|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
co zrobić z resztkami materiałów i włóczki
Przy robieniu porządków w szafach "wykopałam" całe worki skarbów w postaci resztek materiałów.Mam i trochę włóczki , motki muliny.Sa też kupony materiału w które zaopatrzyłam się w tzw.trudnych czasach.Co z tym zrobić? Poradźcie.Wzrok nie pozwala mi na robótki , szycie.Z chęcią oddam to komuś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: co zrobić z resztkami materiałów i włóczki
Cytat:
u mnie właśnie robią warsztaty z szyciem resztkowych zwierzaczków, w jakiejś szkole torby szyli, słonie na balkonie http://www.slonienabalkonie.pl/proje...la-dzieciakow/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Moja przyjaciółka wykorzystuje skrawki materiałów np. do tworzenia oryginalnych przytulanek i poduszek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Świetne te słonie są! Bardzo mi się podobają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Co do resztek materiałów to ja szyję...praktycznie z każdego skrawka materiału można coś uszyć-wykorzystać jako aplikację ...wiec może dobry pomysł aby oddać komuś kto szyję np. świetlice, szkoły, przedszkola czy osoby biedniejsze które z niczego zrobią coś
![]() Ze skrawków uszyłam np dekoracje na choinkę ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:58.