|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Kurtka czy płaszcz? co na zimęHej dziewczy strasznie cchote kupic sobie jakis płaszczyk na zime, stwierdziłam ,ze w wieku 24 lata chyba trzeba zacząc ubierac sie elegancko ale mam dylemat jaki kupic ,zeby było mi ciepło w mrozy?Wiecie z czego płaszcz może być równie ciepły co kurtka czy on nigdy nie zastąpi prawdziwej puchowej kurtki zimowej? |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kurtka czy płaszcz? co na zimę
Jeśli chcesz mieć ciepły płaszcz to kup taki, który ma w składzie wełnę, im więcej tym lepiej. Wełna bardzo dobrze izoluje ciało przed niskimi temperaturami, odprowadza też wilgoć. Ja mam dwa płaszcze, jeden ma 20% wełny i jest to raczej płaszcz przejściowy, drugi ma 50% wełny, ale w tym roku jeszcze go nie włożyłam
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Mam jeden płaszcz niby zimowy i pisze na nim: 80% poliester, 20 wiskoza
a wełna bedzie jakos inaczej oznaczona? |
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko jak ma być zimowy zwróć uwagę na to jakie ma zapinanie, jakie ma klapy - bo jak nie będzie się można nim "szczelnie" opatulić to i wełna nie pomoże bo będzie Cię przewiewać z każdej strony
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
zależy też gdzie mieszkasz bo teraz to raczej bardzo dużych mrozów nie musimy się spodziewać a zawsze można włożyć coś pod spód cieplejszego. Wełna zawsze jest w porządku na tą porę roku. Ja chodzę w płaszczu 70% wełny 20 kaszmiru i 10 poliester i jestem zadowolona. Mogę teraz ubrać koszulkę i jest mi ciepło a w sweterku też nie czuję się przegrzana.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.

strasznie cchote kupic sobie jakis płaszczyk na zime, stwierdziłam ,ze w wieku 24 lata chyba trzeba zacząc ubierac sie elegancko ale mam dylemat jaki kupic ,zeby było mi ciepło w mrozy?