|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
summerlover
|
Jakie zabiegi pielęgnacyjne po 25 roku życia?
Hej dziewczyny,
Od dłuższego czasu zastnawiam się nad wizytą u kosmetyczki i poddaniu się jednemu z popularnych zabiegów pielęgnacyjnych/odmładzających/wygładzających. Mam 27 lat, dbam o swoją cerę i chciałabym, żeby jak najdłużej została piękna, świeża i bez zmarszczek. Jakie zabiegi polecacie? Co byłoby dla mnie odpowiednie? Jestem posiadaczką cery wrażliwej, skłonnej do przesuszeń (jeśli nie nawilżam jej należycie). z gory dziękuję za pomoc ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jakie zabiegi pielęgnacyjne po 25 roku życia?
Ja sobie ostatnio kupiłam takie coś:
http://allegro.pl/clarena-stymulujac...165215975.html Jeszcze nie stosowałam. Poczytaj sobie o tym na necie jakie daje efekty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
summerlover
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie bój się to nic strasznego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
summerlover
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Podbijam, ponieważ tez jestem ciekawa.
A myślisz raczej o medycynie estetycznej?
![]() |
#8 | |
summerlover
|
Cytat:
![]() Chodziło mi raczej o zabiegi kosmetyczne ( o których też za dużo nie wiem), które wykonywane w tym wieku wpłyną pozytywnie na kondycję i wygląd skóry, wygładzą ją, opóźnią starzenie itd ![]() czyli co mogę zrobić, żeby wyglądać lepiej w przyszłości.
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Jakbym miała więcej silnej woli to bym zaczęła regularnie stosować kwasy i np. chodzic na peelingi kwasowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Polecane zabiegi pielęgnacyjne to oczywiście zabiegi nawilżające, odżywcze, a po lecie regenerujące. Aby poprawić wygląd skóry, sprawić że będzie bardziej promienna polecam mikrodermabrazję (w zależności od rodzaju cery: diamentową lub korundową, zaś przy cerze wrażliwej mikrodermabrazję tlenową), peeling kawitacyjny i sonoforezę, zabiegi kwasowe (chemabrazja) np. glikolowy, mlekowy, pirogronowy czy też migdałowy (ten ostatni nie podrażnia skóry i można wykonywać go przez cały rok). Dobrze sprawdza się też seria zabiegów połączonych np. mikrodermabrazja i kwasy, albo kwasy z mezoterapią bezigłową lub RF. Podstawą jest oczywiście odpowiednie złuszczanie no i oczywiście prawidłowe nawilżanie skóry - nie tylko w gabinecie ale też i w domowej pielęgnacji. Moim zdanie taka seria w gabinecie 1- 2 razy do roku w tym wieku jest wystarczająca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
summerlover
|
Cytat:
![]() jeśli chodzi o domową pielęgnację obecnie do oczyszczania codziennie używam lekkiego toniku Mixy, 2 razy w tyg. peeling Eucerin, 1 raz w tygodniu maseczka z miodu, oleju lnianego i kilku kropel soku z cytryny. Krem na dzień Mixa 6%, na noc ciągle poszukuję swojego faworyta... niestety na wiele kosmetyków reaguję źle (podrażnienia, zaczerwienienia)
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja robiłam infuzję tlenową żeby nawilżyć skórę. Mam 25 lat ale myślę, że lepiej zapobiegać niż leczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
summerlover
|
Wróciłam dziś od kosmetyczki. Oprócz mikrodermabrazji zastosowała u mnie głęboką maskę kolagenową, ozonizację, maskę witaminową z kwasem hialuronowym i coś na kształt ciepłego żelazka. Podobno mam dosyć dehydrowaną skórę, co sprzyja powstawaniu pierwszych zmarszczek, więc pierwszym krokiem poiwnno być regularne i dogłębne nawilżenie.
Umówiłam się na za miesiąc na podobną serię zabiegów. Póki co jestem zadowolona miękkością i gładkością mojej buzi - był to dobry wybór ![]()
km 2019: 365 książki 2019: 23 Edytowane przez blotowlosa Czas edycji: 2015-12-09 o 16:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
na stronie mojego salonu kosmwtycznego jest promocja na lifting rf, zastanawiam sie co sadzicie o tym, bo nigdzie informacji nie znalzlam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
summerlover
|
Cytat:
Nie trzeba powtarzać co miesiąc, tylko w zależności od potrzeb danej skóry (tak przynajmniej dowiedziałam się w salonie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
summerlover
|
hah nie no bez przesady, to nie była znowu kąpiel w kawiorze
![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
ja bym wybrała maskę algową z jakimś serum intensywnie nawilżajacym. kosmetyczka Ci juz dobierze odpowiednie preparaty. sama przyjemność
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Jumo83
|
Ja już jestem po 30 roku życia i niestety bez kosmetyczki co jakiś czas się nie obejdzie. Mam delikatną i wrażliwą skórę skłonną do zaczerwienień i pajączków, więc żeby oczyścić skórę chodzę na peeling kawitacyjny (najlepiej z maską algową i kapsułką nawilżającą) - efekty są super, bo skóra staje się gładsza, przyjemnie miękka i promienna i co najważniejsze dla mnie - nie jest czerwona jak np. po oczyszczaniu ręcznym. Chodzę do kosmetyczki, która dodatkowo robi masaż twarzy - coś wspaniałego, idealny relaks!
![]() Moja skóra wymaga też zabiegów nawilżających ze względu na pierwsze zmarszczki i najlepsze efekty miałam po infuzji tlenowej demaoxy - tlen i serum z kwasu hialuronowego, buzia staje się wygładzona, elastyczniejsza i ma lepszy kolor, a efekt nawet całkiem długo się utrzymuje, miesiąc na pewno. Polecam zwłaszcza po 30. ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- * tak sobie myślę, że to się chyba nazywa ampułka a nie kapsułka nawilżająca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.