Włosy nie rosną od 4 lat - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-11-06, 22:19   #1
ann01
Przyczajenie

Włosy nie rosną od 4 lat

Mam taki problem, że włosy nie rosną mi już od 4 lat.;o Podcinam co jakiś czas, ale nie mogę ich zapuścić i mam ciągle tą samą długość. Przez ten czas farbowałam włosy na czarno,a teraz zrobiłam ombre na gorze czarne, a na dole taki brąz,jednak na zdjęciu wyglądają na rude. Miałam też zakładane włosy doczepiane ringi. Na co dzień doczepiam metodą clip on. Co myślicie o moich włosach? Wyglądają na zniszczone? Co byście mi poradziły na pobudzenie włosów do wzrostu?

Moja pielęgnacja to:
Szampony:GLISS KUR Hair Repair Color Shine & Protect , Syoss, GREEN PHARMACY, Hair Jazz
Odżywki: Granier ultra doux, , Nivea intense repair,, Herbal Essences i Hair Jazz.
Wcierki: nafta kosmetycczna , olejek lopianowy , jantar
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg received_938915792848598.jpg (124,7 KB, 118 załadowań)
ann01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-06, 22:48   #2
201701300929
Konto usunięte

Dot.: Włosy nie rosną od 4 lat

Cytat:
Napisane przez ann01 Pokaż wiadomość
Mam taki problem, że włosy nie rosną mi już od 4 lat.;o Podcinam co jakiś czas, ale nie mogę ich zapuścić i mam ciągle tą samą długość. Przez ten czas farbowałam włosy na czarno,a teraz zrobiłam ombre na gorze czarne, a na dole taki brąz,jednak na zdjęciu wyglądają na rude. Miałam też zakładane włosy doczepiane ringi. Na co dzień doczepiam metodą clip on. Co myślicie o moich włosach? Wyglądają na zniszczone? Co byście mi poradziły na pobudzenie włosów do wzrostu?

Moja pielęgnacja to:
Szampony:GLISS KUR Hair Repair Color Shine & Protect , Syoss, GREEN PHARMACY, Hair Jazz
Odżywki: Granier ultra doux, , Nivea intense repair,, Herbal Essences i Hair Jazz.
szczerze to na zdjeciu nie wygladajaj jak ombre tylko jak blond odrosty,

polecam nie doczepiac wlosow, nie farbowac (raczej rosna tylko pewnie sie krusza), pic pokrzywe/jesc siemie lniane i masowac skore glowy
201701300929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-07, 12:35   #3
Rainberry
Mroczny Elf św. Mikołaja

Cytat:
Napisane przez ann01 Pokaż wiadomość

Moja pielęgnacja to:
Jesli podcinasz co jakis czas i masz ciagle ta sama dlugosc, to znaczy ze musza rosnac, tylko ze na tyle wolno, ze obcinasz akurat tyle co zapuscilas. Z tego co wiem doczepy niszcza wlosy, skora tez moze byc oslabiona. Sprobuj pic drozdze, ogolnie dorzuc organizmowi troche witamin i mineralow do pieca, bo same kosmetyki nie przyspiesza porostu. Tez uwazam, ze to nie wyglada jak ombre tylko jak dlugie czarne odrosty, ombre chyba powinno byc znacznie nizej

Edytowane przez Rainberry
Czas edycji: 2015-11-07 o 12:37
Rainberry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-07, 12:54   #4
Werkaaa123
Raczkowanie

Przez jakiś czas powinnaś odpuścić farbowanie. To strasznie osłabia włosy.

Rzeczywiście nie do końca wygląda to na ombre.
Werkaaa123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-07, 12:55   #5
2cfaa0a5c37026ea4ab814c74c2acc8bc9bbc2c1
Konto usunięte

Mam podobny problem i jest to spowodowane tym, że bardzo często impulsywnie obcinam włosy. Nie wiem, jak z tym przestać
2cfaa0a5c37026ea4ab814c74c2acc8bc9bbc2c1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-09, 16:08   #6
emillyrose
rose rose

no niestety włosy nie wyglądają jak ombre, ale jak nie rosną to moze wcierki jantar lub z brzozy...
emillyrose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-18, 10:54   #7
Nathaliana
BAN stały

Pewnie się kruszą. Bez odpowiednich kosmetyków ani rusz. Samo podcinanie nie wystarczy. Bo co, zetniesz 2 cm, a za miesiąc znowu się rozdwoją i skruszą. Stosuj kosmetyki z sylikonem, jedwab itp. Dobre są też szampony i odżywki z serii Silk&Gloss, bo mocno oblepiają suche włosy. Na rynku jest sporo takich produktów, różnych firm (l'biotica i ta rossmannowa marka jest godna polecenia). Ale to najlepiej jak sama dobierzesz odpowiednia dla swoich włosów. No i oczywiście od środka. Może picie drożdży?
Nathaliana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-27, 15:10   #8
Anette30
BAN stały

Jest to jakiś pomysł, możesz również spróbować naturalnego szamponu Agafii głównie z ziół. Aktualnie chyba do dostania jedynie na xxx , bo ostatnio już cięzko było mi go znaleźć

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2015-12-03 o 21:02 Powód: Reklama.
Anette30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-27, 18:55   #9
lijo1703
Przyczajenie

A próbowałaś kozieradkę? Z tego co pisałaś to wydaje mi się, że problemem mogą być kruszące się końcówki (czasem ciężko to zauważyć). Polecam po myciu na jeszcze mokre (ale nie kapiące) włosy - najpierw kropelka oleju kokosowego, a potem jedwab (dla mnie najlepszy był Natura Silk)

Trzymam kciuki, bo toczę podobną walkę
lijo1703 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-30, 00:56   #10
PatiKa81
Przyczajenie

Polecam viviscal w tabletkach. Jest tez szampon i wcierki ale to strata pieniedzy. Kuracja jest droga ja w USA place ok $50 za miesiac. Trzeba brac min. 3 miesiace zeby zobaczyc roznice. Ja zobaczylam po ok 2.5 do tego stopnia, ze musze teraz farbowac wlosy co 5 tyg. Zamiast co 7-8 bo okropnie widac odrosty! Nawet faceci w pracy zauwazyli jak szybko rosna mi wlosy. Poza tym ze rosna to nigdy nie byly tak piekne i geste a farbuje regularnie od 6 lat. viviscal bralam przez rok 2 razy dziennie teraz zmniejszylam dawke do 1 dziennie. Efektem " ubocznym " sa piekne paznokcie. Zawsze mialam zdrowe i modne ,ale to bez porownania! Wiele dziewczyn pisze ,ze viviscal wplywa tez na rzesy i brwi. Mi trudno powiedziec bo nigdy nie mialam z nimi problemu. Viviscal to duzy wydatek, ale zdecydowanie wart swojej ceny!
PatiKa81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-01, 09:06   #11
lijo1703
Przyczajenie

Jeśli chodzi o tabletki to ja z kolei polecam calcum panthotenicum lub coś podobnego W dodatku nie były drogie, z tego co pamiętam. I można sobie pić skrzyp i pokrzywę. Ja akurat lubię smak ziółek, więc przyjemne z pożytecznym
lijo1703 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości