|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Opalenie jasnej cery?
Wiem, że było kilka takich tematów, ale...
Dwie rzeczy mnie różnią: - po pierwsze, większość z tamtych osób mówiła że po jakimś czasie przebywania na słońcu dostają oparzeń - ja tak nie mam. chociaż skórę również mam bardzo białą, jak byłem u lekarzy to często mówili mi żebym nie przebywał dużo na słońcu - mimo tego przebywałem, ale nic to nie dawało, jedynie czerwony kolor na kilka dni. jak popatrzę na odcień na ręce na fragmencie do którego słońce dociera, np. jak chodzę w krótkiej koszulce, a na ramię to rzeczywiście, różnica jest trochę, ale mimo wszystko jestem biały, a twarz jeszcze bardziej. Co mam zrobić żeby to zmienić? Cokolwiek oprócz solarium. - jak już pewnie zauważyliście po pisaniu przez mnie jestem chłopakiem a nie dziewczyną tak jak większość autorów tematów tego typu. PS. nie piszcie mi żebym się po prostu opalił na słońcu skoro trochę się opaliłem, opaliłem się na prawdę nie wiele i to przez 16 lat, przebywając dużo na słońcu. i to głównie ręce. nogi i twarz wciąż białe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Opalenie jasnej cery?
Balsamy/spraye brazujace. Nikt nie wymysli niczego innego niz slonce czy solarium. Moze regularnie pity sok z marchwii, moze doda Ci troche koloru, ale niektorzy wygladaja po tym pomaranczowo. Melanotan, zastrzyki opalajace, juz chyba zostaly wycofane bo sa niebezpieczne dla zdrowia. Albo po prostu zaakceptuj bladosc, bladosc jest sexy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Koleżanka wyżej ma rację- zaakceptuj to :P
Też jestem biała, jeśli już się "opalę" to na lekko czerwono a potem mi to schodzi i dalej jestem biała ![]() Sok z marchwi rzeczywiście może trochę pomóc, ale bez rewelacji. Pomyśl w ten sposób- kiedyś bladość była pożądana, arystokracja tak się odróżniała od chłopów. Dopiero w XX w. opalanie stało się modne. Ja jestem z tego dumna, bo co mam zrobić ![]() Albo możesz zostać gothem, też fajnie :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Zawsze mogłes miec problem,jak mój kolega, który był blady,a po opalaniu pojawiały się paskudne plamy pigmentacyjne. Na rękach, nogach, na twarzy.. to już lepiej być bladziochem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Witaj,
Nie wiem czy są naturalne sposoby na to żeby mieć wpływ na karnacje, aczkolwiek jeśli to to na pewno wymaga to długiego czasu i pracochłonności .. Warto pomyśleć o odpowiedniej diecie i pielęgnacji skory. Warto skupić się na żywności bogatej w beta karoten. Beta karoten to prowitamina A, która ma wpływ na koloryt skory, przyspiesza opalanie.Część tego roślinnego barwnika jest magazynowana w skórze, dzięki czemu można dłużej cieszyć się muśniętą słońcem skórą. Ponadto beta-karoten zmniejsza wrażliwość na promieniowanie UV. W związku z tym zaleca się picie świeżo wyciśniętego soku marchwiowego 2-3 razy w tygodniu. Ale należy nie przesadzać ponieważ skora może zżółknąć.Warto jesc duzo innych pomarańczowych, a także żółtych i czerwonych warzywa i owoce, takie jak: dynia, brzoskwinie, morele, pomidory, papryka, pomarańcze. A jeśli chodzi o pielęgnację skory od "zewnątrz" to polecam kremy z ekstraktem z marchwi czy orzecha włoskiego np. firmy Bielenda. w delikatny sposób wpływają na koloryt skory i nie maja nic wspólnego z samoopalaczami. Edytowane przez ona2646 Czas edycji: 2015-11-15 o 18:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
rose rose
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Spróbuj może zapisać się do jakiegoś salonu na opalanie natryskowe kraków ma dużo takich salonów, właściwie w każdym mieście znajdziesz takie salony. Oczywiście trzeba się przemóc jeśli jesteś facetem, ale moja kuzynka mówi, że mają masę klientów - mężczyzn. Jeśli sam się wstydzisz tam iść, to weź siostrę, koleżankę, kuzynkę
![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-11-26 o 22:12 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:17.