![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Budapeszt w lutym...?
Czy jest sens? Nigdy nie byłam na Węgrzech i nie wiem, co mnie może tam spotkać. Wiem, wiem, pewnie w lecie fajniej, bo świeci słońce i ejst ciepło, ale napiszcie proszę, czy w zimie jest równie ładnie, i jak tam wygląda zima, trochę cieplej niż u nas?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Budapeszt w lutym...?
Nie macie nic do powiedzenia ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja również zamierzam się wybrać z moim TŻ do Budapesztu w lutym, więc chetnię się czegoś dowiem
![]()
![]() |
#4 |
Podróżniczka
|
Pogoda tam jest mniej więcej taka jak w PL, może 2-3 stopnie wiecej wiec na jakieś tropiki się nie nastawiajcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A ceny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Podróżniczka
|
podobne jak w PL, wiadomo w sciclym centrum troche drozej ale wystarczy pójść kawałek dalej i juz jest spoko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Podróżniczka
|
Byłam we wrześniu, kiedy pogoda byłą jeszcze cudowna, a noce ciepłe
![]() coś niecoś o tym co polecam naisałam w tym watku wiec polecam zajrzeć ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=525190 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Budapeszt jest najpiekniejszy nocą, wspaniałe są spacery po zmroku i podziwianie iluminacji np Parlamentu czu Mostu Małgorzaty. Pogoda raczej taka jak u nas, czyli w lutym mało przewidywalna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jest tam bezpiecznie nocą? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Podróżniczka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Hmm... Ostatnio coraz tańsze bilety są w tamtą stronę i też rozważam odwiedzenie Budapesztu, ale nie sądzę, że zima to dobra pora roku, zimno, ciemno, mokro, jeszcze jakaś śnieżyca się pojawi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
A pieniądze bardziej opłaca się wymieniać w Polsce, czy na miejscu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Byłam w Budapeszcie w lutym i trafiłam na super pogodę, akurat jakieś ocieplenie było. Niemniej jednak, warto się wybrać do Budapesztu o jakiejkolwiek porze, jeśli masz okazję ;-) Ciepło się ubrać i można ruszać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Podróżniczka
|
Cytat:
Ja część zakupiłam w PL, a potem coś dokupiłam już na miejscu...przelicznik praktycznie ten sam ![]() Cytat:
podejrzewam, że w grudniu musi być fajnie i klimatycznie, jarmarki świateczke, ozdoby itd ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za informacje. Mam nadzieję, że nie zawiodę się tą wycieczką i akurat nie będzie zamieci śnieżnej... Na pewno kupię sobie jakiś termosik na wycieczki, żeby nie narzekać na zimno.
Z chęcią przyjmę jeszcze duuuuużo porad i praktycznych wskazówek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
Budapeszt to nie jakaś wielka egzotyka , żeby az tylu porad potrzebować ![]() zabrać ze sobą przewodnik, dobry nastój, modlić sie o dobrą pogodę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Marszałkini II RP
|
W lutym nie byłam, tylko w październiku, ale napisałam dość obszerny wpis o moim czterodniowym pobycie w Budapeszcie więc może Ci się na coś przyda. Na końcu wpisu zamieściłam sporo praktycznych informacji:
http://kosmetycznieimodnie.blogspot....dapeszcie.html Edytowane przez Niebieskooka arystokratka Czas edycji: 2015-11-30 o 13:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
Bardzo fajna relacja ![]() ![]() ![]() Swoją drogą , sporo Cię wyszedł ten wyjazd...ja płaciłam za bilet lux expressem z Krakowa ( trasa Wawa- Budapeszt) 32 zł w promocji ( ok 60 zł w cenie regularnej ) i warunki super ( wifi, laptop, filmi, poczęstunek, kawa do woli itd). Do tego mieszkałam w hostelu ( fakt, nie był to Ibis ![]() Ceny jedzenia i picia praktycznie takie jak u mnie we Wrocławiu wiec ogolnie jak dla mnie to zrobił się wyjazd niskobudżetowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Marszałkini II RP
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Podróżniczka
|
Teraz we wrzesniu bylam i byl to totalny spontan, wszystko rezerwowalam tydzien wczesniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Marszałkini II RP
|
To może akurat udało Ci się tak trafić, zwłaszcza z biletami, bo z tego co widziałam to cena regularna w obie strony z Warszawy do Budapesztu jest kosmiczna, bo ok. 600 zł. Z hotelu jestem bardzo zadowolona, komfort najważniejszy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() wymyśliłam sobie wtedy Wegry i akurat tak sie fajnie złożyło, byłam jeszcze nad Baltonem Nie lubie przepłacać tam gdzie nie musze, wole na dwa wyjazdy pojechać ![]() ![]() Zreszta ja jestem spec od wyszukiwania różnych promo w necie ![]() o nawet linka znalazłam jeszcze ![]() http://www.luxexpress.eu/pl/openbudapest Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2015-11-30 o 18:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Marszałkini II RP
|
Będę pamiętać o tym linku
![]() ![]() A we wrześniu w Budapeszcie nie było jeszcze zbyt gorąco czy pogoda była w porządku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
Ja w sumie w hostelu spałam dwa razy w życiu, w Budapeszcie i kiedyś w Porto...też zdecydowanie bardziej wole hotele ale , że byłam sama , a pokoje jednoosobowe w hotelach kupe kasy kosztują wiec nie chciałam przepłacać ale ostatecznie warunki były dobre, hotelowe i w samym centrum wiec na plus ![]() pogoda była super....takie 25-27 stopni, idealne na zwiedzanie no i mega ciepłe noce...dwie spedziłam nad rzeką, z butelką wina gapiąc sie na parlament i przepływające statki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Marszałkini II RP
|
Czyli we wrześniu jak u nas w lato
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Budapeszt jest super. Jak coś mogę polecić dobre miejscówki na jedzonko. Np. makos guba jest rewelacyjne i taniutkie. Na Hali Targowej proponuję obkupić się do woli, jest też kantor. Wymieniać można na miejscu bo przeliczniki nie robią jakiejś specjalnej różnicy (bynajmniej ja nie zauważyłam). Komunikacja jest super. Nawet mieszkając dalej od centrum a blisko metra jesteście w 5 minut w centrum. Wieczorem i nocą bezpiecznie. Ludzie mam wrażenie nieco biedniejsi niż w Polsce, ale wszyscy pomocni i otwarci na turystów. My wynajmowaliśmy mieszkanie czy jak oni to nazywają apartament w bloku i było znakomicie. Świetnie można było poczuć klimat i była swoboda.
Ps. Jak coś proszę pisać PW.
Carpe diem NIE dla dyktatury PiS. Nie jestem Polakiem drugiego sortu. Żaden Polak nie jest. Nie dla ustaw w nocy, nie dla polityki autorytarnej. Edytowane przez besciara Czas edycji: 2015-12-09 o 17:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Podróżniczka
|
Dzisiaj jest Budapeszt w promocji z polskiego busa za 1 zl z Wawy i z Krakowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Marszałkini II RP
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.