkę. Niestety okazało się że kredyt hipoteczny częsciowo mąż zużył na prowadzenie własnego interesu, a budowa domu stoi od wspomnianego czasu- stan surowy zamkniety. Do dziś stoimy na tym, że co roku mąż w zimie obiecuje kończenie domu ( mieszkamy w małym mieszkaniu, mamy złe warunki - ciasno), a latem wszystkie pieniądze inwestuje w swój interes, dziennik budowy bez wpisu od jakichś 4 lat, mąż codziennie wyjezdza na wspomnianą budoę na ok. 8 godzin i wieczorem wraca, gdy pytam o termin jakichkolwiek prac totalna awantura.
Bank nie zapytał do tej pory o zakończenie budynku, a wkażdej chwili może to zrobić.
Potrzebuję porady- kredyt wzięty na nas dwoje, mąż ma jedynie kod solida wejściowy do budynku, jak zmusić prawnie, żeby wreszcie skończył dom- pieniądze na to ma , chciałam tez wspomóc finansowo, tym , co ja mam, ale wszystkie środki pokątnie przeznaczane są na biznes- sprowadzanie towaru z Chin.
Mamy dziecko, nastolatka, w chwili zaczęcia budowy dziecko miało kilka lat, teraz odliczam te ostatnie lata do pełnoletności ;-(, a myslałam , że będzie bawiło się w ogródku i miało własny pokój :-(
Prosze o poradę - jestem w totalnej kropce, co mam zrobić , z policją pojechać na budowę , nie mam nawet kodu wejścia, ten człowiek nami igra ....

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Ludzi zresztą (swoich kontrahentów) też oszukuje, sprzęt sprowadzony z Chin , a im wciska , że z Niemiec, oszustwo goni oszustwem ...

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Jeszcze nie napisałam , że w tym niedokończonym domu zrobił sobie magazyn na swoje pudła
Skonsultuj się z prawnikiem jak najlepiej rozwiązać sytuację kredytu/ domu.
Rozwiodłaby się z nim.
Stary 2015-10-11, 10:53   #6
witamina1
Raczkowanie

Trochę to wszystko dziwne . Nie znam się tak do końca na kredytach hipotecznych - bo macie chyba taki - ale to wyglada tak , ze kolejne transze kredytu , sa przelewane po zakończeniu kolejnego etapu budowy .Ostatnia transza jest na wykończenie .
Teraz doczytałam ze macie stan surowy zamknięty , czyli moze otrzymaliście ostatnia transze .
Dziwne jest ze budowa trwa 10 lat , jesli przyjąć ze stan surowy zamknięty jest od 4 lat , to bank rzeczywiście sie tym zainteresuje .
Rozumiem ze raty kredytu sa spłacane regularnie .
Jesli wasza sytuacja zaniepokoi bank , lub uzna niedokończenie budowy za złamanie umowy , to prawdopodobnie moze zażądać natychmiastowej spłaty reszty kredytu . To byłoby dla was fatalne , mało kto ma gotówkę w większej ilości .
Nie dogadujecie sie z mężem , myślisz o jakimś donosie na niego .
Co chcesz przez to uzyskać ? , kredyt jest na was obojga , możesz zaszkodzić także sobie , znacznie pogorszyć wasza sytuacje materialna . Dlaczego tak długo tolerowalas ten stan , na większym mieszkaniu zależy gdy dzieci sa małe . Po co wam dom , kiedy dziecko pójdzie na studia .
Nie pomogłam , ale kompletnie tego nie rozumiem. Musisz udać sie do prawnika

Edytowane przez witamina1
Czas edycji: 2015-10-11 o 10:56 Powód: Literówka
witamina1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-11, 12:20   #7
Luuna005
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
yyy rozwiedź się z nim, sprzedajcie ziemię/prawie dom oraz mieszkanie obecne, podzielcie się kasą, bierz dzieciaka i [cenzura] od tego dziada?
w chwili obecnej mieszkamy na 1 małym mieszkaniu, na razie nie mam gdzie pójść, o rozwodzie też myślę, już nic raczej z tego nie będzie
Boję się tych rozpraw- chciałabym z orzeczeniem o jego winie, jak sędzia będzie facetem może spodoba mu się tzw " zaradność " męża i mnie nie zrozumie?
Nie wiem , może głupio myślę, ale on mi już tak wbił do głowy , że on jest biznesmen , a ja głupia krowa co to jej się zachciało pałacu, a nic nie zrobiła ( jego słowa)
Na sprzedaż tego domu on sie nie godzi - zrobił z niego magazyn na pudła ze sprzetem, całe lato jak jest ładna pogoda tam przesiaduje, nas nawet nie chce zabrac, wakacje były w bloku
Sasiadom tej działki na pytanie kiedy się wprowadzamy juz parę lat temu odp, że mamy gdzie mieszkać

Czas edycji: 2015-10-11 o 16:01 Powód: Słownictwo w cytacie.
Stary 2015-10-11, 12:23   #8
201607040940
Konto usunięte

powtórzę za przedmówczyniami - idź do prawnika, weź ze sobą dokumenty dot kredytu. Nie macie rozdzielności majątkowej więc jeżeli mąż prowadzi działalność gospodarczą - jeżeli narobi długów- roszczenie może też być wobec Ciebie.
Dlaczego mąż sam chodzi na budowę? Dlaczego nie pójdziesz z nim?
Dlaczego zależy Ci na orzeczeniu winy męża? To nie jest jednoznaczna sytuacja że rozwodzisz się z nim bo Cię zdradził z autobusem kobiet.

Edytowane przez 201607040940
Czas edycji: 2015-10-11 o 12:25
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-11, 12:39   #9
Luuna005
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez witamina1 Pokaż wiadomość
Trochę to wszystko dziwne .
Jesli wasza sytuacja zaniepokoi bank , lub uzna niedokończenie budowy za złamanie umowy , to prawdopodobnie moze zażądać natychmiastowej spłaty reszty kredytu . To byłoby dla was fatalne , mało kto ma gotówkę w większej ilości .
Nie dogadujecie sie z mężem , myślisz o jakimś donosie na niego .
Co chcesz przez to uzyskać ? ,
Nie pomogłam , ale kompletnie tego nie rozumiem. Musisz udać sie do prawnika
No własnie żadnego donosu nie chcę, bo kredyt będzie prawdopodobnie natychmiast do spłaty,
prawnika to chyba radzić się jak to zakończyć, no bo przecież nikogo nie zmusi do dokończenia domu...
Dodam jeszcze że mój żyjący ojciec jeszcze go popiera i razem tam w tym domu ładują towar przywieziony z Chin
Mam ojca który ogólnie uważa , że on jak zamawia towar i coś się mu sprzedaje to nie nalezy mu w tym przeszkadzać,
także pomocy w rodzinie znikąd ...

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
powtórzę za przedmówczyniami - idź do prawnika, weź ze sobą dokumenty dot kredytu. Nie macie rozdzielności majątkowej więc jeżeli mąż prowadzi działalność gospodarczą - jeżeli narobi długów- roszczenie może też być wobec Ciebie.
Dlaczego mąż sam chodzi na budowę? Dlaczego nie pójdziesz z nim?
Dlaczego zależy Ci na orzeczeniu winy męża? To nie jest jednoznaczna sytuacja że rozwodzisz się z nim bo Cię zdradził z autobusem kobiet.
mamy rozdzielność- zrobiliśmy ją jakieś 4 lata temu
Jak jeździłam z nim na budowę, to zamiast coś tam robić, brał swoje papiery i przeglądał, zawsze zasłania kod dostępu , który trzeba uruchomić żeby wejść , a jak pisałam , jak przychodzi do rozmowy o kończeniu domu to mega awantura
Rozdzielność zrobiliśmy bo nabrał parę kredytów na kontenery z Chin, pojechał zupełnnie po bandzie finasowej

wydaja mi się że jest taki, bo zajarał się zarobkiem tego sprzętu sport.
zarobił dużo i dokańczanie domu widzi tylko z wydatkami a tak to każde pieniądze pcha w nowy towar
sam pochodzi z biednej rodziny, oboje rodziców na rencie, jedno teraz w DPS, drugie nie żyje, rodzina dla niego nie jest istotna ....
teraz to widzę dobrze ...

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
powtórzę za przedmówczyniami - idź do prawnika, weź ze sobą dokumenty dot kredytu. jeżeli mąż prowadzi działalność gospodarczą - jeżeli narobi długów- roszczenie może też być wobec Ciebie.
Ja też prowadzę działalność, ale aż tyle nie zarabiam
Wcześniej pracowałam z nim, ale bez papierów, robiłam jak pracownik u niego, ale nie byłam nigdzie oficjalnie bo nie chciał kosztów

teraz z biegu lat widze jak to wszystko narastało, jak przejmował kontrolę nad wszystkim

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

przez ostatnie 2 lata jeździł tam na tą budowę i szukał kolejnych działek , a to pod uprawę winogron, a to pod hodowlę zwierząt a tematu domu nie chce ruszyć
Sprawę pogarsza jak pisałam mój ojciec, trzyma jego stronę, o On wtedy robi się jeszcze gorszy
Stary 2015-10-11, 12:41   #10
green way
Zadomowienie

Jak dla mnie jedynym wyjściem jest spotkanie w sądzie, jeżeli nie w sprawie rozwodu to na pewno o marntrawienie środków i złe gospodarowanie finansamu Waszej rodziny. Kredyt wzięty na budowę domu powinien na ten cel zostać przeznaczony, a skoro tego nie robi i nie ma zamiaru rozliczyć się z zaciągniętych zobowiązań przed Tobą, to powinien to zrobić przed sądem. Dom jest Waszą wspólną własnością, więc masz do niego takie samo prawo jak mąż. Równie dobrze Ty możesz zająć się spłatą wspólnie zaciągniętego kredytu przeznaczając na ten cel zarobione przez Was pieniądze, włącznie z tym, że sąd może zasądzić na Twoje ręce pensję męża, który nie przyczynia się do utrzymania rodziny oraz nie reguluje zaciągniętych zobowiązań finansowych. To co Twój mąż Ci wciska jest mało ważne w sytuacji kiedy Ty zdecydujesz się walczyć o prawa swoje i Waszego dziecka w sądzie. W ogóle nie rozumiem jak może dojść do sytuacji, że Ty nie masz prawa wejść do wspólnie budowanego domu??! Gdzie Ty w ogóle byłaś do tej pory, że nie zareagowałaś wcześniej na takie stopniowe ubezwłasnowolnienie? Ja bym w ogóle w takiej patowej sytuacji podzieliła majątek i ustanowiła rozdzielność majątkową. Już nie wspomnę o tym, że Twój mąż robiąc jakieś szemrane interesy i wykorzystując pieniądze z kredytu na nie naraża całą rodzinę na konsekwencje niepowodzenia biznesu oraz na konieczność wspólnego łożenia na spłatę długów. Ja bym się bała przyszłości z takim człowiekiem tym bardziej, że jego długi uderzają nie tylko w Ciebie, ale też w przyszłość Waszego dziecka. Ja bym nie zwlekała z decyzją uporządkowania tego całego burdelu, jaki zafundował Ci mąż, powodzenia.
green way jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-11, 12:43   #11
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
tjaaa... ze sprzedaży małego mieszkania nie będzie mieć kasy na zakup kolejnego, więc gdzie ma mieszkać? tym bardziej, że do spłaty ma jeszcze kredyt hipoteczny...

Czas edycji: 2015-10-11 o 16:01 Powód: Słownictwo w cytacie.
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-11, 12:45   #12
witamina1
Raczkowanie

Musisz wiedzieć na czym Tobie zależy .Czy na wykończeniu domu , czy tez na rozstaniu z mężem .
Jesli myślisz o rozstaniu , musisz sie do tego dobrze przygotować .
Nie działać pochopnie , musisz myślec co będzie najlepsze dla Ciebie , a w wyniku jakich posunięć możesz stracić .
Wątek założyłaś o ukończeniu domu , wiec chyba jeszcze nie wiesz co chcesz zrobić .Podjecie decyzji w ktora stronę iść , jest w takiej sytuacji najważniejsze .
Niezależnie od wszystkiego , musisz skonsultować sie z prawnikiem , aby poznać swoje prawa i obowiązki w danej sutuacji , moze taka porada rozjaśni Ci w głowie .
Stary 2015-10-11, 14:03   #13
ARAKSJEL
Hrodebert

Wróć.Nie doczytałem.

Edytowane przez ARAKSJEL
Czas edycji: 2015-10-11 o 14:12
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-11, 14:46   #14
Luuna005
Przyczajenie

Ostatnio nawet zabronił Solidowi dzwonić w spr. alarmów do mnie bo to niewłaściwy telefon.
Czy dziecku może również odmówić prawa do tego domu?- bo juz w tej chwili mówi ,żeby trzymało się "mamuśki " i skończyło w przytułku albo mieszkaniu socjalnym ze mną...bo na tyle nas stać, nie to co Jego ...

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Wygraża się, że bez niego skończymy na ulicy

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Musisz wiedzieć na czym Tobie zależy .Czy na wykończeniu domu , czy tez na rozstaniu z mężem .

Wątek założyłaś o ukończeniu domu , wiec chyba jeszcze nie wiesz co chcesz zrobić .Podjecie decyzji w ktora stronę iść , jest w takiej sytuacji najważniejsze .
Niezależnie od wszystkiego , musisz skonsultować sie z prawnikiem , aby poznać swoje prawa i obowiązki w danej sutuacji , moze taka porada rozjaśni Ci w głowie .
Wiesz, nie chciałam przewracać życia do góry nogami, ale z roku na rok robi się coraz trudniej, a On w zw. z większymi zarobkami staje się coraz bardziej przykry i tak jak pisałam wszystkie środki ładuje w kontenery chińskie, zafrapował się zarobkiem. Na uwagi, że skoro są środki dom można dokończyć odp żebym Jego pieniędzmi ja nie zarządzała
Stary 2015-10-11, 14:54   #15
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio nawet zabronił Solidowi dzwonić w spr. alarmów do mnie bo to niewłaściwy telefon.
Czy dziecku może również odmówić prawa do tego domu?- bo juz w tej chwili mówi ,żeby trzymało się "mamuśki " i skończyło w przytułku albo mieszkaniu socjalnym ze mną...bo na tyle nas stać, nie to co Jego ...

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Wygraża się, że bez niego skończymy na ulicy

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Wiesz, nie chciałam przewracać życia do góry nogami, ale z roku na rok robi się coraz trudniej, a On w zw. z większymi zarobkami staje się coraz bardziej przykry i tak jak pisałam wszystkie środki ładuje w kontenery chińskie, zafrapował się zarobkiem. Na uwagi, że skoro są środki dom można dokończyć odp żebym Jego pieniędzmi ja nie zarządzała
Weź dla dobra ludzkości olej buca, co? Do prawnika, dowiedz się na czym stoi z punktu widzenia prawa i poproś o pozew rozwodowy.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-11, 15:35   #16
Luuna005
Przyczajenie

Najlepsze w tym wszystkim to , że to ja wymysliłam ten biznes który tak go wciągnął i to długo go przekonywałam , że powinno się udać, a teraz mam za swoje
Wcześniejsze jego biznesy wytrzymywały rok i kończyły się stratą.

Kiedyś miałam mieszkanie własnościowe w małym miescie - kasę ze sprzedaży dałam mu, bo juz byłam w związku, a teraz nie mam nic ...
bo co ... wspólne małe mieszkanie na kredyt i dom na kredyt którego nie można skończyć... Ot bilans związku...
Stary 2015-10-11, 15:54   #17
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepsze w tym wszystkim to , że to ja wymysliłam ten biznes który tak go wciągnął i to długo go przekonywałam , że powinno się udać, a teraz mam za swoje
Wcześniejsze jego biznesy wytrzymywały rok i kończyły się stratą.

Kiedyś miałam mieszkanie własnościowe w małym miescie - kasę ze sprzedaży dałam mu, bo juz byłam w związku, a teraz nie mam nic ...
bo co ... wspólne małe mieszkanie na kredyt i dom na kredyt którego nie można skończyć... Ot bilans związku...
No i im dłużej z bucem siedzisz, tym więcej straconego czasu musisz dopisać do balansu.
Stary 2015-10-11, 15:55   #18
bela92
Raczkowanie

Słuchaj, baby Ci dobrze doradzają, a Ty komentujesz to tylko dobudowując cegiełki do takiego wizerunku "małżeństwa", że zostaje się za głowę łapać i nie widać, żeby te wszystkie rady w ogóle do Ciebie docierały. Albo zrobisz coś raz a dobrze ze swoim życiem (rad dostajesz jedna po drugiej), albo zakończ wątek i wracaj gotować dla "męża"-oszusta, skoro boisz się przedsięwziąć właściwych kroków.
bela92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-11, 15:56   #19
witamina1
Raczkowanie

Jesli zechcesz rozwodu , będziesz chciała alimenty .
Rozwód z orzeczeniem wyłącznej winy męża , jest o tyle korzystny , ze oprócz alimentów na dziecko , kiedyś w przyszłości , jesli Twoja sytuacja materialna będzie zła , będziesz mogła ubiegać sie o alimenty dla siebie .
Wysokosc alimentów zależy od zarobków . Twoim zadaniem będzie zgromadzenie dowodów ,ze maz ma dochody . Adwokat powinien Ci doradzić , jakie to moga byc dowody . Musisz mieć jednak na uwadze , ze Twój maz , kiedy wyczuje Twoje zamiary moze zechcieć ukrywać dochody . Czy masz jakieś swoje oszczędności ?, możesz zostać na swoim tylko utrzymaniu , czy masz sie z czego utrzymać ?
Biorąc pod uwagę teksty męża jakie przytoczyłas , nie szanuje Ciebie , z tego juz chyba nic nie będzie .
Nie wiem ile masz lat , ja juz nie chciałabym rewolucji w zyciu , ale jesli jest nieunikniona , to lepiej wcześniej . Twój maz Cię nie szanuje , wiec nie sadzi ze potrafisz zrobic cos mądrego - to Twoja przewaga.

Edytowane przez witamina1
Czas edycji: 2015-10-11 o 15:58 Powód: Literówki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-11, 16:32   #20
Luuna005
Przyczajenie

Cytat:
Rozwód z orzeczeniem wyłącznej winy męża , jest o tyle korzystny , ze oprócz alimentów na dziecko , kiedyś w przyszłości , jesli Twoja sytuacja materialna będzie zła , będziesz mogła ubiegać sie o alimenty dla siebie .
Wysokosc alimentów zależy od zarobków . Twoim zadaniem będzie zgromadzenie dowodów ,ze maz ma dochody . Adwokat powinien Ci doradzić , jakie to moga byc dowody . Musisz mieć jednak na uwadze , ze Twój maz , kiedy wyczuje Twoje zamiary moze zechcieć ukrywać dochody . Czy masz jakieś swoje oszczędności ?, możesz zostać na swoim tylko utrzymaniu , czy masz sie z czego utrzymać ?
Biorąc pod uwagę teksty męża jakie przytoczyłas , nie szanuje Ciebie , z tego juz chyba nic nie będzie .
Nie wiem ile masz lat , ja juz nie chciałabym rewolucji w zyciu , ale jesli jest nieunikniona , to lepiej wcześniej . Twój maz Cię nie szanuje , wiec nie sadzi ze potrafisz zrobic cos mądrego - to Twoja przewaga.
Macie rację Dziewczyny pora działać a nie rozmyślac co i kiedy już lepiej nie będzie, zobaczymy co przyniesie nowe
Stary 2015-10-11, 16:33   #21
Limonka2738
Zakorzenienie

Trzymam kciuki.

Koniecznie pisz, jak się sytuacja rozwija.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Stary 2015-10-11, 16:34   #22
Luuna005
Przyczajenie

Cytat:
Handluje na jednym z popularnych serwisów, jego przychody są widoczne
Stary 2015-10-11, 18:08   #23
witamina1
Raczkowanie

Cytat:
Handluje na jednym z popularnych serwisów, jego przychody są widoczne
Teraz sa widoczne , masz pewność ze to sie nie zmieni , gdy będzie wiedział o ewentualnym rozwodzie ?
Stary 2015-10-11, 18:12   #24
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
(...)
Ale rozwód z orzeczeniem o winie to nie takie hop siup. Piszesz, jakby to była jedynie kwestia złożenia pozwu i czekania na ustalenie wysokość alimentów. A winę trzeba udowodnić. To wcale nie jest łatwe.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-11, 18:17   #25
kasiab777
Rozeznanie

To moze zacznij regularnie np raz w tygodniu robic skany strony przez jakis dluzszy okres czasu.
kasiab777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-11, 18:17   #26
witamina1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Ale rozwód z orzeczeniem o winie to nie takie hop siup. Piszesz, jakby to była jedynie kwestia złożenia pozwu i czekania na ustalenie wysokość alimentów. A winę trzeba udowodnić. To wcale nie jest łatwe.
Wiem ,ze nie łatwe . Nie wiem ,czy takie orzeczenie jest wogóle możliwe w przypadku Autorki . Odnosiłam sie, do Jej wcześniejszego
postu.Gdyby natomiast było mozliwe , to byłoby to dla niej korzystne .
Stary 2015-10-11, 18:31   #27
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Wiem ,ze nie łatwe . Nie wiem ,czy takie orzeczenie jest wogóle możliwe w przypadku Autorki . Odnosiłam sie, do Jej wcześniejszego
postu.Gdyby natomiast było mozliwe , to byłoby to dla niej korzystne .
A to wiadomo. Najlepiej gdyby pogadała z doświadczonym prawnikiem. Podpowie jej co ma robić i w jakiej kolejności.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-12, 08:34   #28
triss_k
Zadomowienie

Tylko prawnik, i to dobry może Ci teraz pomóc. Popieram też ideę zbierania dowodów przychodów męża, skany, na których widać, ile i za ile sprzedaje, na pewno nie zaszkodzą. Trzymam kciuki
triss_k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-13, 18:45   #29
2016050952
Konto usunięte

Na Twoim miejscu podejrzałabym on-line dział III księgi wieczystej na tą nieruchomość, bo według mnie to już dawno macie tam wzmiankę o wszczęciu egzekucji przez komornika.
https://ekw.ms.gov.pl
2016050952 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-13, 22:27   #30
allmode
Wtajemniczenie

Twój mąż ma dobrze za uszami. Nie wpuszcza Cię na teren budowy, zmienił Twój numer w firmie ochroniarskiej, a na próbę rozmowy reaguje agresją. Dodaj dwa do dwóch - tam coś nieźle musi śmierdzieć.
Ja też poszukałabym jak najszybciej prawnika.
A rozwód /separacja to swoją drogą, bo małżonek nie ma do Ciebie szacunku za grosz, szarga Twój autorytet w oczach dziecka, stosuje przemoc psychiczną i ekonomiczną. A na dodatek łże jak pies.
allmode jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości