|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Dsd de luxe- peeling
Cześć.
Od ponad roku zmagam się z wypadającymi włosami. Nie mogę sobie z tym poradzić, mam już bzika na punkcie włosów. Nigdy nie miałam ich szczególnie dużo,ale jak na cienkie,delikatne wlosy miałam dobrą ilość. Niestety ten stan pogorszył się bardzood ponad roku, wypadają jak szalone. Myslalam,ze ze stresu moze, ale wątpliwe, bo juz raczej nie stresuje się, a kłopot z włosami pozostał nadal. Od 4-5 miesięcy pije pokrzywe- 3-4 razy w tygodniu. Nie widzę efektów. Zdarza się,że odrastają mi nowe wloski,jednak nawet takie krótkie małe skłonne są do wypadania. Zapisalam sie do ginekologa-endokrynoloa aby przebadac hormony. Aleee... kilka dni temu dowiedzialam się, ze trycholog przyjmuje w miescie u mnie w listopadzie za darmo na wizyty,wiec sie zapisalam. Zbadala mi skórę głowy, no i łój zatyka mi mieszki włosowe(???) cośtakiego się dowiedziałam od Pani, jeśli chodzi o cebulke to jest zdrowa,zatem powiedziala,ze podejrzewa,ze to nie wina hormonow(ale hormony tez dobrze zbadac), a pewnie tego łoju ktory sie gromadzi, a włos nie moze rosnac ładnie, zdrowo, bo zlepiony przez łój staje sie obciązony i dochodzi do wypadania. Pani ta zaproponowała mi wlasnie peeling Firmy Dsd de luxe( jeśli dobrze mówie), jest drogi bo 130 zł,dlatego najpierw chciałąbym sie zapytać, czy ktokolwiek z Was go stosował, moze polecic? Ogólnie nie wiem,moze oni naciągają na kase. Sama juz popadam w depresje z tego powodu,bo naprawde duzo wlosow tracę, wiec ona mi powiedziala,ze sensu nawet nie ma stosowanie wcierek, gdy one i tak sie nie dostaną do tego włosa,aby go odżywić. Ma racje? Mogłabym zainwestować te 130 zł, gdy bedzie to wydajne i dobre, takze zalezy mi na opiniach. I czy jeśli nie warto kupować peeleingu tego, to ktoś moglby mi polecić dobry peeling do skóry glowy dla wlosów cienkich i delikatnych. Dodam,że zapytałam, czy mogęuzywać domowych, to Pani powiedziala,ze są to mechaniczne,wiec mogą uszkadzać mi skóre głowy a przy tym zwiekszyc wypadanie, wiec sama juz nie wiem. Proszę pomóżcie. |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Dsd de luxe- peeling
Witaj peeling skóry głowy przy łojotoku jest bardzo ważny wtedy żadna wcierka faktycznie nie ma sensu ,, nie przebije się " i nie zadziała. Stosowałam ten peeling DSD 1.3 ale mam co do niego mieszane uczucia na pewno odblokuje mieszki włosowe ale mnie w połączeniu z szamponem oczyszczającym podrażnił nie wiem jak zalecił trycholog ja miałam go stosować przez 2 tyg co 3 dni a potem 1 w tyg nie zmniejszył przetłuszczania w moim przypadku ale to może być wina że skóra była podrażniona wiec produkcja sebum była wzmożona. Następnej tuby raczej nie kupie z racji na cene 135zł wypróbuje tonik Gestil Care 1.1 który ma działanie peelingu naczytałam się o nim trochę wiec zaryzykuje 39,99
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Witaj,
dzięki,że odpisałaś. ![]() No właśnie i ja długo się zastanawiałam nad tym, ale zrezygnowałam z kupna. Czytałam o tym Gestil care i chyba jego kupię wlaśnie. Ale opinii zbytnio to ja nie widziałam o tym. CHciałam również kupić odżywkę i szampon z tego, jednak cena szamponu- troche droga. Ciągle mam problem z tym jak ulozyć dla siebie pielegnacje, dla moich wlosów. Wiem,ze metoda prób i błędów, ale czy mając wlos niskoporowaty, aż przyklapnięte, bardzo błyszczące nie każda pielegnacja bedzie dla mnie. Na forach jest tego mega dużo, aż nie wiem od czego zacząć, chciałabym od peelingu, raz w tyg maske nawilzajaca(siemie lniane) i mycie codziennie lub co drugi dzien szamponem oczyszczajacym. Orientujesz się czy mogłabym wprowadzić swoja pielegnacje w taki sposób? |
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
ja się zastanawiam czy nie kupić tego zestawu http://hairprof.pl/produkty-na-lysie...elegnacji.html na youtubie jest też króciutki filmik
|
|
|
|
|
#5 |
|
BAN stały
|
hmmm mi trycholog zaproponował (ze wzgledu na to że mam lekko przetłuszczona skórę głowy) peeling raz na tydzień. Co prawda troche to trwa, bo jednak musisz potrzymać go na skórze 15 minut przed zastosowaniem szamponu i trzeba go jeszcze wmasować w skóre. Podoba mi się zapach, taki ożywczy no i kolor miętowy też fajny
każdy ma swoje doświadczenia, ja tam nie żałuję inwestycji w dsd
Edytowane przez Lena783 Czas edycji: 2015-11-18 o 23:55 |
|
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
co do dsd to wg mnie warto - mam taki zestaw jak widać na zdjęciu, szampon i peeling. nastepnym razem jeszcze sie pokusze o maskę, bo mialam tylko jej próbki a jest mega - wygładza włosy i po niej są o wiele bardziej lśniące.
z plusów to widzę kilka pozytywów dsd - nie mam juz takich suchych i matowych włosów, wczesnije to mialam doslownie strąki i dlatego cena kuracji odżywczej nie grała roli, bo kondycja włosów była priorytetem. Sporo kasy kosztują, to prawda, ale są mega wydajne
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
też byłam u trychologa, też z problemem wypadających włosów. i też dała mi zalecenia do zrobienia peelingu. ja akurat zaopatrzyłam się w całą serię tych kosmetyków. szampon, peeling i fiolki z odżywką.
powiem tak... wypadanie włosów powstrzymał mi na pewno Loxon a nie te szampony. natomiast mimo to uważam, że peeling Dsd jest świetny. oczyszcza, pozostawia skórę odświeżoną. jest dość drogi więc może rozejrzę się za czymś tańszym ale nie wiem czy efekty będą równie zadowalające.. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
BAN stały
|
"Dorotka35lat" mozesz pokazac ten zestaw na focie? ciekawa jestem, które dokładnie kupiłaś i jakie to były konkretnie zalecenia. jak często stosujesz te wszystkie kosmetyki ?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.