Modne ubrania dla nastolatka. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-11-13, 21:14   #1
Coderka
Przyczajenie

Modne ubrania dla nastolatka.

Hej, mam nie typowy problem więc z góry przepraszam jeśli założyłam temat w złym dziale. Na codzien mieszkam w USA w Polsce nie byłam od 10 lat. Mam tutaj kuzyna lat 15 który w przyszłym roku idzie do liceum. Nie zagłebiajac sie w szczegoly zamierzam mu kupic i wyslac do polski kilka kompletow ubran. I tu pojawia sie problem ze nie wiem co jest obecnie modne w polsce. Czy marki takie jak hilfilger, calvin klein czy też Hugo Boss sa modne/rozpoznawalne przez przecietnego licealiste? Jesli nie to w jakie marki celowac? Chlopak jest abnegatem estetycznym (zaklada to co mu matka kupi) i jest typowym geekiem (okulary, zgarbiony etc) wiec nie ma zadnych preferencji/stylu.

Jesli moglabym prosic o pomoc w skompletowanie jakiegos modnego zestawu najlepiej na amazonie (.com albo .co.uk z wysyłką do PL). Z góry wielkie dzieki.
Coderka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-15, 12:11   #2
pani_smith
Zakorzenienie

Dot.: Modne ubrania dla nastolatka.

jeśli ktoś jest abnegatem, to te marki z całą pewnością nic mu nie powiedzą.

na twoim miejscu zapytałabym samego zainteresowanego, w czym czuje się dobrze. może kuzyn po prostu z wygody zdaje się na matkę (a mamuśki polskich facetów są niezwykle skore do wyręczeń w temacie mody), co nie wyklucza, że "coś" mu sie podoba i ma "jakieś" zdanie na temat ubrań. jak będziesz wiedziała co i jak, możesz go nakierować czy coś mu zaproponować, natomiast z mojego własnego doświadczenia akurat z niedoszłą teściową, która chciała mi narzucić swego czasu swój szmaciano-hipisowski styl ubierania - nie ma nic gorszego niż dyktat kogoś kto działa choćby nawet w dobrej wierze i nawet jeśli proponujesz ciuchy obiektywnie ładne, eleganckie. rzeczy zgniją w szafie, a chłopak nie złoży ich ani razu (sprezentowane mi powłóczyste spódnice z białej popeliny z haftowanymi kwiatkami przydały się jedynie do mycia okien...).

dodatkowo usa mają zupełnie inną rozmiarówkę bo ciuchy są szyte na inną sylwetkę i to nawet jeśli chodzi o te same marki.
mój chłopak w europejskim hilfigerze nosi L lub XL, w amerykańskim M i zawsze slim fity choć na polskie standardy to jest facetem raczej dobrze zbudowanym. moje spodnie z kolei są w rozmiarze S/M, podczas gdy ze stanów przywiozłam sobie same XS, ale za to w usa wybierałam wszystko z longów, a nie regularnej długości nogawki...
jeśli kuzyn nie mierzył amerykańskich rozmiarówek, możesz mieć ogromny problem z rozmiarem. o ile bluzę sportową może mieć nieco przydużą, o tyle w źle dopasowanej koszuli będzie wyglądał po prostu źle.

jeśli mieszkasz w usa i chcesz kuzynowi zrobić prezent, to myślę, że chłopak ucieszy się jak mu przyślesz coś z elektroniki, która w usa jest znacznie tańsza niż w europie (rozpytaj ciotki o ipady, konsole do gier czy choćby laptopa). albo buty, które jest w stanie przymierzyć tu na miejscu i podać ci rozmiar wg amerykańskiej skali (mojemu bratu przywoziliśmy air jordany do gry w kosza) czy coś z akcesoriów (torby, plecaki...).

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-15, 21:40   #3
Coderka
Przyczajenie

Myślałam nad elektronika ale jego matka powiedziala ze i tak za dlugo siedzi przy komputerze i telefonie. Co do marek to mimo ze jest abnegatem to mysle ze nike czy vansy rozpoznaje. Wracajac do tematu czy te wymienione marki ( tommy hilfgier, kelvin klein hugo boss) beda rozpoznawalne w PL, jego samego sie pytalam co by chcial powiedzial ze co ciotka kupi to bedzie dobre.
Coderka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-18, 00:10   #4
Bayeczka
Raczkowanie

Marki rozpoznawane są jak najbardziej, ale raczej nie nosi ich przeciętny licealista.
Bayeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-18, 08:24   #5
Rena
Zakorzenienie

mysle, ze dzinsy levis beda dobrym uniwersalnym wyborem. Oczywiscie o ile uda sie dobrac rozmiar. Poza tym nike sa tez ok.

Nie gadaj tylko z jego matka, zapytaj jego co chce - iphone, ipad na pewno go ucieszy.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości