Odmowy wizy do USA - ile razy? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-18, 08:54   #1
malazosia89
Przyczajenie

Odmowy wizy do USA - ile razy?

Nie wiem czy dobrze umieściłam wątek ale mam nadzieję, że tak . Ile razy stawaliście aby dostać wize? Ja już stawałam 7 razy i za każdym razem odmowa . Chciałabym odwiedzić rodziców którzy są legalnie tam ale jako jedyna z rodzeństwa nie moge odwiedzić ich. Również miałam otrzymać legalny pobyt, ale przekroczyłam 21 lat i niestety juz sie nie łapałam. Zawsze trafiałam na babe konsula, raz na rudą raz na stara :P i od razu czułam, że nie dostane tej wizy. Raz z chłopakiem staraliśmy sie o wize, on trafil do młodej kobiety i od razu wiza a ja niestety na stara babke nic mnie nie spytala sie tylko od razu psyklo mi ... Zawsze powod odmowy mojej wizy byl : skonczysz studia to wtedy spróbuj . Skonczylam i znowu odmowa. Jeszcze przypomniało mi się jak byłam w konsulu młody chłopak stawał przede mną i miał taka sama sytuacje: student, rodzice legalnie, postal chwile przy okienku i dostal wize i ja juz wiedzialam, ze jak trafie do tej babki to mi nie da. No i los tak chcial, że akurat trafiłam na nia i nici z wizy. Słyszałam, ze niektorzy ludzie stawali po 13 lub 20 razy i dostawali. Zawsze bylam szczera nigdy nie oszukiwalam i mowilam prawde. Nie wiem jak już mam gadać z nimi :/

Edytowane przez malazosia89
Czas edycji: 2016-01-18 o 08:58
malazosia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-20, 15:01   #2
ramona28
BAN stały

Dot.: Odmowy wizy do USA - ile razy?

Turystycznej Ci odmówili?

Bo ja dostałam wizę od razu na... 10 lat. Mąż również na 10. Staraliśmy sie o turystyczną bo chcielismy wybraść się na tydzień na wycieczkę. A Ci dali nam takie wizy. Tylko,ze ja jestem po pielęgniarstwie a mąż po informatyce a informatycy ponoć dostaja z automatu na tyle.
ramona28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-22, 10:07   #3
malazosia89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ramona28 Pokaż wiadomość
Turystycznej Ci odmówili?

Bo ja dostałam wizę od razu na... 10 lat. Mąż również na 10. Staraliśmy sie o turystyczną bo chcielismy wybraść się na tydzień na wycieczkę. A Ci dali nam takie wizy. Tylko,ze ja jestem po pielęgniarstwie a mąż po informatyce a informatycy ponoć dostaja z automatu na tyle.
Tak turystycznej mi odmówili . Chyba mam jakiegoś pecha po prostu
Stary 2016-01-28, 16:19   #4
ririana
Raczkowanie

przykro mi
ririana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-08, 11:11   #5
blotowlosa
summerlover

Kurczę musisz mieć naprawdę pecha
Ja dostałam za pierwszym razem na 10lat turstyczną...
Byłam w ambasadzie razem z siostrą (ona dostała podobnie jak ja na 10 lat),
to było 4 lata temu, kiedy jeszcze studiowałam.
Najlepiej nie wspominać nic że się ma tam rodzinę, po prostu że jedziesz pozwiedzać i że masz do czego wrócić do Polski (praca, szkoła).
Stary 2016-02-22, 02:29   #6
Sabrina24
Przyczajenie

Niech rodzice złożą papiery o sponsorowanie Ciebie, poczekasz co prawda z 10 lat ale w końcu dostaniesz.

Nie dostajesz wizy bo najwyraźniej zbyt mało łączy Cię z Polską, rodzice w US faktycznie niezbyt fajnie. Gdzie startujesz po wizę? W Warszawie czy Krakowie? Może warto spróbować w innym konsulacie niż dotychczas?

Wszyscy których znam dostawali wizę za pierwszym razem, znam kilka osób które dostały max. za 3.
Sabrina24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-18, 14:47   #7
malazosia89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Sabrina24 Pokaż wiadomość
Niech rodzice złożą papiery o sponsorowanie Ciebie, poczekasz co prawda z 10 lat ale w końcu dostaniesz.

Nie dostajesz wizy bo najwyraźniej zbyt mało łączy Cię z Polską, rodzice w US faktycznie niezbyt fajnie. Gdzie startujesz po wizę? W Warszawie czy Krakowie? Może warto spróbować w innym konsulacie niż dotychczas?

Wszyscy których znam dostawali wizę za pierwszym razem, znam kilka osób które dostały max. za 3.
Cały czas w Warszawie :/. U nas zdarzały sie przypadki ze za 12 razy dostawali wizy :P. Są papiery złożone ale jak się ożenie to przepadnie i znow bede musiała tyle lat czekać
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości