|
Notka |
|
Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Szkoła średnia z internatem w Anglii, to w ogóle możliwe?
Dziewczyna 13 lat, I gimnazjum. Chciałabym do szkoły średniej iść do Anglii, z internatem. Z angielskiego jestem (nieskromnie, ale szczerze mówiąc) bardzo dobra, biorąc pod uwagę umiejętności mojej szkoły to jestem lepsza od większości trzecioklasistów. Jak oglądam filmy po angielsku bez żadnych napisów, lektorów to rozumiem około 65%. Przez te 2 lata, do skończenia gimnazjum chcę wziąć się solidnie i nauczyć angielskiego. Codziennie, kiedy tylko wolna chwila. Nie jest to dla mnie problemem, bo uwielbiam ten język.
Problem w tym - przyjmą takiego polaczka do angielskiej szkoły z internatem? Oceny mam bardzo dobre, ogólnie jestem bardzo dobrym uczniem. Jakie informacje mi potrzebne, jak powinnam się za to zabrać? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Szkoła średnia z internatem w Anglii, to w ogóle możliwe?
Na pewno by Cię dokądś przyjęli, tak długo jak spełniałabyś wymagania. Część state schools w Anglii jest rejonowa, tzn. rozpatrują aplikacje tylko spośród osób zameldowanych na danym obszarze, ale nie wiem, czy to tyczy się również szkół z internatem, musiałabyś sprawdzić te, które bierzesz pod uwagę. Takie szkoły są jednak przede wszystkim bardzo drogie (i nie zawsze cena przekłada się na jakość nauczania). Wiadomo więc, że lepiej być stypendystą. Poczytaj o stypendiach British Alumni Society - jeżeli ten program przetrwa, to może być rozwiązanie dla Ciebie.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.