Mój chłopak okłamywał mnie przez rok, co o tym myślicie dziewczyny? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-11-07, 23:35   #1
blackdannce
Raczkowanie

Mój chłopak okłamywał mnie przez rok, co o tym myślicie dziewczyny?

hej
Dziś straciłam zaufanie do mojego chłopaka. Jesteśmy razem 4 lata.
Bardzo zależało mi na tym żeby zrobił sobie prawo jazdy, upominałam go prosiłam , on podchodził do tego prawka ale nie zdał. Prosił mnie żebym go uczyła jeździć mówił,że nie ma czasu sobie zrobić. Czasem odbierałam go z pracy. Dziś okazało się że ma prawo jazdy od roku...i nic mi nie powiedział wcześniej. A ten temat był poruszany parę razy , nawet kiedyś jego rodzice mówili, że prawko ma .Powiedział mi że wmówił to rodzicom a tylko ja znam prawdę. A i ma samochód służbowy którym codziennie jeździ.
Niby błaha sprawa a kłamał w żywe oczy. Teraz mówi że mi nie powiedział bo chciał sobie zrobić prawko na motocykl i się bal ze mu nie pozwolę mieć na motor. Dziwne to wszystko nie wiem co o tym myśleć.
blackdannce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-08, 00:59   #2
kissable
Rozeznanie

Dot.: Mój chłopak okłamywał mnie przez rok, co o tym myślicie dziewczyny?

bez sensu. może miał zabrane na rok, np za jazdę po alkoholu czy punkty? W kazdym razie dziecinada i klamanie w zywe oczy nie wrozy niczego dobrego
kissable jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-08, 06:50   #3
lza_slonca
Zakorzenienie

pierdoła...

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-08, 07:40   #4
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blackdannce Pokaż wiadomość
A i ma samochód służbowy którym codziennie jeździ.
Naprawdę sądzilas, ze ktoś dałby mu do dyspozycji samochód służbowy bez prawa jazdy?

Robił sobie z Ciebie idiotkę.
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-08, 07:53   #5
Pigeons
Zadomowienie

Cytat:
hej
Dziś straciłam zaufanie do mojego chłopaka. Jesteśmy razem 4 lata.
Bardzo zależało mi na tym żeby zrobił sobie prawo jazdy, upominałam go prosiłam , on podchodził do tego prawka ale nie zdał. Prosił mnie żebym go uczyła jeździć mówił,że nie ma czasu sobie zrobić. Czasem odbierałam go z pracy. Dziś okazało się że ma prawo jazdy od roku...i nic mi nie powiedział wcześniej. A ten temat był poruszany parę razy , nawet kiedyś jego rodzice mówili, że prawko ma .Powiedział mi że wmówił to rodzicom a tylko ja znam prawdę. A i ma samochód służbowy którym codziennie jeździ.
Niby błaha sprawa a kłamał w żywe oczy. Teraz mówi że mi nie powiedział bo chciał sobie zrobić prawko na motocykl i się bal ze mu nie pozwolę mieć na motor. Dziwne to wszystko nie wiem co o tym myśleć.
Myślę, że tak go "upominałaś", że z czystej złośliwości postanowił Ci nie powiedzieć.
Czy go to usprawiedliwia? Nie. To niedojrzały dzieciak, który okłamywał Cię przez cały czas. To nie było jednorazowe kłamstwo, które wyszło po roku, on z premedytacją ciągną swoją historyjkę. Pozwalał odbierać się z pracy, robił z Ciebie idiotkę gdy rodzicie się "wygadali", prosił o doszkalanie.
Oszukiwanie kogoś przez rok i wymyślanie sobie innego życia to nie jest "błaha sprawa".
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-08, 07:58   #6
rybkie
Rozeznanie

Facet ktory klamie w tak blahej sprawie nie wrozy dobrze, po co klamal? To glupie, nie widze sensu i zadnego logicznego wyjasnienia oprosz tego, ze mial to prawko zabrane

Ale zeby robic talie cyrki? Uczylas go jezdzic?! To jakis kosmos, zrobil z ciebie idiotke, tak czy siak, ja bym nie wybaczyla
Stary 2015-11-08, 08:00   #7
stewardesa
BAN stały

Cytat:
To wcale nie jest błaha sprawa. Musiał mieć powód, żeby kłamać.

I pewnie nic nigdy nie miałaś przeciwko prawku na motor? I jak niby miałabyś mu nie pozwolić? Ściemnia.
Cytat:
Napisane przez gramwzielone Pokaż wiadomość
Naprawdę sądzilas, ze ktoś dałby mu do dyspozycji samochód służbowy bez prawa jazdy?

Robił sobie z Ciebie idiotkę.
Ona pewnie wcześniej nie wiedziała, że ma samochód. Nie byłaby taka głupia.
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-08, 08:45   #8
blackdannce
Raczkowanie

Nie wiedziałam, że ma samochod słóżbowy.zresztą nie jestem jakąś tereorystką zeby mu zabraniać posiadania prawka na motor.Byłam na tak bo uważam że nie mozna tak kogoś ograniczać.A on robil jakies cyrki klamal w zywe oczy.To jest mega dziwne i zastanawiam sie czy chche byc z kims kto kłamie jak z nut.Przez tą sprawę zaczęłam się zastanawiać kim tak na prawde jest ten facet i czy chce spędzić z nim swoje życie.Jak oszukuje w czymś takim...ps.nie zabrali mu prawka on wczesniej go po prostu nie miał

Upominałam go żeby zrobił prawko ale nie jakoś chamsko , po prostu zależało mi na tym żeby sobie zrobił, bo ma juz 25 lat i to najwyższa pora.Na wszystkie imprezy nas woziłam, odbierałam go z pracy. Na wesela prosilam zeby brat mnie odwiózł do jego domu a potem razem jechaliśmy.

Edytowane przez blackdannce
Czas edycji: 2015-11-08 o 08:52
Stary 2015-11-08, 08:48   #9
stewardesa
BAN stały

To nie jest dziwne, to jest bardzo złe. Okłamał Cię, musiał mieć w tym jakiś interes.
Stary 2015-11-08, 09:26   #10
musicae
BAN stały

Masz za swoje. Naciski i traktowanie go jak dzieciaka daja okreslone efekty. Skoro mowil ze zakazujesz mu na motor to musi byc cos na rzeczy chyba ze gosc jest zaburzony i wymysla nieistniejace zachowania
musicae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-08, 09:36   #11
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Może było mu wygodnie, że nie musiał was wozić?

Dla mnie nie liczy się czy chodzi o banał czy o poważną sprawę. Oklamywal Ciew przez bity rok. A więc nie można mu ufać. Zresztą blacha sprawa to np kłamstwo, że nie lubi oliwek a po roku byś się dowiedziała, że cały czas kłamał i uwielbiał. A prawo jazdy to już ważniejsza rzecz, która też ma wpływ na codziennie funkcjonowanie w związku, wyjazdy, dojazdy, pomoc komuś itd.

Ja bym zerwała. Nie można mu ufać. To jednak zbyt poważna rzecz i nie zostawilabym tak tego ani nie puściła w niepamięć.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-08, 09:40   #12
blackdannce
Raczkowanie

Tylko ze ja nigdy nie mowilam ze mi sie nie podoba jego jazda na motorze nigdy nawet czegos takiego nie sugerowałam.Zresztą jesli by taka sytuacja zaistniała to powinien ze mna pogadac przedyskutowac ta sprawe a nie zachowywać się jak przestraszony dzieciak.Zresztą chyba ten motor to tylko wymowka pewnie chcial zebym mu dupe woziła.
Stary 2015-11-08, 09:42   #13
201705042038
Konto usunięte

Jeszcze bym zrozumiała, gdyby przez rok robił to prawo jazdy i Ci nie mówił, żeby zrobić niespodziankę.
Ala coś takiego? Okropne.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-08, 10:09   #14
201607040940
Konto usunięte

To że go "upominałaś" to jest chore - nie można tak się zachowywać w stosunku do dorosłego człowieka. Upominać to można dziecko.
To że Cię okłamywał w sprawie takiego bzdetu - to jest bardzo dziwne. Ciekawe jaki jeszcze trup wypadnie z szafy - druga dziewczyna? chłopak? długi? alimenty na dziecko? podwyżka w pracy? zmiana pracy? bezrobocie? przewlekłą a nieuleczalna choroba? schizofrenia? HIV? rzeżączka?
Jak bezczelnie kłamie w sprawie prawka to w innych sprawach też prawdy nie mówi. Kłamca pozostanie kłamcą.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-08, 11:34   #15
bluebluesky
Zakorzenienie

Zgadzam sie ze to niedopuszczalne, ale dowiedz sie dlaczego wolal klamac niez po prostu powiedziec prawde.
Stary 2015-11-08, 11:44   #16
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Tylko ze ja nigdy nie mowilam ze mi sie nie podoba jego jazda na motorze nigdy nawet czegos takiego nie sugerowałam.
Dlatego jest oczywiste, że to nie było powodem kłamstwa. Zresztą jaki dokładnie powód on podaje? "Nie powiedziałem ci, że zrobiłem prawo jazdy na samochód, bo chciałem jeszcze zrobić prawo jazdy na motor"?
Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
To że Cię okłamywał w sprawie takiego bzdetu - to jest bardzo dziwne. Ciekawe jaki jeszcze trup wypadnie z szafy - druga dziewczyna? chłopak? długi? alimenty na dziecko? podwyżka w pracy? zmiana pracy? bezrobocie? przewlekłą a nieuleczalna choroba? schizofrenia? HIV? rzeżączka?
Jak bezczelnie kłamie w sprawie prawka to w innych sprawach też prawdy nie mówi. Kłamca pozostanie kłamcą.
Dokładnie.
Stary 2015-11-08, 12:14   #17
blackdannce
Raczkowanie

Post Dot.: Mój chłopak okłamywał mnie przez rok, co o tym myślicie dziewczyny?

Jak ja mam teraz mu zaufać? Od tej chwili nie wierze w ani jedno jego słowo. Nie wiem jak to się skończy, zauważyłam jakim on jest okropnym kłamcą i manipulantem, a ja z kimś takim nie chce dzielić życia. Szkoda mi jednak przekreślać 4 spędzone wspólnie lata mimo wszystko przecież go kocham/kochałam?
Jeszcze to jego gadanie "ja nie umiem kłamać" "nie potrafiłbym cię okłamywać"
A jak jego rodzice się wygadali, że ma prawo jazdy to tak chamsko i bezczelnie mi zaprzeczał.

Czas edycji: 2015-11-08 o 12:15
Stary 2015-11-08, 12:26   #18
xenon88
Przepompownia Ścieków

Powiem Ci tak: mnie mój były okłamywał w jednej sprawie przez niemal cały związek. Przyznał się do tego w 5 roku bycia razem (rok temu). Też niby pierdoła, ale... No cóż, z perspektywy czasu widzę, że to był początek końca związku, bo jednak kłamstwo to kłamstwo. Jeszcze trwające tyle czasu... Wiele razy mu to wypominałam, zwłaszcza jak sobie wypiłam. W pewnym momencie mi przeszło, ale jakiś taki niesmak pozostał.

Edytowane przez xenon88
Czas edycji: 2015-11-08 o 12:31
xenon88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-08, 12:28   #19
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Szkoda mi jednak przekreślać 4 spędzone wspólnie lata mimo wszystko przecież go kocham/kochałam?
To jak szkoda, to w tym tkwij.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-08, 12:39   #20
blackdannce
Raczkowanie

Ciężko jest tak po prostu odejść po tylu latach. Szczególnie ze wcześniej byłam zaślepiona. Ale mojego zaufania już nie odzyska więc możliwe że jest to po prostu początek końca.
Stary 2015-11-08, 12:43   #21
xenon88
Przepompownia Ścieków

Zobacz, co się będzie działo. Nie wiem jak masz mu zaufać ponownie... Raz nadwyrężone zaufanie może nigdy nie zostać odzyskane. Niekoniecznie tak musi być w Waszym przypadku.

Takie rodzaje kłamstw o pierdołę są chyba gorsze niż o coś ważnego. Nawet sobie człowiek nie potrafi wyjaśnić, dlaczego w takiej głupiej sprawie słyszał kłamstwa. Niefajne uczucie, dlatego trudno sobie z nim poradzić.
xenon88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-08, 13:02   #22
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Cytat:
Ciężko jest tak po prostu odejść po tylu latach. Szczególnie ze wcześniej byłam zaślepiona. Ale mojego zaufania już nie odzyska więc możliwe że jest to po prostu początek końca.
Nie patrz na to, że szkoda Ci tych 4 lat. Bo po kolejnych czterech latach związku możesz żałować tych 8 lat zyciaw z bezczelnym kłamcą. Lepiej dowoedziecw się późno niż jeszcze później.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-08, 13:04   #23
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Nie da się z kimś trochę być, trochę nie, a Ty ani nie wyobrażasz sobie ponownie mu zaufać, ani się rozstać.
Stary 2015-11-08, 14:59   #24
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
to moim zdaniem początek końca. Facet nie wiadomo po co i dlaczego kłamie. Ja bym nie wierzyła w żadne jego słowo. W nic co kiedykolwiek powiedział czy powie. I po co w takim związku tkwić?
Facet kłamie bo lubi , innej przyczyny nie widzę.
Stary 2015-11-08, 19:37   #25
blackdannce
Raczkowanie

Dla mnie ta sprawa jest po prostu ookropn, 4 lata bardzo udanego związku i w pewnym momencie okazuje się ze przez 1/4 zwiazku mnie tak perfidnie okłamywał.nie wiem czy to nie jest po prostu znak ze jest strasznie popieprzoby i ze ma ze sobą jakieś problemy.
Stary 2015-11-08, 19:40   #26
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Na wszystkie imprezy nas woziłam, odbierałam go z pracy. Na wesela prosilam zeby brat mnie odwiózł do jego domu a potem razem jechaliśmy.
Pan wygodnicki. Napić się mógł bez stresu, samochód go nic nie kosztował, żyć nie umierać - po co się do prawka przyznawać Nie potrafiłabym po czymś takim zaufać.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-08, 20:35   #27
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Dla mnie ta sprawa jest po prostu ookropn, 4 lata bardzo udanego związku i w pewnym momencie okazuje się ze przez 1/4 zwiazku mnie tak perfidnie okłamywał.nie wiem czy to nie jest po prostu znak ze jest strasznie popieprzoby i ze ma ze sobą jakieś problemy.
W żaden sposób, sensownie nie wyjaśnił powodów swojego kłamstwa. W ilu sprawach JESZCZE Cię okłamywał bo "bał się" że mu nie pozwolisz, ze się zdenerwujesz, że będziesz zła....

Powiedziałaś mu że straciłaś do niego zaufanie, jak zareagował?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-08, 21:07   #28
blackdannce
Raczkowanie

Wczoraj jak sie o tym dowiedzialam to bylam w szoku.Powiedzialam mu ze musze przemyslec ta sprawe i w zasadzie tyle.Dzisiaj dzwonil do mnie ja bylam oziebla.Napisalam mu kilka smsow ironicznych pt.jakie nowe ciekawe klamstwa wymysliles? Powiedziales rodzicom ze nie masz oszczednosci albo ze ktos Cie okradl zeby Ci sie dorzucili do wymarzonego motocykla?on nic na ten temat nie odpisal na razie sie nie odzywa.On jest strasznym manipulantem , kiedy cos zlego zrobi a ja sie na niego wkurze wtedy on odwraca kota ogonem i suma sumarum wychodzi na to , ze ja jestem tą złą i to ja powinnam przepraszać.Ale nie tym razem.

Czas edycji: 2015-11-08 o 21:09
Stary 2015-11-08, 21:49   #29
zdradzo
Raczkowanie

Tragedia, totalna porażka. Zrobił z Ciebie idiotke-z własnej dziewczyny. Podziękowałabym takiemu panu, szczególnie, że z tego co piszesz to jest toksyczny-kłamie, manipuluje. Znam ten typ-nigdy on nie jest winny, zawsze "czyjaś wina", "przez kogoś on musiał". Nic dobrego z tego nie będzie. A fe!
zdradzo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-08, 22:02   #30
maliko972
Raczkowanie

Ale po co on udawał, że nie ma prawa jazdy
Żeby nie wydawać na paliwo? Jeśli tak, to nie mam słów... Nie wiem, jak można aż tak perfidnie kłamać. A podobno kobiety to intrygantki.
maliko972 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości