|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Płatność PayPal - zalando
Hej, mam nadzieję, ze ktos bedzie w stanie mi pomoc. Jakis czas temu zamowilam na zalando niemieckim 2 pary butow. Nie zastanawiajac sie zbytnio nad sposobem platnosci, wybralam paypal.. Transakcja zostala zaakceptowana, pomimo ze nie posiadam tam konta.. Musiałam wpisać tylko swoje dane, numer konta itp. Buty otrzymałam, jednak po jakims czasie postanowilam zwrocic jedna pare, odeslalam i dostalam e-mail z potwierdzeniem otrzymania przesylki i zwrotem pieniedzy na konto paypal.. Z tym, ze ja nie mam tam konta i nie wiem gdzie te pieniadze z tego zwrotu tak na prawde trafily! Probowałam wyszukac swoje konto, ale zwyczajnie go tam nie ma, jednak dostalam potwierdzenie, ze pieniadze zostaly przelane na moje konto paypal.. Czy to jest mozliwe? Przeciez zalando, wysylajac pieniadze na to konto musialo otrzymac potwierdzenie, ze pieniadze dostarczono, ze takie konto istnieje.. Nie mam pojecia co teraz powinnam zrobic, czy kotaktowac sie zalando, z paypal.. Tym trudniej, ze nie znam na tyle niemieckiego, zeby sie tam dogadac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
lokalna gwiazda
|
Dot.: Płatność PayPal - zalando
A swoje konto bankowe sprawdziłaś?
Przecież podawałaś numer. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Na koncie wlasnie nie ma pieniedzy.. Doczytalam w e-mailu, ze to było PayPal-Gastzahlung, czyli jakby goscinnie, bez zakladania konta skorzystalam z paypal.. Tylko teraz nie wiem gdzie sa te pieniadze, skoro na koncie ich nie ma od 13 listopada, kiedy dostalam e-mail zwrotny..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
zaloguj się na paypalu przez przypomnienie hasła i e-mail. Jak nie pójdzie to napisz do PP
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
napisz do niech, odpowiedzą w ciągu ok 24-30h z doświadczenia
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Zaloguj się na strone zalando i sprawdz czy nie ma tam zakładki paypal
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Musialas w którymś momencie aktywowac konto paypal inaczej nie ma opcji żeby Ci na nie zwrócili
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Sprawdź zakładke moje konto->saldo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Pieniadze sa na koncie PayPal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;53698647]Pieniadze sa na koncie PayPal
![]() pieniadze nie mogly trafic na moje konto PayPal, bo placac za przesylke zwyczajnie tego konta nie mialam i nie zakladalam, zaplacilam jakby "goscinnie". Kupowałam przez niemieckie zalando. Dostałam po transakcji e-mail : dziękujemy za PayPal-Gastzahlung, czyli za gościnną płatność, bez konta.. Owszem, teraz założyłam konto pare dni temu, tylko w nadziei na to, że jak je założę to pieniądze tam zaraz wpłyną, ale minęły 3 dni i dalej nie ma nic.. ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- właśnie nic nie aktywowałam.. próbowałam nawet wyszukać moje konto za pomoca e-mail, ale nie znaleziono takiego konta..tu sie nie zdziwilam, bo faktycznie nic nie zakladalam.. Dziwi mnie tylko to, ze napisano do mnie z PayPal, ze zwrot gotowki zostal przelany na moje konto.. Oni musieli przeciez dostac jakies potwierdzenie, ze te pieniadze trafily na kogos konto, ze nie wyslali ich w powietrze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Dziwne to wszystko. Troche nie trzyma sie kupy skorzystanie z opcji PayPal w przypadku kiedy PayPala sie nie ma. Musisz kontaktowac sie z Zalando customer service. Jezeli chcesz pomocy w napisaniu e-maila po angielsku, to moge pomoc. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
hm...może być tak, że PayPal pośredniczy w zwrocie. Czyli kasę będziesz mieć za ok tydzień. Zwrot z zalando=> PayPal=> Twoje konto
![]() |
#14 |
lokalna gwiazda
|
Płatność PayPal
![]() Realizacja Twojego zamówienia rozpocznie się, gdy tylko płatność zostanie u nas zaksięgowana - przeważnie trwa to jedynie kilka minut. Po dokonaniu płatności w systemie PayPal, otrzymasz od nas potwierdzenie złożenia zamówienia. Zwróć jednak uwagę na to, że sporadycznie może dojść na stronach PayPal do błędów, na które nie mamy wpływu. W razie dalszych pytań dotyczących płatności, skontaktuj się z naszym Biurem Obsługi Klienta. Tak piszą na naszym Zalando. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam u nich 3 kurtki, chwalę sobie. Nikt takich nie ma. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.