![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Samotne święta, wątek wspólny
Mamy wątek sylwestrowy, związkowy, "powiedz to tutaj", to żywię nadzieję, że znajdą się jakieś osoby, które tak jak ja samotnie spędzają święta i można by powymieniać się doświadczeniami
![]() Jeśli nikt się nie znajdzie, to wątek pewnie zjedzie w historii na dalsze strony. A jeśli jakaś zbłąkana dusza tu trafi, to niech się pochwali, dlaczego wybrała (?) samotne święta, co planuje robić, jeść. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Samotne święta, wątek wspólny
i dziś, i w wigilię, i w drugi dzień świąt jestem sama. partner pracuje, ja doglądam domu
![]() co planuję robić? jak będzie jasno, to pójść z psem do parku. wieczorem - laptop, kot, serial, wino i druty (tak, robię sweter ![]() co planuję jeść? ze względu na problemy żołądkowe menu mam ograniczone do żytniego chleba i oliwy... ![]() ![]() ogólnie to nie obchodzę świąt i napawam się brakiem świątecznej gorączki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Melduję się
![]() Samotnie, bo z rodziną od kilku lat nie mam kontaktu, rozstałam się z długoletnim partnerem i mimo, że mnie serdecznie zapraszal, nie mogłam pojechać do jego rodziny, z którą spędzałam święta od kilku lat, ponieważ do 16. będę jutro w pracy. Początkowo miałam spędzić święta z osobą, z którą od kilku miesięcy się☠spotykam - jest prawosławny, więc święta obchodzi nieco później - ale do Polski przyjechał jego brat, a nie jesteśmy jeszcze na tyle blisko, by ciągać się po rodzinie; zresztą jest w trakcie rozwodu i żadne z nas nie czułoby się komfortowo. Planu nie mam. Wrócę do domu, posprzątam wreszcie meiszkanie, mam dwie ksiązki do dokończenia i chciałabym obejrzeć jakiś serial - ale nie mam bladego pojęcia jaki. Zrobiłam sobie też zapas wina (promocje w Biedronce, polecam), chciałam też zrobić pasztet z soczewicy, a w lodówce już sie☠chłodzi sałatka jarzynowa. I barszcz z kartonika ![]() ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- O, to też. Prezent kupiłam tylko dla jednej osoby, juz☠go dostała i mam z głowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ostatnio skończyłam XMenów, wiem, to filmy, ale obejrzałam jak serial i mam ochotę na coś☠w klimacie właśnie superbohaterów. Tylko nei Supermana, bo to jedyny, ktrego nie trawię☠: )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
1 sezon 'Jessica Jones' czeka w takim razie. Super serial. Produkcja Netfixa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
A o czym to? (nie chce czytac w necie zeby uniknac spojlerów)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Nowy York już po słynnej bitwie z Avengersów (kilka razy o tym wspominają, ale to nie ma większego wpływu na fabułę). Główna bohaterka jest super silna (oczywiście nie wie o tym prawie nikt), dużo pije i prowadzi agencję detektywistyczną w mocno szemranej okolicy. Są super moce, ale jest też humor, ironia i nie ma zadęcia. Naprawdę polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
+ dowiedziałam się wczoraj, że powstał serial opisujący losu Soula Goodmana, prawnika z Breaking Bad, nazywa się Better Call Soul. Więc ogólnie jakbyś nie oglądała takiej klasyki jak breaking Bad to polecam wszystkimi częściami mojego ciała a sequel o Soulu sama muszę zobaczyc dopiero. No i czekają 4 zaległe odcinki Na dobre i na złe ![]() Brr, prezenty. Łeh. Dostałam od mamy jak jechałam z domu na mieszkanie skarpetki w łosie ![]() ![]() Ale niestety nie uniknęłam łamania się opłatkiem ale tylko z babcią. Jak zaczęła wyjeżdżac ze sie chce połamać to powiedziałam że nie chce a ona i tak swoje ze musi bo moze w kazde swieta umrzec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Do picia to polecam Choyę, wchodzi jak kompocik. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
w tym roku mam swoje wymarzone święta
![]() ![]() i dzisiaj właśnie zaczęłam to realizować. żadnych prezentów, żadnego sprzątania, gotowania, życzeń ani świątecznego żarcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A, nie, wróć, przecież tak samo będę spędzać święta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dziękuję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() też siedzę z kotem, więc nie do końca tak sama sama, ale jednak bez rodzinnych spędów, chaosu i hałasu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
mój ojciec mnie chciał na litość brać, co za paskudna zagrywka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Hej. Ja też spędzam święta samotnie.
Jestem za granicą. Nie mam (i nie chcę mieć) kontaktu z rodziną. I tak nie obchodzę świąt. Wieczorem przejdę się na spacer z psem. No chyba, że będzie padać to hop pod koc z herbatą. To całe moje plany na dziś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() tak jest w rodzinie mojego eksa - wigilię zaczynają dzisiaj koło 15 [!] i będą siedzieć jak zwykle pewnie do około 21 [!] ![]() ja ogólnie unikam jak ognia tego typu imprez, a moja mama z kolei chodzi na 1-2h i ucieka, bo niby lubi, ale ile można ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Chcialam tylko napisac, ze wam zazdroszcze.
![]() Jestem wybitnie nierodzinnym czlowiekiem, ciesze sie ze u mnie w rodzinie sie niczego nie obchodzi, no oprocz swiat. Tz pojechal do swoich rodzicow, ja wrocilam do domu i dostaje tu szalu. ![]() Posiedze dzisiaj i jutro sie juz zmywam do pustego mieszkania, nie ma innej opcji. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Ja wpadam do mamy na 2 godziny, ale w tym roku wracam do siebie. W koncu bez nocowania, wroce wieczorem, obejrze film. Mama, co prawda, troche strzela focha ("no jak to w swieta samemu?!"), ale trudno. Najchetniej, w ogole nie jechalabym na Wigilie, może za rok sie odwaze.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jedyne poświęcenie na jakie się zdobędę, to odwiedzenie moich rodziców w 1 lub 2 dzień świąt - w sensie TŻ pogada sobie chwilę z moim ojcem, a ja posiedzę z siostrą w jej pokoju. Żadnego wspólnego przesiadywania za stołem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Mój facet jutro cały dzień pracuje, więc zostaje sama w domu z psiakami. Plan jest taki, że siedzę cały dzień w piżamie, obżerając się słodyczami i oglądając seriale.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Z dedykacją dla założycielki wątku:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;53897465]Chcialam tylko napisac, ze wam zazdroszcze. ![]() Jestem wybitnie nierodzinnym czlowiekiem, ciesze sie ze u mnie w rodzinie sie niczego nie obchodzi, no oprocz swiat. Tz pojechal do swoich rodzicow, ja wrocilam do domu i dostaje tu szalu. ![]() Posiedze dzisiaj i jutro sie juz zmywam do pustego mieszkania, nie ma innej opcji. ![]() Upewnij się, że dojedziesz do siebie czymś jutro, jeśli nie masz własnego auta. 3/4 komunikacji nie jeździ. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Rodzinne obiadki, bleh. Ile można siedzieć i jeść, i gadać, i obgadywać, i jeść. Jeszcze jakbym była jakaś szanowana odrębną jednostką społeczną, to pewnie byłoby lepiej, ale jak jeżdżę z rodzicami [jeździłam] na święta w gości, to głównie 2h siedzenia i słuchania. Bezsens ![]() Muszę lecieć do sklepu, bo mi pozamykają zaraz wszystko ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Samotne święta, wątek wspólny
Cytat:
Heroes jest super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Naczelna Nastolatka
|
No to się wbijam do was
![]() Świąt nie obchodzę, siedzę dzisiaj sama z psami i kotami, TŻ służy ojczyźnie do jutra. Wyspałam się, posprzątałam (ale nie dlatego, że święta, ale dlatego, że syf miałam już mega). Teraz siedzę i czekam aż mi się mięsko na obiad ugotuje. Mam książki, mam internet i święty spokój czyli to co najlepsze. Jutro co prawda będę miała gości, ale tylko na chwilę i na pewno nie z mojej inicjatywy. ![]()
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Wszamałam czekoladowego Mikiego. Woohooo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.