![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 14
|
cienie i worki pod oczami ! kwas czy mezoterapia ?
witam wszystkich aktywnych forumowiczów !
do³±czam do spo³eczno¶ci bo drêczy mnie i meczy mój problem a mianowicie strrraszne worki i cienie pod oczami które mam...hmm odk±d pamiêtam. s± one postêpuj±ce z wiekiem co nikogo nie zdziwi. przez te lata wykona³am masê badan i zu¿y³am tony kremów, efekty je¶li by³y to na krótko. najmniej widoczne by³y.....jak by³am w ci±¿y, po prostu bajka...no ale 3 m po porodzie wróci³y i s± jeszcze gorsze. chcia³abym ju¿ co¶ z tym zrobiæ. rozwa¿am mezoterapie lub wype³niacz. czy kto¶ ma do¶wiadczenie? jakie efekty ile siê utrzymuj±? czy warto w to inwestowaæ???? plissss o odpowiedz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 23
|
Dot.: cienie i worki pod oczami ! kwas czy mezoterapia ?
Pyta³am o wype³nianie kwasami lekarza, który robi³ mi "marionetki". Efekt utrzymuje siê ok. 2 lat i nigdy podobno nie jest ju¿ gorzej ni¿ przed zabiegiem, bo kwas stymuluje wydzielanie naturalnego kwasu przez nasz organizm. Widzia³am osobê po zabiegu i efekt by³ bardzo dobry.
Szukaj dobrego specjalisty, bo podanie kwasu w tym miejscu wymaga precyzji. Je¶li jeste¶ z Wielkopolski to s³u¿ê adresem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
witam
wykonywa³am zabieg z uzyciem wype³niacza i moge szczerze polecic. u mnie efekt utrzymuje sie nadal a minê³o ok 9 miesiecy. faktycznie po pierwszej wizycie nie widzialam spektakularnego efektu ale to dlatego,¿e pomimo sugestii lekarza nie pzwolilam uzuc wiecej kwasu, by³ to mój pierwszy taki zabieg i strach mnie oblecia³,ze moze za duzo, ale wróci³am po tygodniu i lekarz poprawi³ co nieco po swojemu i teraz jest super. serio nie widac siñców, a te¿ mia³am bardzo widoczne, worki tez sie mniejszy³y znacznie aczkolwiek nie ca³kowicie a szkoda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
uwazam ze powinnas najpierw sprobowac mezoterapie, slyszalam ze efekty u wiekszosci s± i utrzymuja sie jakis czas. nie oczekuj spektakularnego efektu ;] ale znacznie poprawionej kondycji skóry wokó³ oczu. dodatkowo: mezoterapia to nie jeden a seria zabiegów, we¼ to pod uwagê.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
zdajê sobie sprawe ¿e moich worków i siñców nie pozbêde sie ca³kowicie i na zawsze... ciekawa jezcze jestem innych opini.. dziêkuje mrzfraczek za Twoj post. tez chcia³abym byæ tak zadowolona po zabiegu ;] moze ju¿ nied³ugo ;] ale jak to mówia przezorny zawsze ubezpieczony, potrzebuje zebrac parê opini. dziewczyny opiszcie swoje doswiadczenia..lub moze znacie kogos bliskiego kto wykonywal mezoterapie i/lub wypelniacpod oczy?????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
nikt nic?
![]() ![]() Guwernantka - czym s± te "marionetki"? szkoda,ze nie nie z Malopolski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
rozumiem Cie doskonale, bo takie worki to zrobi³y mi siê juz w liceum, u mnie byæ mo¿e przyczyn± by³a szybka utrata wagi. takie worki, to faktycznie tragicznie wyglada, jakby siê ci±gle zmêczonym..i to wieczne pytanie " nie wyspa³a¶ siê?" masakraaaa. mialam z tego powodu straszne kompleksy wiec....usunê³am je chirurgicznie.
zabieg wykonany by³ na znieczuleniu ogólnym, usuniête zosta³y wa³eczki t³uszczu, troche wyciête skóry. mo¿e porad¼ siê dobrego lekarza, mo¿e kilku. po co Ci serie zabiegów i ci±g³e czekanie na efekty. tu efekt masz jak w banku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
czasami my¶la³am nawet i o chirurgii plastycznej...ale raczej mnie nie stac w tym momencie, poza tym trochê sie boje na chwile obecn±. chcia³abym najpierw spróbowaæ z mezoterapi± albo wype³niaczem..no w³asnie czy delfino6 czy próbowa³as tej drogi czy od razu "pod no¿"?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 31
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Saarenka Czas edycji: 2014-07-14 o 20:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
hehe na pewno do tak drastycznych posuniêæ nie jestem zdolna ;]
zainteresowa³ mnie ten temat mezoterapii derma rollerem, poczyta³am trochê i podobno bardzo chwal± sobie pacjentki ten zabieg. macie do¶wiadczenia jakie¶? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Jestem po podaniu kwasu w miejsca cieni pod oczami. Zabieg ca³kowicie bezbolesny, trwa³ kilka minut, a efekt widoczny od razu. Po 4 tygodniach idê na wizytê kontroln± i ew. dostrzykniêcie kwasu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
Cytat:
witam. jestem po serii zabiegów derma rollerem. zabieg ten mo¿na stosowaæ nie tylko na tzw cienie pod oczami ale tak¿e przy zwalczaniu problemów skórnych tj przebarwienia. To tez by³o przyczyna dla której zdecydowa³am siê na zabieg. po pierwsze bezbolesny. Po drugie mogê powiedzieæ ze przyjemny. urz±dzenie wygl±da jak golarka, w g³owicy ma wiele mikroigielek przez które s± wprowadzane substancje aktywne. Po zabiegu by³am zaczerwieniona przez kilka godzin.ale pó¼niej ¿adnego ¶ladu zabiegu. zatem podsumowuj±c nie wiem jak zadzia³a pod oczy ale zabieg w moim przypadku da³ oczekiwany efekt. My¶lê ze warto spróbowaæ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Ja mia³am po 2 wk³ucia w ka¿d± dolinê. Igie³ka tak cienka, ¿e nawet ¶ladu wk³ucia nie widaæ, siniaków zero. Nie czuæ ¿adnej obcej substancji.
Efekt ma siê utrzymaæ kilka lat. Cienie i zag³êbienie mia³am od zawsze. Stosowa³am mocny korektor. Teraz nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Worki pod oczami.
Witam,
mam 18 lat i od dzieciñstwa mam problem z workami pod oczami, teraz s± trochê wiêksze ni¿ wcze¶niej. Nie pomagaj± sch³.³y¿eczki, herbaty. Wiecie jak siê tego pozbyæ lub zmniejszyæ , ile kosztuje jaki¶ zabieg a na jaki pój¶æ? Drugie pytanie czy jak schudnê (mniejszy poziom tkanki t³uszczowej) to zmniejsz± siê te worki ? Bardzo proszê o pomoc! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Worki pod oczami.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 34 839
|
Worki czy cienie bo to dwie rozne sprawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Je¶li to faktycznie worki pod oczami w których równie dobrze mo¿e znajdowaæ siê te¿ t³uszcz, to nic tylko wyci±æ u chirurga a pó¼niej laser frakcyjny, ¿eby zagê¶ciæ skórê. Je¶li to worki wywo³ane zatrzymaniem limfy, to mo¿e drena¿ limfatyczny wokó³ oczu? Je¶li masz worki wywo³ane alergi±, wiadomo lekarz i recepta. Mo¿na te¿ spróbowaæ z kompresami z zió³
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() P.S za wszelkie wskazówki z góry dziêki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Mo¿e worki pod oczami powsta³y w wyniku z³ego trybu ¿ycia??jeste¶ m³oda wiêc wnioskujê, ¿e nie ¶pisz za d³ugo a te 7 godzin koniecznie trzeba spaæ. Zacznij mo¿e od zmiany trybu ¿ycia a potem zastanawiaj siê powa¿niejszymi krokami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
Podpinam siê pod temat...te¿ mam problem z workami pod oczami, wygl±dam jak buldog maskara jaka¶! Czyta³am o falach radiowych, czyli radiofrekwencji czy kto¶ z was mia³ z czym¶ takim do czynienia? Thx
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Jestem bardzo zadowolona. Na wizycie kontrolnej minimalnie dodano kilka kropel z jednej strony, choæ jak dla mnie ta niby korekta nie by³a konieczna. Zniknê³y do³y i zasinienie, a z czasem by³o coraz lepiej. Skóra pod oczami wyrówna³a siê kolorystycznie z reszt±.
To by³a bardzo trafna decyzja, szkoda ¿e nie zdecydowa³am siê wczesniej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
ale zanim zaczniesz zabawê z pr±dami, robi³a¶ jakie¶ badania np.moczu? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ja to mam chyba kompleks mojej skóry wokó³ oczu....ca³y czas co¶ mi nie gra. Generalnie kole¿anki, m±¿ uwa¿aj± ¿e wygl±dam super, ale ja nie jestem zadowolona. Jak by³am na konsultacji to lekarka do mojego problemu zaleci³a wype³nieniem kwasem hialuronowym wraz z rozja¶nieniem skóry. Kwas ma siê utrzymywaæ do roku.
Guwerantka wiesz jaki mia³a¶ podany preparat, dok³adnie nazwê? pamiêtasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 40
|
Je¶li chodzi o cienie i worki pod oczami polecam bez dwóch zdañ mezoterapiê. B³yskawicznie mo¿emy uzyskaæ efekt odm³odzonej i jêdrnej skóry, która dostaje bogaty zastrzyk witamin. Z zabiegów korzystam w klinice Eastmed. Pani Doktor idealnie wyczuwa potrzeby pacjenta. Przyznam szczerze, ¿e delikatnie poprawi³am sobie równie¿ usta. Zmiany s± drobne, ale naturalne i znakomicie poprawiaj± wygl±d twarzy. Pomy¶lcie nad tym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 416
|
mi te moje wory pod oczami tuszuje wype³nianie kwasem doliny ³ez .
dla mnie super szybki efekt . dzi¶ mia³am robione w³a¶nie .raz dwa i po sprawie . i od razu mo¿na wyj¶æ do ludzi .to tez fajne ![]() a sk³onno¶æ do worków zawsze mia³am .oczywi¶cie pog³ebia³o siê to jak zarywa³am nocki ,ale w sumie jak siê wysypi³am to tez nie by³o mega poprawy ...
![]() |
#30 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
Na pewno nie zaszkodzi odwiedziæ lekarza albo przynajmniej kosmetyczkê, którzy obiektywnie oceni± wielko¶æ problemu i przyczynê.
Je¶li worki s± po prostu czê¶ci± twojej urody to pomog±: - krem pod oczy np. apteczny ¿el ze ¶wietlikiem, przechowywany w lodówce, nak³adany poprzez masa¿ okolic oczu, taki jak np. ten: https://www.youtube.com/watch?v=H7NW...kKJCqU&index=4 - mniej kawy i czarnej herbaty - a najlepiej w ogóle. Efekty masa¿u widaæ od razu (przetestowane na moje drugiej po³owie), efekty odstawienia kawy po ok. tygodniu. Nie bój siê, ¿e je¶li schudniesz zmniejszy ci siê grubo¶æ tkanki t³uszczowej na twarzy. Zmniejszy siê, ale nie bêdzie widoczna - w twoim wieku skóra jest jêdrna i elastyczna i poradzi sobie z utrat± wagi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.