|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Lalki - nowe hobby
Witam wszystkich.
Ostatnio zaczęłam szyć lalki i mam parę pytań w związku z tym. Co o nich myślicie? Można coś w nich zmienić, może ubranka w jakimś konkretnym stylu czy fryzury są odpowiednie? Chciała bym też je sprzedać. Może macie jakieś doświadczenie z tym związane i jest tu ktoś kto mógł by mi udzielić paru rad? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Lalki - nowe hobby
Lalki są bardzo ładne! Ja bym doszyła jeszcze usteczka czerwone lub różowe, bo tak trochę pusto na twarzy. Może fajnie by było dorobić jeszcze korale, albo naszyjnik z koralików?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Przyznam szczerze, że nie przepadam za czymś takim
![]() Co do gotowego produktu to moim zdaniem powinnaś dawać więcej wypełniacza ![]() Lalka kilka razy będzie przeniesiona z miejsca na miejsce i ,,klapnie,, jej głowa. Jak do przodu to nie będzie tragedii ale gorzej gdy będzie ,,dyndać,, z tyłu ![]() Szmaciankom mogą wisieć ręce i nogi ale nie głowa. Teraz plusy. Robisz bardzo ładne włoski i oczy, widać że są dopracowane ![]() Moim zdaniem najładniej wyszła Ci ta z szarymi włosami. Ma ładną sukienkę i ogólnie sprawia miłe wrażenie. Powodzenia życzę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Nad ustami się zastanawiałam, ale jakoś żadne rozwiązania mi nie przypadło do gustu : < a z koralami to dobry pomysł!
![]() Jeśli chodzi o szyjki lalek to nie wiem czy wian materiału czy wypełnienia. Kadłubki są mocniej nabite niż się wydaje. Niestety ciężko mi ułożyć wypełnienie tak by jakoś to wyglądało. : ( Może przyklejonych będzie to wyglądało lepiej. A co do kończyn to zastanawiałam się czy nie zrobić "kolan" w nóżkach. Co o tym myślicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nie rób usteczk
![]() Co do metody wypełnienia to najlepsze są długie szczypce (takie chirurgiczne). Macałam kiedyś takie tildy ![]() ![]() A poza tym, to trening czyni mistrza więc każda kolejna będzie ładniejsza ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- zapomniałam dopisać ![]() przeszyj kolanka ![]() można ją wtedy posadzić na półce i nóżki fajnie zwisają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.