|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Włosy nie rosną od 4 lat
Mam taki problem, że włosy nie rosną mi już od 4 lat.;o Podcinam co jakiś czas, ale nie mogę ich zapuścić i mam ciągle tą samą długość. Przez ten czas farbowałam włosy na czarno,a teraz zrobiłam ombre na gorze czarne, a na dole taki brąz,jednak na zdjęciu wyglądają na rude. Miałam też zakładane włosy doczepiane ringi. Na co dzień doczepiam metodą clip on. Co myślicie o moich włosach? Wyglądają na zniszczone? Co byście mi poradziły na pobudzenie włosów do wzrostu?
Moja pielęgnacja to: Szampony:GLISS KUR Hair Repair Color Shine & Protect , Syoss, GREEN PHARMACY, Hair Jazz Odżywki: Granier ultra doux, , Nivea intense repair,, Herbal Essences i Hair Jazz. Wcierki: nafta kosmetycczna , olejek lopianowy , jantar |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Włosy nie rosną od 4 lat
Cytat:
polecam nie doczepiac wlosow, nie farbowac (raczej rosna tylko pewnie sie krusza), pic pokrzywe/jesc siemie lniane i masowac skore glowy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Mroczny Elf św. Mikołaja
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Rainberry Czas edycji: 2015-11-07 o 12:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Przez jakiś czas powinnaś odpuścić farbowanie. To strasznie osłabia włosy.
Rzeczywiście nie do końca wygląda to na ombre. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Mam podobny problem i jest to spowodowane tym, że bardzo często impulsywnie obcinam włosy. Nie wiem, jak z tym przestać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
rose rose
|
no niestety włosy nie wyglądają jak ombre, ale jak nie rosną to moze wcierki jantar lub z brzozy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Pewnie się kruszą. Bez odpowiednich kosmetyków ani rusz. Samo podcinanie nie wystarczy. Bo co, zetniesz 2 cm, a za miesiąc znowu się rozdwoją i skruszą. Stosuj kosmetyki z sylikonem, jedwab itp. Dobre są też szampony i odżywki z serii Silk&Gloss, bo mocno oblepiają suche włosy. Na rynku jest sporo takich produktów, różnych firm (l'biotica i ta rossmannowa marka jest godna polecenia). Ale to najlepiej jak sama dobierzesz odpowiednia dla swoich włosów. No i oczywiście od środka. Może picie drożdży?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Jest to jakiś pomysł, możesz również spróbować naturalnego szamponu Agafii głównie z ziół. Aktualnie chyba do dostania jedynie na xxx , bo ostatnio już cięzko było mi go znaleźć
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-12-03 o 21:02 Powód: Reklama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
A próbowałaś kozieradkę? Z tego co pisałaś to wydaje mi się, że problemem mogą być kruszące się końcówki (czasem ciężko to zauważyć). Polecam po myciu na jeszcze mokre (ale nie kapiące) włosy - najpierw kropelka oleju kokosowego, a potem jedwab (dla mnie najlepszy był Natura Silk)
Trzymam kciuki, bo toczę podobną walkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Polecam viviscal w tabletkach. Jest tez szampon i wcierki ale to strata pieniedzy. Kuracja jest droga ja w USA place ok $50 za miesiac. Trzeba brac min. 3 miesiace zeby zobaczyc roznice. Ja zobaczylam po ok 2.5 do tego stopnia, ze musze teraz farbowac wlosy co 5 tyg. Zamiast co 7-8 bo okropnie widac odrosty! Nawet faceci w pracy zauwazyli jak szybko rosna mi wlosy. Poza tym ze rosna to nigdy nie byly tak piekne i geste a farbuje regularnie od 6 lat. viviscal bralam przez rok 2 razy dziennie teraz zmniejszylam dawke do 1 dziennie. Efektem " ubocznym " sa piekne paznokcie. Zawsze mialam zdrowe i modne ,ale to bez porownania! Wiele dziewczyn pisze ,ze viviscal wplywa tez na rzesy i brwi. Mi trudno powiedziec bo nigdy nie mialam z nimi problemu. Viviscal to duzy wydatek, ale zdecydowanie wart swojej ceny!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o tabletki to ja z kolei polecam calcum panthotenicum lub coś podobnego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.