|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Alkohol denat w drogich kosmetykach
Ostatnio poczytałam trochę o składach kosmetyków, min o alkoholach.
Ponoć najgorszy, najbardziej szkodliwy jest właśnie alkohol denat. O dziwo jest w kosmetykach Kerastase czy Alterna. Są to kosmetyki, które mają bardzo dobre opinie np. Kerastse Stimuliste bdb opinie na KWC i na portlalach zagranocznych Aqua Oleum Alterna Caviar Rapid Repair spray nawilżający Więc jak to jest z tym alkoholem, bo już się pogubiłam ..... |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Alkohol denat w drogich kosmetykach
Alkohol w kostemytach sluzy jako naturalny konserwant. Alterra sa szeroko reklamowane jako naturalne kosmetyki bez sztucznych barwnikow, kosterwantow, a takie 100 procentowe naturalne mazidla wytrzymalyby zaledwie pare dni. Jak wiadomo kosmetyki stoja troche w naszych lazienkach, musi jakos wytrzymac, dlatego stosuje sie alkohol jako kosterwant naturalny a nie chemiczny.
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Alkohol denat w drogich kosmetykach
Cytat:
Wszystko zależy od kilku czynników: -jak dużo jest alko w składzie -jakie są inne składniki, które mogą równoważyć jego obecność -osobniczej reakcji włosów; jednym alko szkodzi innym nie, albo w konkretnej ilości i częstotliwości szkodzi lub nie. Ogółem: jak nie przetestujesz, to się nie dowiesz. Ze składu naprawdę mało można wnioskować. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:05.