![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Mój chłopak okłamywał mnie przez rok, co o tym myślicie dziewczyny?
hej
Dziś straciłam zaufanie do mojego chłopaka. Jesteśmy razem 4 lata. Bardzo zależało mi na tym żeby zrobił sobie prawo jazdy, upominałam go prosiłam , on podchodził do tego prawka ale nie zdał. Prosił mnie żebym go uczyła jeździć mówił,że nie ma czasu sobie zrobić. Czasem odbierałam go z pracy. Dziś okazało się że ma prawo jazdy od roku...i nic mi nie powiedział wcześniej. A ten temat był poruszany parę razy , nawet kiedyś jego rodzice mówili, że prawko ma .Powiedział mi że wmówił to rodzicom a tylko ja znam prawdę. A i ma samochód służbowy którym codziennie jeździ. Niby błaha sprawa a kłamał w żywe oczy. Teraz mówi że mi nie powiedział bo chciał sobie zrobić prawko na motocykl i się bal ze mu nie pozwolę mieć na motor. Dziwne to wszystko nie wiem co o tym myśleć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mój chłopak okłamywał mnie przez rok, co o tym myślicie dziewczyny?
bez sensu. może miał zabrane na rok, np za jazdę po alkoholu czy punkty? W kazdym razie dziecinada i klamanie w zywe oczy nie wrozy niczego dobrego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
pierdoła...
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy go to usprawiedliwia? Nie. To niedojrzały dzieciak, który okłamywał Cię przez cały czas. To nie było jednorazowe kłamstwo, które wyszło po roku, on z premedytacją ciągną swoją historyjkę. Pozwalał odbierać się z pracy, robił z Ciebie idiotkę gdy rodzicie się "wygadali", prosił o doszkalanie. Oszukiwanie kogoś przez rok i wymyślanie sobie innego życia to nie jest "błaha sprawa". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Facet ktory klamie w tak blahej sprawie nie wrozy dobrze, po co klamal? To glupie, nie widze sensu i zadnego logicznego wyjasnienia oprosz tego, ze mial to prawko zabrane
Ale zeby robic talie cyrki? Uczylas go jezdzic?! To jakis kosmos, zrobil z ciebie idiotke, tak czy siak, ja bym nie wybaczyla
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
Cytat:
I pewnie nic nigdy nie miałaś przeciwko prawku na motor? I jak niby miałabyś mu nie pozwolić? Ściemnia.Ona pewnie wcześniej nie wiedziała, że ma samochód. Nie byłaby taka głupia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Nie wiedziałam, że ma samochod słóżbowy.zresztą nie jestem jakąś tereorystką zeby mu zabraniać posiadania prawka na motor.Byłam na tak bo uważam że nie mozna tak kogoś ograniczać.A on robil jakies cyrki klamal w zywe oczy.To jest mega dziwne i zastanawiam sie czy chche byc z kims kto kłamie jak z nut.Przez tą sprawę zaczęłam się zastanawiać kim tak na prawde jest ten facet i czy chce spędzić z nim swoje życie.Jak oszukuje w czymś takim...ps.nie zabrali mu prawka on wczesniej go po prostu nie miał
Upominałam go żeby zrobił prawko ale nie jakoś chamsko , po prostu zależało mi na tym żeby sobie zrobił, bo ma juz 25 lat i to najwyższa pora.Na wszystkie imprezy nas woziłam, odbierałam go z pracy. Na wesela prosilam zeby brat mnie odwiózł do jego domu a potem razem jechaliśmy. Edytowane przez blackdannce Czas edycji: 2015-11-08 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
To nie jest dziwne, to jest bardzo złe. Okłamał Cię, musiał mieć w tym jakiś interes.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Masz za swoje. Naciski i traktowanie go jak dzieciaka daja okreslone efekty. Skoro mowil ze zakazujesz mu na motor to musi byc cos na rzeczy chyba ze gosc jest zaburzony i wymysla nieistniejace zachowania
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Może było mu wygodnie, że nie musiał was wozić?
Dla mnie nie liczy się czy chodzi o banał czy o poważną sprawę. Oklamywal Ciew przez bity rok. A więc nie można mu ufać. Zresztą blacha sprawa to np kłamstwo, że nie lubi oliwek a po roku byś się dowiedziała, że cały czas kłamał i uwielbiał. A prawo jazdy to już ważniejsza rzecz, która też ma wpływ na codziennie funkcjonowanie w związku, wyjazdy, dojazdy, pomoc komuś itd. Ja bym zerwała. Nie można mu ufać. To jednak zbyt poważna rzecz i nie zostawilabym tak tego ani nie puściła w niepamięć. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Tylko ze ja nigdy nie mowilam ze mi sie nie podoba jego jazda na motorze nigdy nawet czegos takiego nie sugerowałam.Zresztą jesli by taka sytuacja zaistniała to powinien ze mna pogadac przedyskutowac ta sprawe a nie zachowywać się jak przestraszony dzieciak.Zresztą chyba ten motor to tylko wymowka pewnie chcial zebym mu dupe woziła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Jeszcze bym zrozumiała, gdyby przez rok robił to prawo jazdy i Ci nie mówił, żeby zrobić niespodziankę.
Ala coś takiego? Okropne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
To że go "upominałaś" to jest chore - nie można tak się zachowywać w stosunku do dorosłego człowieka. Upominać to można dziecko.
To że Cię okłamywał w sprawie takiego bzdetu - to jest bardzo dziwne. Ciekawe jaki jeszcze trup wypadnie z szafy - druga dziewczyna? chłopak? długi? alimenty na dziecko? podwyżka w pracy? zmiana pracy? bezrobocie? przewlekłą a nieuleczalna choroba? schizofrenia? HIV? rzeżączka? Jak bezczelnie kłamie w sprawie prawka to w innych sprawach też prawdy nie mówi. Kłamca pozostanie kłamcą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie ze to niedopuszczalne, ale dowiedz sie dlaczego wolal klamac niez po prostu powiedziec prawde.
![]() |
#16 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
![]()
Jak ja mam teraz mu zaufać? Od tej chwili nie wierze w ani jedno jego słowo. Nie wiem jak to się skończy, zauważyłam jakim on jest okropnym kłamcą i manipulantem, a ja z kimś takim nie chce dzielić życia. Szkoda mi jednak przekreślać 4 spędzone wspólnie lata mimo wszystko przecież go kocham/kochałam?
Jeszcze to jego gadanie "ja nie umiem kłamać" "nie potrafiłbym cię okłamywać" A jak jego rodzice się wygadali, że ma prawo jazdy to tak chamsko i bezczelnie mi zaprzeczał. Edytowane przez blackdannce Czas edycji: 2015-11-08 o 12:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przepompownia Ścieków
|
Powiem Ci tak: mnie mój były okłamywał w jednej sprawie przez niemal cały związek. Przyznał się do tego w 5 roku bycia razem (rok temu). Też niby pierdoła, ale... No cóż, z perspektywy czasu widzę, że to był początek końca związku, bo jednak kłamstwo to kłamstwo. Jeszcze trwające tyle czasu... Wiele razy mu to wypominałam, zwłaszcza jak sobie wypiłam. W pewnym momencie mi przeszło, ale jakiś taki niesmak pozostał.
Edytowane przez xenon88 Czas edycji: 2015-11-08 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ciężko jest tak po prostu odejść po tylu latach. Szczególnie ze wcześniej byłam zaślepiona. Ale mojego zaufania już nie odzyska więc możliwe że jest to po prostu początek końca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przepompownia Ścieków
|
Zobacz, co się będzie działo. Nie wiem jak masz mu zaufać ponownie... Raz nadwyrężone zaufanie może nigdy nie zostać odzyskane. Niekoniecznie tak musi być w Waszym przypadku.
Takie rodzaje kłamstw o pierdołę są chyba gorsze niż o coś ważnego. Nawet sobie człowiek nie potrafi wyjaśnić, dlaczego w takiej głupiej sprawie słyszał kłamstwa. Niefajne uczucie, dlatego trudno sobie z nim poradzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Nie patrz na to, że szkoda Ci tych 4 lat. Bo po kolejnych czterech latach związku możesz żałować tych 8 lat zyciaw z bezczelnym kłamcą. Lepiej dowoedziecw się późno niż jeszcze później.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Nie da się z kimś trochę być, trochę nie, a Ty ani nie wyobrażasz sobie ponownie mu zaufać, ani się rozstać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Facet kłamie bo lubi , innej przyczyny nie widzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Dla mnie ta sprawa jest po prostu ookropn, 4 lata bardzo udanego związku i w pewnym momencie okazuje się ze przez 1/4 zwiazku mnie tak perfidnie okłamywał.nie wiem czy to nie jest po prostu znak ze jest strasznie popieprzoby i ze ma ze sobą jakieś problemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Powiedziałaś mu że straciłaś do niego zaufanie, jak zareagował? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Wczoraj jak sie o tym dowiedzialam to bylam w szoku.Powiedzialam mu ze musze przemyslec ta sprawe i w zasadzie tyle.Dzisiaj dzwonil do mnie ja bylam oziebla.Napisalam mu kilka smsow ironicznych pt.jakie nowe ciekawe klamstwa wymysliles? Powiedziales rodzicom ze nie masz oszczednosci albo ze ktos Cie okradl zeby Ci sie dorzucili do wymarzonego motocykla?on nic na ten temat nie odpisal na razie sie nie odzywa.On jest strasznym manipulantem , kiedy cos zlego zrobi a ja sie na niego wkurze wtedy on odwraca kota ogonem i suma sumarum wychodzi na to , ze ja jestem tą złą i to ja powinnam przepraszać.Ale nie tym razem.
Edytowane przez blackdannce Czas edycji: 2015-11-08 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Tragedia, totalna porażka. Zrobił z Ciebie idiotke-z własnej dziewczyny. Podziękowałabym takiemu panu, szczególnie, że z tego co piszesz to jest toksyczny-kłamie, manipuluje. Znam ten typ-nigdy on nie jest winny, zawsze "czyjaś wina", "przez kogoś on musiał". Nic dobrego z tego nie będzie. A fe!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Ale po co on udawał, że nie ma prawa jazdy
![]() ![]() Żeby nie wydawać na paliwo? Jeśli tak, to nie mam słów... Nie wiem, jak można aż tak perfidnie kłamać. A podobno kobiety to intrygantki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.