Nowo spotkania dziewczyna ;) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-21, 15:26   #1
FHA
Raczkowanie

Nowo spotkana dziewczyna ;)

Cześć, po dluższym zastanowieniu muszę napisać na tym forum post, poprosić Was o radę.. Ale do rzeczy! Poznałem na studiach pewną dziewczynę, wpadła od razu mi w oko. Po otrzymaniu numeru telefonu, przyszedł czas na kolejny krok. Zaprosiłem ją na spotkanie. Było naprawdę bardzo miło. Dużo rozmawialiśmy, pomagałem jej przy zakupach w sklepie odzieżowym, byliśmy na kawie. Spotkanie trwało ponad 4 godzin,skończyło się tym, że musiałem wracać do domu ostatnim busem - być może za długo?. Po spotkaniu starałem się utrzymywać z nią kontakt sms(odpisywała zaraz bądź po kilku godzinach). Kilka dni później doszło do następnego spotkania. Dziewczyna nie telefonuje/pisze pierwsza. Wszystko wychodzi z mojej inicjatywy. Ostatnio mniej do niej piszę bądź dzwonię.. Mamy się zobaczyć w sobotę na wykładach, mam dla niej też małą drobnostkę . - jak mam zachować się przy 3 spotkaniu?. Podsumowując: Zakochałem się w tej dziewczynie. Drogie panie/dziewczyny co mam zrobić? Dziewczyna może być mną zainteresowana? Za pomoc i dobre rady, dziękuje.

Cytat:
Jeżeli macie pytania, to proszę pytać.

Edytowane przez FHA
Czas edycji: 2015-10-26 o 10:22 Powód: Poprawienie tytułu
FHA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-21, 15:33   #2
Rogalicja
Raczkowanie

Dot.: Nowo spotkania dziewczyna ;)

No, to piłka w grze
Inicjatywa powinna przynajmniej wg. mnie wychodzić od chłopaka.
Daj jej drobiazg i poczekaj na reakcję.
I jeszcze jedno - staraj się też nie przesadzić z tym częstym kontaktem. Ceni się chłopaków, którzy mają swoje zainteresowania i pasje i znajomych. Poza tym na początku studiowania ona musi mieć też czas na ogarnięcie się
Powodzenia
Rogalicja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-21, 15:34   #3
StarFighter
BAN stały

Pewnie że może, niektóre dziewczyny są cierpliwe i dają wykazać się chłopakowi zamiast pakować sie od razu w jego ramiona. dzięki temu widzą czy facetowi zależy czy nie
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-21, 15:38   #4
UzytkownikBeta
BAN stały

Zakochałeś się ? Już przegrałeś.
UzytkownikBeta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-21, 15:43   #5
FHA
Raczkowanie

Cytat:
I jeszcze jedno - staraj się też nie przesadzić z tym częstym kontaktem..
I tak też zrobiłem. Według Ciebie jak ten kontakt powinien wyglądać?

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez UzytkownikBeta Pokaż wiadomość
Zakochałeś się ? Już przegrałeś.

Dlaczego?
Stary 2015-10-21, 15:46   #6
StarFighter
BAN stały

Bo użytkownikbeta zakochał się w niej pierwszy
Stary 2015-10-21, 15:50   #7
UzytkownikBeta
BAN stały

Cytat:
Napisane przez FHA Pokaż wiadomość

Dlaczego?
4 godzinne spotkanie, na którym do niczego nie doszło, następne spotkanie, jak rozumien też nic, a Ty się zakochujesz. Dziewczyna (jeśli nie jest szarą myszką) wybierze sobie takiego, który zapewni jej emocje, a nie 4 godzinne dyskusje. Chyba, że chemia unosiła się między wami jak styropian na wodzie, a Ty z tym nic nie zrobiłeś to inna sprawa, ale teraz też nie łatwa do ugrania. Zostaniesz jej przyjacielem zapewne.
Stary 2015-10-21, 15:55   #8
FHA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez UzytkownikBeta Pokaż wiadomość
4 godzinne spotkanie, na którym do niczego nie doszło, następne spotkanie, jak rozumien też nic, a Ty się zakochujesz. Dziewczyna (jeśli nie jest szarą myszką) wybierze sobie takiego, który zapewni jej emocje, a nie 4 godzinne dyskusje. Chyba, że chemia unosiła się między wami jak styropian na wodzie, a Ty z tym nic nie zrobiłeś to inna sprawa, ale teraz też nie łatwa do ugrania. Zostaniesz jej przyjacielem zapewne.
Nie mam doświadczenia z dziewczynami, nigdy nikogo nie miałem. Nie zgodzę się z Tobą, uważam, że wpierw należy tą 2 osobę poznać, zaufać jej a dopiero... . Jeżeli macie pytania to proszę pytać, będe za 3-4 godziny to odpowiem.

Edytowane przez FHA
Czas edycji: 2015-10-21 o 15:57
Stary 2015-10-21, 15:59   #9
StarFighter
BAN stały

Od takich wypowiedzi jak Twoje beta zaczynają się kłótnie bo nadinterpretujesz wypowiedz autora i udajesz znawcę od razu wydając osąd nie wszystkie dziewczyny są przebojowe, część woli spokojnych facetów
Stary 2015-10-21, 16:12   #10
UzytkownikBeta
BAN stały

Cytat:
Napisane przez StarFighter Pokaż wiadomość
Od takich wypowiedzi jak Twoje beta zaczynają się kłótnie bo nadinterpretujesz wypowiedz autora i udajesz znawcę od razu wydając osąd nie wszystkie dziewczyny są przebojowe, część woli spokojnych facetów
Dlatego dałem w nawiasie "jeśli nie jest szarą myszką". Kłotnie się biorą stąd, że ktoś dorabia do czegoś ideologię. Facet nie dostał od kobiety w relacji tej nic, a sam już wyskakuje z pomysłem jakichś upominków, zaczyna inwestować w pustkę.
Jeśli jest chemia, dziewczyna wie o co chodzi we flircie, jest świadoma swojej atrakcyjności (facet też), to zwykle pierwsze spotkanie prognozuje co wydarzy się dalej. Jeśli na pierwszym gadali o byle czym, bez feromonów, wzrok błądził wszędzie byle nie na oczy to klapa. Nie musi być seks od razu, żeby wiedzieć czy coś z tego będzie czy nie.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Nie mam doświadczenia z dziewczynami, nigdy nikogo nie miałem. Nie zgodzę się z Tobą, uważam, że wpierw należy tą 2 osobę poznać, zaufać jej a dopiero... . Jeżeli macie pytania to proszę pytać, będe za 3-4 godziny to odpowiem.
To się nie zgadzaj. Tylko co ma piernik do wiatraka ? Ty jej ufasz na tyle, żeby dawać upominki ? Zastanów się chłopie.
Stary 2015-10-21, 16:13   #11
StarFighter
BAN stały

Skąd wiesz o czym gadali jak autor się nie pochwalił, ponoć było spoko. z tym upominkiem po paru dniach znajomości to rzeczywiście przesada ale ogółem nie wydarzyło się jeszcze nic co bu dyskwalifikowalo tą relacje
Stary 2015-10-21, 16:17   #12
UzytkownikBeta
BAN stały

Cytat:
Napisane przez StarFighter Pokaż wiadomość
Skąd wiesz o czym gadali jak autor się nie pochwalił, ponoć było spoko. z tym upominkiem po paru dniach znajomości to rzeczywiście przesada ale ogółem nie wydarzyło się jeszcze nic co bu dyskwalifikowalo tą relacje
To prawda. Czekam na relację autora, w skrócie, z obu spotkań.
A ten pesymizm co do przyszłości jest trochę dyktowany własnym doświadczeniem.
Stary 2015-10-21, 16:18   #13
StarFighter
BAN stały

Ma wrócic to może stresci spotkania
Stary 2015-10-21, 18:08   #14
FHA
Raczkowanie

Cytat:
Z tym upominkiem po paru dniach znajomości to rzeczywiście przesada
Nie jest to róza, bukiet kwiatów tylko póki co drobnostka z której powinna się ucieszyć . To źle? - za wcześnie? Trudno, czasu nie cofnę.

I/II spotkanie:
Powitanie w formie przytulenia, spacer, kawa, w międzyczasie zakupy. Podczas rozmowy poruszaliśmy różne tematy, przykładowo: - nasze zainteresowania, - marzenia, - podróże, -wspomnienia z dzieciństwa, - to co nas obecnie otacza). Kontakt wzrokowy był, , moment niezręcznej ciszy też lecz szybko został przerwany. Uważnie słuchała to co mówiłem, jak ja skończyłem to ona zadawała pytania, często się uśmiechała/smiała z moich żartów. Pokazywała mi swoje zdjęcia z czasów szkoły średniej... miałem dostęp do jej telefonu. Gdy na chwilę wyszła zostawiła go nawet stole, nie zebrała ze sobą. Przy 2 spotkaniu zapytałem się jej, czy nie miałaby miec nic przyciwko abym odprowadził ją do domu? - zgodziła się. .Były też wiadomości od niej, że jak chce to mogę z nią iść na impreze.. .

Tak to w skrócie wyglądało. Są pytania? - zadawajcie

Edytowane przez FHA
Czas edycji: 2015-10-21 o 18:15
Stary 2015-10-21, 18:15   #15
December12
Rozeznanie

Na moje oko jest zainteresowana. A to, że nie wykazuje inicjatywy na początku to nic niepokojącego, zależy od sytuacji, ale zwykle to facet bardziej stara się na początku.
December12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-21, 18:42   #16
FHA
Raczkowanie

A jak z tym kontaktem sms/telefononicznym?
Stary 2015-10-21, 18:50   #17
kolorchabrow
Raczkowanie

Moim zdaniem jest zainteresowana. Gdyby nie była nie dałaby się odprowadzić do domu. (Ja przynajmniej tak robiłam) Nie wiem w czym miałby odstraszyć jakiś mały podarek. Ja dostałam róże na samym początku i jakoś nie uciekłam, przynajmniej widziałam,że chłopak się stara. Nie wszystkie lubią chamów i prostaków. To,że nie odpisuje od razu: albo chce zobaczyć czy ci zależy, albo ma coś innego do roboty.
kolorchabrow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-21, 18:54   #18
kamyljaaa
Raczkowanie

Sa rozne typy facetow tak i sa rozne typy kobiet.Jedne mowia wprost co czuja i mysla a inne maja wieksze rozkminy.Jezeli macie za soba juz 2 spotkania to ina tez cos do ciebie cZuje ale moze chce zebys sie dluzej o nia staral☺
kamyljaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-21, 18:56   #19
FHA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kolorchabrow Pokaż wiadomość
Moim zdaniem jest zainteresowana. Gdyby nie była nie dałaby się odprowadzić do domu. (Ja przynajmniej tak robiłam) Nie wiem w czym miałby odstraszyć jakiś mały podarek. Ja dostałam róże na samym początku i jakoś nie uciekłam, przynajmniej widziałam,że chłopak się stara. Nie wszystkie lubią chamów i prostaków. To,że nie odpisuje od razu: albo chce zobaczyć czy ci zależy, albo ma coś innego do roboty.
Tak naprawdę do domu jej nie odprowadziłem, nie zdążyłbym na ostatniego busa. Zapytałem czy w ogóle by się zgodziła, odpowiedziała tak się więc w sobotę to uczynię

Dzięki

Edytowane przez FHA
Czas edycji: 2015-10-21 o 19:25
Stary 2015-10-21, 21:46   #20
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Cytat:
Tak naprawdę do domu jej nie odprowadziłem, nie zdążyłbym na ostatniego busa. Zapytałem czy w ogóle by się zgodziła, odpowiedziała tak się więc w sobotę to uczynię

Dzięki
Ale odprowadziles ją chociaż na przystanek czy tak zostawiles ją samą późno w nocy i sam pobiegles, żeby zdążyć na busa? Trzeba było tak rozplanowac czas, żeby ją odprowadzić do domu bezpiecznie a potem zdążyć jeszcze na busa.

A z tym słabym kontaktem po spotkaniu to też bym nie przesadzala. Ja np lubię, jak facet okazuje potrzebę kontaktu po spotkaniu. Po pierwszej randce z moim, czekałam na jego kontakt aż kilka dni, bo nie chciał mnie wtedy naciskać ! A tymczasem ja się dziwilam, czemu się nie odzywa, skoro randka wydawała się udana, myślałam że nie jest zaineresowany!
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-21, 21:57   #21
bestka
Zadomowienie

Ha ha, za chwilę autor postu wyjdzie na chama, egoistę który się zachować nie umie A ja życzę powodzenia. Myślę, że dziewczyna Cię lubi, tylko tego nie zepsuj
bestka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-21, 22:07   #22
FHA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bestka Pokaż wiadomość
Ha ha, za chwilę autor postu wyjdzie na chama, egoistę który się zachować nie umie A ja życzę powodzenia. Myślę, że dziewczyna Cię lubi, tylko tego nie zepsuj
No i się tak poczułem

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;53189401]Ale odprowadziles ją chociaż na przystanek czy tak zostawiles ją samą późno w nocy i sam pobiegles, żeby zdążyć na busa? Trzeba było tak rozplanowac czas, żeby ją odprowadzić do domu bezpiecznie a potem zdążyć jeszcze na busa.
[/QUOTE]

Niestety nie, spotkaliśmy się wieczorem i czasu niestety nie wystarczyło. Przy 3 spotkaniu odprowadzę, spokojnie.

Edytowane przez FHA
Czas edycji: 2015-10-21 o 22:14
Stary 2015-10-21, 22:16   #23
letik
Zadomowienie

Oja..no to na kolejnym spotkaniu odprowadz koniecznie bo to słabe jak facet zostawia dziewczynę sama na mieście a sam leci na autobus :p..mnie na szczęście to nigdy nie spotkało,zawsze trafialam na gentelmanow ALE mimo wszystko zapowiada się,że coś jest na rzeczy to staraj się, nie osaczaj ale bądź e pobliżu no i powodzenia
Stary 2015-10-21, 22:25   #24
FHA
Raczkowanie

Dziękuje! Starałem się być gentelmenem. Przepuszczałem w drzwiach a podczas zakupów nosiłem jej płaszcz( proste - prawda?). No cóż, niektórzy zakupów nie lubią a ja miło spędziłem czas - starałem się pomagać w wyborze, była zadowolona

Cytat:
Nie osaczaj ale bądź w pobliżu.
Co masz na myśli "bądź w pobliżu"? . Jak się będe odzywał co 2 dni(sms/telefon) będzie w porządku?

Edytowane przez FHA
Czas edycji: 2015-10-21 o 22:27
Stary 2015-10-22, 10:22   #25
Rogalicja
Raczkowanie

No mi właśnie o to chodziło. Żeby nie osaczać.
Po prostu pamietaj że dziewczyna ma swoje życie i jak np. długo nie odpisuje to niekoniecznie ma Cię gdzieś tylko może być po prostu zajęta swoimi sprawami.
Co dwa, trzy dni myślę że spoko. I nie bądź tak zupełnie przewidywalny (co dwa dni o 20 sms ), niech Twoje pisanie będzie dla niej miłą (oby!) niespodzianką
Rogalicja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-22, 11:00   #26
201701300916
Konto usunięte

Tylko czasem nie mów jej, że się zakochałeś!
Bo wątpliwe, by ją też trafiła strzała po tak krótkim czasie i dziewczyna może się przestraszyć.
Najlepiej w ogóle nie mówić takich rzeczy, a po prostu działać i rozwijać relację, bo paplaniem o uczuciach zyskasz niewiele, natomiast możesz stracić bardzo dużo.
201701300916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-22, 11:13   #27
FHA
Raczkowanie

Dzięki za dobre rady, jak coś się wydarzy będe pisał.

Edytowane przez FHA
Czas edycji: 2015-10-22 o 11:37
Stary 2015-10-22, 13:58   #28
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

No jasne, sms co jakiś czas, ale dobrze by było też raz na parę dni pogadać dłużej, a nie tylko jeden sms co 2 dni, bo wg mnie to słaba oznaka zainteresowania
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-22, 14:10   #29
DziewczynaWloczykija
Zadomowienie

FHA, nie słuchaj UżytkownikaBeta, bo jemu frustracja wyparła już zdolność logicznego myślenia.

Cytat:
Facet nie dostał od kobiety w relacji tej nic, a sam już wyskakuje z pomysłem jakichś upominków, zaczyna inwestować w pustkę.
Jak to nie dostał? Dostał towarzystwo, zainteresowanie i przyzwolenie na kolejne spotkanie. To jest mało? Tak powinny wyglądać początki obu relacji z obu stron. Ty wszystko mierzyłbyś w ściąganych majtkach.

Czekam na relacje z kolejnych spotkań. Powodzenia!
DziewczynaWloczykija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-22, 17:41   #30
Azhaar
Zadomowienie

Zgadzam się z UżytkownikiemBeta.

Zainteresowana kobieta, która ma Autora tak głęboko w tyłku, że nawet do niego sama nie napisze, wtf :/

No zainteresowana jak nic Ja myślę Autorze olej dawanie upominków, proponuje od razu się oświadczyć, bo przecież widać jak na Ciebie leci :p
Azhaar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości