Płatność PayPal - zalando - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-03, 16:20   #1
lilkaa009
Zadomowienie

Płatność PayPal - zalando

Hej, mam nadzieję, ze ktos bedzie w stanie mi pomoc. Jakis czas temu zamowilam na zalando niemieckim 2 pary butow. Nie zastanawiajac sie zbytnio nad sposobem platnosci, wybralam paypal.. Transakcja zostala zaakceptowana, pomimo ze nie posiadam tam konta.. Musiałam wpisać tylko swoje dane, numer konta itp. Buty otrzymałam, jednak po jakims czasie postanowilam zwrocic jedna pare, odeslalam i dostalam e-mail z potwierdzeniem otrzymania przesylki i zwrotem pieniedzy na konto paypal.. Z tym, ze ja nie mam tam konta i nie wiem gdzie te pieniadze z tego zwrotu tak na prawde trafily! Probowałam wyszukac swoje konto, ale zwyczajnie go tam nie ma, jednak dostalam potwierdzenie, ze pieniadze zostaly przelane na moje konto paypal.. Czy to jest mozliwe? Przeciez zalando, wysylajac pieniadze na to konto musialo otrzymac potwierdzenie, ze pieniadze dostarczono, ze takie konto istnieje.. Nie mam pojecia co teraz powinnam zrobic, czy kotaktowac sie zalando, z paypal.. Tym trudniej, ze nie znam na tyle niemieckiego, zeby sie tam dogadac moze mialyscie podobna sytuacje, albo cos mi poradzicie?
lilkaa009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-03, 17:43   #2
I am Rock
lokalna gwiazda

Dot.: Płatność PayPal - zalando

A swoje konto bankowe sprawdziłaś?
Przecież podawałaś numer.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-03, 17:56   #3
lilkaa009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
A swoje konto bankowe sprawdziłaś?
Przecież podawałaś numer.
Na koncie wlasnie nie ma pieniedzy.. Doczytalam w e-mailu, ze to było PayPal-Gastzahlung, czyli jakby goscinnie, bez zakladania konta skorzystalam z paypal.. Tylko teraz nie wiem gdzie sa te pieniadze, skoro na koncie ich nie ma od 13 listopada, kiedy dostalam e-mail zwrotny..
Stary 2015-12-03, 19:15   #4
lza_slonca
Zakorzenienie

zaloguj się na paypalu przez przypomnienie hasła i e-mail. Jak nie pójdzie to napisz do PP

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-03, 20:41   #5
lilkaa009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lza_slonca Pokaż wiadomość
zaloguj się na paypalu przez przypomnienie hasła i e-mail. Jak nie pójdzie to napisz do PP
No właśnie juz wczesniej to zrobilam i nie mogli wyslac nowego hasla, bo nie znaleziono konta z takim e-mailem..
Stary 2015-12-04, 17:06   #6
lza_slonca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilkaa009 Pokaż wiadomość
No właśnie juz wczesniej to zrobilam i nie mogli wyslac nowego hasla, bo nie znaleziono konta z takim e-mailem..
napisz do niech, odpowiedzą w ciągu ok 24-30h z doświadczenia

Dukam po raz 2

faza II 25.11
Stary 2015-12-04, 19:20   #7
StarFighter
BAN stały

Zaloguj się na strone zalando i sprawdz czy nie ma tam zakładki paypal
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-04, 19:26   #8
lilkaa009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez StarFighter Pokaż wiadomość
Zaloguj się na strone zalando i sprawdz czy nie ma tam zakładki paypal
nie ma..
Stary 2015-12-04, 19:38   #9
StarFighter
BAN stały

Musialas w którymś momencie aktywowac konto paypal inaczej nie ma opcji żeby Ci na nie zwrócili

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Sprawdź zakładke moje konto->saldo
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-04, 23:43   #10
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Pieniadze sa na koncie PayPal Jak nastepnym razem bedziesz cos kupowala przez PayPal, to Ci wtedy pobierze z PayPal, a nie z konta w banku. Musisz napisac do nich i zapytac o login i haslo. W sumie dziwie sie, ze nie pamietasz, bo zeby dokonac transakcji na Zalando, to przeciez musialas sie w trakcie zalogowac wlasnie do swojego konta PayPal?
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-05, 08:41   #11
lilkaa009
Zadomowienie

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;53698647]Pieniadze sa na koncie PayPal Jak nastepnym razem bedziesz cos kupowala przez PayPal, to Ci wtedy pobierze z PayPal, a nie z konta w banku. Musisz napisac do nich i zapytac o login i haslo. W sumie dziwie sie, ze nie pamietasz, bo zeby dokonac transakcji na Zalando, to przeciez musialas sie w trakcie zalogowac wlasnie do swojego konta PayPal?[/QUOTE]

pieniadze nie mogly trafic na moje konto PayPal, bo placac za przesylke zwyczajnie tego konta nie mialam i nie zakladalam, zaplacilam jakby "goscinnie". Kupowałam przez niemieckie zalando. Dostałam po transakcji e-mail : dziękujemy za PayPal-Gastzahlung, czyli za gościnną płatność, bez konta.. Owszem, teraz założyłam konto pare dni temu, tylko w nadziei na to, że jak je założę to pieniądze tam zaraz wpłyną, ale minęły 3 dni i dalej nie ma nic..

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez StarFighter Pokaż wiadomość
Musialas w którymś momencie aktywowac konto paypal inaczej nie ma opcji żeby Ci na nie zwrócili

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Sprawdź zakładke moje konto->saldo
właśnie nic nie aktywowałam.. próbowałam nawet wyszukać moje konto za pomoca e-mail, ale nie znaleziono takiego konta..tu sie nie zdziwilam, bo faktycznie nic nie zakladalam.. Dziwi mnie tylko to, ze napisano do mnie z PayPal, ze zwrot gotowki zostal przelany na moje konto.. Oni musieli przeciez dostac jakies potwierdzenie, ze te pieniadze trafily na kogos konto, ze nie wyslali ich w powietrze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-05, 10:13   #12
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Dziwne to wszystko. Troche nie trzyma sie kupy skorzystanie z opcji PayPal w przypadku kiedy PayPala sie nie ma. Musisz kontaktowac sie z Zalando customer service. Jezeli chcesz pomocy w napisaniu e-maila po angielsku, to moge pomoc. Pozdrawiam.
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-05, 11:32   #13
lza_slonca
Zakorzenienie

hm...może być tak, że PayPal pośredniczy w zwrocie. Czyli kasę będziesz mieć za ok tydzień. Zwrot z zalando=> PayPal=> Twoje konto

Dukam po raz 2

faza II 25.11
Stary 2015-12-05, 12:01   #14
I am Rock
lokalna gwiazda

Płatność PayPal

Wybierz płatność przez PayPal, a na koniec procesu składania zamówienia zostaniesz przekierowany bezpośrednio do systemu PayPal. Jeśli jesteś już klientem PayPal, możesz się tam zalogować za pomocą swoich danych użytkownika i potwierdzić płatność. Jeśli jesteś nowym klientem PayPal, możesz również zalogować się jako gość lub utworzyć nowe konto PayPal, a następnie potwierdzić płatność.
Realizacja Twojego zamówienia rozpocznie się, gdy tylko płatność zostanie u nas zaksięgowana - przeważnie trwa to jedynie kilka minut. Po dokonaniu płatności w systemie PayPal, otrzymasz od nas potwierdzenie złożenia zamówienia. Zwróć jednak uwagę na to, że sporadycznie może dojść na stronach PayPal do błędów, na które nie mamy wpływu.
W razie dalszych pytań dotyczących płatności, skontaktuj się z naszym Biurem Obsługi Klienta.

Tak piszą na naszym Zalando.
Stary 2016-02-24, 12:34   #15
poldzia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SamSzef Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, co sądzicie o Zalando? Tutaj: http://trafionezakupy.pl/zalando-pl znalazlam ciekawe informacje, ale czy ktoś może mi to potwierdzic? jestem zdezorientowana.. chciałabym zrobić skorzystać z ofert tego sklepu..
Ja robię zakupy na zalando i jak na razie nie miałam żadnych problemów (odpukać)

poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-29, 15:43   #16
SamSzef
BAN stały

Cytat:
Napisane przez poldzia89 Pokaż wiadomość
Ja robię zakupy na zalando i jak na razie nie miałam żadnych problemów (odpukać)
SamSzef jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-29, 16:21   #17
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez SamSzef Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, co sądzicie o Zalando? Tutaj: http://trafionezakupy.pl/zalando-pl znalazlam ciekawe informacje, ale czy ktoś może mi to potwierdzic? jestem zdezorientowana.. chciałabym zrobić skorzystać z ofert tego sklepu..
Nie czytaj tych..., tylko kupuj. Przecież zwrot jest darmowy, jakby co.
Ja kupiłam u nich 3 kurtki, chwalę sobie. Nikt takich nie ma.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości