|
|
#1 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
jak d³ugo randkujecie zanim wejdziecie w zwi±zek?
Tak jak w temacie, zastanawiam siê jak d³ugo spotykacie siê z kim¶, randkujecie, zanim oboje okre¶licie siê jako 'zwi±zek'. Wiem, ¿e to zale¿y od kobiety/faceta, ale jestem ciekawa po jakim czasie mozna pomyslec albo dowiedziec siê wprost, ze ktos tak naprawde nie chce siê wi±zaæ
Szczerze mówi±c, temat wzi±³ siê z tego, ze od jakich¶ 2 miesiêcy spotykam siê z kims. Wszystko spoko, dogadujemy siê, nie spotykamy z nikim innym. Ostatnio to on zacz±³ temat zwi±zku bo chcia³ mi po prostu przekazaæ, ¿e jest ostro¿ny i nie chce siê okre¶laæ. Na co moja reakcja to zwyk³e 'okej, rozumiem', bo 2 miesi±ce to jak dla mnie za krótko i nawet zdziwi³abym siê, gdyby chcia³ inaczej. Jakie jest wasze zdanie?
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 289
|
Dot.: jak d³ugo randkujecie zanim wejdziecie w zwi±zek?
Cytat:
Ja czasami spotyka³am siê 2-3 miesi±ce (teraz tyle bym nie zwleka³a) i mnie z¿era³o, bo facet nie umia³ siê okre¶liæ, a raz zaczê³am zwi±zek od przypadkowego seksu z kumplem po alkoholu, nawet nie od randki. Trudno stwierdziæ i oceniæ jaki¶ dedlajn w tym temacie.
Postanowienie: je¼dziæ, lataæ, zwiedzaæ za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podró¿e 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podró¿e 2014: Wiedeñ, Bratys³awa, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Pary¿ K&K
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Copyraptor
Wiadomo¶ci: 21 115
|
Zazwyczaj ju¿ po pierwszym spotkaniu jestem w stanie okre¶liæ, czy jest jakikolwiek potencja³ na zwi±zek. Po kilku kolejnych spotkaniach (3-4) i tym, co jest pomiêdzy (tj. jakie¶ wymiany wiadomo¶ci, telefony) wiem, czy chcê, ¿eby to d±¿y³o w stronê zwi±zku, czy nie. Po oko³o 2 miesi±cach ju¿ raczej jestem gotowa ¿eby siê zdeklarowaæ.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Aa to widzê, ¿e ro¿nie
Tzn teraz jako¶ mi to nie przeszkadza, ale my¶le ¿e nied³ugo bêdê mia³a z tym problem. Te 3 miesi±ce to chyba max
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 846
|
2-3 miesi±ce ;-)
Wys³ane z mojego C2105 przy u¿yciu Tapatalka
|
|
#6 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 181
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 444
|
W obydwu zwiazkach po dwoch intensywnych miesiacach decydowalismy sie na wspolne zamieszkanie. W przypadku pierwszym bylo to szybko, choc zwiazek dluugi. W drugim wyszlam z zalozenia, ze szkoda tracic czas i lepiej, zeby trupy wypadly z szafy jak najszybciej. Chlop wyszedl z takiego samego zalozenia (obydwoje nie chcielismy juz marnowac czasu i zaangazowania na cos, co po lepszym zapoznianiu okaze sie niewypalem).
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 99
|
Im starsza jestem tym szybciej wchodzi³±m w zwi±zki, po prostu nauczy³am siê okre¶laæ sama w sobie czy to ma sens, z pierwszym po roku podchodów, z drugim po ok 3 miesi±cach z trzecim dwa tygodnie jak nie szybciej a z czwartym mam nadziejê ze ostatnim szybko dwa tygodnie - to by³o szybie, nag³e, jak i poznanie. Ale to w nas uderzy³o jednocze¶nie. Ja zawsze chcia³am od razu, zwi±zek nie przekre¶la randkowania. Chyba z obecnym nie daliby¶my rady czeka,æ z tym 2-3 miesi±ce. ¬le bym siê czu³a gdyby on nie móg³ siê okre¶liæ. Moim zdaniem je¶li to ma byæ ten - to, to siê czuje. Mnie zastanawia czemu on nie chce siê okre¶liæ , i Ty te¿, jeste¶cie po przej¶ciach?
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 34
|
U mnie wszystko potoczylo sie szybko... w ciagu jednego dnia. Poznalismy sie, poszlismy na obiad... w miedzy czasie sie zauroczylam (on chyba tez), poszlismy razem na impreze, wrocilismy do domu i... zamieszkalismy razem. Jestesmy para juz prawie siedem lat i w zeszlym miesiacu wzielismy slub
Szalenstwo czasami sie oplaca hahaha.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
Wiadomo¶ci: 33 576
|
Zale¿y jak intensywna to znajomo¶æ i jak czêste spotkania... Ale ogólnie dla mnie 2 miesi±ce to ju¿ do¶æ d³ugo, po takim czasie wola³abym siê okre¶liæ, ni¿ "byæ ostro¿n±" i wci±¿ nie wiedzieæ czy w sumie chcê byæ z t± osob±, czy jednak nie.
Dla mnie to wskazówka, ¿e chyba jednak nie bardzo chcê
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 609
|
Ja raz czekalam dwa miesiace i uwazam,ze to dlugo i tak.
Mysle, ze dwojka doroslych ludzi wie,czego chce i potrafi okreslic, jak dla nich rokuje ta znajomosc po kilku randkach i mysle, ze po miesiacu intensywnego randkowania mozna poczynic jakies deklaracje. Tak jak wspomnialam - ja przez dwa miechy spotykalam sie z facetem, intensywnie pisalismy, rozmawialismy itp., a jak po dwoch miechach zapytalam, co dalej - randkowalby chetnie dalej i nic wiecej. Wys³ane z mobajl fona. Sorka za brak polskich znaków. |
|
|
|
|
#12 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
mega ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#13 |
|
po drugiej stronie szafy
Wiadomo¶ci: 41 583
|
Jakby mi facet powiedzia³, ¿e jest ostro¿ny i nie chce siê okre¶laæ po intensywnym dwumiesiêcznym randkowaniu, w dodatku po³±czonym z seksem, to bym powiedzia³a, ¿eby da³ w takim razie znaæ jak ju¿ siê okre¶li.
Zawsze mnie to rozbraja³o - ch³op na seks jest gotowy, wy³±czno¶æ w tym¿e mu pasuje, ale na s³owo "zwi±zek" dostaje wysypki
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie 2 miesi±ce to d³ugo. Je¿eli tyle to trwa, to moim zdaniem tylko dlatego, ze facet sam nie wie czego chce, co czuje, traktuje Ciê tak na luzie i gdyby pojawi³a siê jakas inna i poczu³by wielkie '³a³', to by siê nie zastanawia³, któr± z was wybraæ...
U mnie kiedy¶ to te¿ trwa³o d³ugo, pó¼niej by³am w zwi±zku z kim¶, z kim spotyka³am siê jako¶ tydzieñ? Teraz spotykam siê z facetem, który te¿ ju¿ po tygodniu zacz±³ temat zwi±zku, tylko, ze to mega intensywna znajomo¶æ, ale tu powiedzia³am szczerze, ¿e chcia³abym jeszcze poczekaæ i zobaczyæ jak siê rozwinie sytuacja. Chocia¿ w sumie i tak zachowujemy siê jak para, wiêc my¶lê, ¿e to kwestia czasu. Ogólnie 2 miesi±ce to moim zdaniem do¶æ d³ugo szczególnie, gdy widaæ, ¿e macie siê ku sobie.
|
|
#15 |
|
live your passion
Wiadomo¶ci: 2 903
|
Zale¿y od czêstotliwo¶ci spotkañ i od tego czy zna³o siê tê osobê wcze¶niej. Je¶li by³by to dobry przyjaciel to nawet w trakcie pierwszego spotkania, a jak kto¶ kogo nie zna³am wcze¶niej albo zna³am bardzo s³abo to my¶lê, ¿e ok 5 spotkañ.
|
|
#16 | |
|
Copyraptor
Wiadomo¶ci: 21 115
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jak tak czytam co napisa³am to faktycznie, mo¿e to brzmieæ kiepsko. Ale z mojej perspektywy a¿ tak ¼le nie jest. To prawda, zachowujemy siê jakby¶my byli w zwi±zku dlatego te¿ napis³am, ¿e niech on to sobie okre¶la jak chce, dam mu czas do koñca lutego , macoe racjê z tym '³a³' do kogo¶ innego i furtk±, mo¿e i tak siê zdarzyæ. Ale to w sumie dzia³a w dwie stroby
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No chyba jednak nie do koñca w dwie strony Autorko, bo Ty ju¿ brzmisz jak osoba w zasadzie zdecydowana, tylko daj±ca jeszcze czas na sprecyzowanie emocji, a has³o o ostro¿no¶ci i niechêci do okre¶lania siê nie brzmi jak "za miesi±c ju¿ bêdê pewien". No ale w sumie to tylko miesi±c, poczekasz-zobaczysz co z tego wyniknie
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
Zapomnia³am dodaæ, ¿e randka dla mnie, to przede wszystkim rozmowa z flirtem, jedyne do czego mo¿e doj¶æ po której¶ tam, to poca³unek, trzymanie za rêce i tyle. Pój¶cie do ³ó¿ka przed zadeklarowaniem siê, kiedy Ty w³a¶nie tego zadeklarowania potrzebujesz jest co najmniej nieporozumieniem. Strzeli³a¶ sobie w kolano, a kole¶ siê ewidentnie miga od wszelakiego zobowi±zania wobec Ciebie. To nie wró¿y nic dobrego, bo brzmi tak, jakby Ciê wykorzystywa³, z reszt± sama mu na to pozwoli³a¶.
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Przyczajenie
|
Niee, zdecydowana nie jestem. Mi³o by³oby siê nied³ugo okre¶liæ i tyle. No i w³a¶nie to tylko miesi±c, który jeszcze bardziej ni¿ poprzednie poka¿e czy warto i¶æ dalej
) ale dziekuje za wszystkie odpowiedzi )---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
doprowadzi³am do takiej sytuacji bo chyba inaczej traktuje seks w tym wypadku. Dla mnie to bylo umilenie normalnych spotkañ, a je¶li jest chemia to dlaczego siê powstrzymywaæ? Najwa¿niejsze, ¿e nie spotyka siê z nikim innym i mam co do tego pewno¶æ.
|
|
|
|
|
|
#21 | ||||||||
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 9 512
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
|
#22 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeju, ok, dziwisz siê braku deklaracji, tak? Wiesz dlaczego jej nie by³o? S± dwa powody, mo¿liwe, ¿e wystêpuj± równocze¶nie: 1- Ty tego nie wymaga³as 2 - on tego nie chce Wniosek - nie chodzi sie z facetem do lozka przed zdeklarowaniem sie (prawdziwym, nie tym udawanym) do zwiazku, skoro wlasnei tego zwiazku szukamy, oczekujemy itd., wiec tak, strzelilas sobie w kolano,a nawet i w stope. I tak, dajesz sie "wykorzystywac", tylko sobie wmawiasz,ze to nie tak. Niestety. Seksem sie do niego przywiazujesz i zafalszowujesz sobie poprzez to obraz relacji, bo normalnie , to juz by Cie przy nim nie bylo, bo bys sie zorientowala o co mu chodzi, a o zwiazek mu nie idzie raczej. Wybacz, jesli to za duzo info na raz. Powodzenia. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 987
|
Ok, czym sie rozni zwiazek od randkowania? I skad wiecie, ze juz jestescie w zwiazku? Zawsze inicjujecie rozmowe pt czy jestesmy para?
|
|
|
|
|
#24 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
Wiadomo¶ci: 33 576
|
Ja inicjowa³am, bo wolê byæ pewna, ¿e oboje tak samo to odbieramy.
|
|
|
|
|
#25 |
|
po drugiej stronie szafy
|
U mnie te¿ zawsze by³a rozmowa na ten temat.
|
|
|
#26 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 9 512
|
Randkowanie jest bez zobowi±zañ i nie na wy³±czno¶æ. Czêsto facetowi chodzi tylko o seks, a dla kobiety jest oczywiste, ¿e zmierzaj± w kierunku zwi±zku i potem s± nieporozumienia, cierpienie.
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Tylko je¶li by³a rozmowa na ten temat i pad³y jasne deklaracje. |
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 41
|
Z moim narzeczonym znali¶my siê 5 dni jak poprosi³ mnie o "chodzenie" (miêli¶my po 15 lat), no i tak jako¶ wysz³o, ¿e jeste¶my ze sob± prawie 7 lat i planujemy ¶lub :
D³ugo¶æ randkowania jest indywidualn± kwesti± ka¿dego cz³owieka, a jak pojawia siê to co¶, nie ma sensu zwlekaæ
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 992
|
A ja uwa¿am ¿e nie mo¿na z góry okre¶liæ po jakim czasie mo¿na nazwaæ to zwi±zkiem. Ka¿dy jest inny, inaczej siê dogaduje itd. Ja sama jestem w sytuacji ¿e miesi±c temu pozna³am faceta i nie wiem czy by³abym w stanie stwierdzoc kiedy nazwaæ to zwi±zkiem. Dobrze nam siê rozmawia, zbli¿amy siê do siebie ale kto wie jak to siê potoczy.
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 987
|
Gruniaa, u mnie podobnie. Przy czym rozmowa, ze mamy siebie na wylacznosc byla. Rozmowa, ze jestesmy w zwiazku- nie. Czyli wychodzi na to ze nadal randkujemy
|
|
|
|
|
#30 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 88
|
Wg mnie to bardzo zale¿y od osoby, ale nie ma sensu czekaæ zbyt d³ugo je¶li siê podchodzi do tego powa¿nie. Nie wyobra¿am sobie, ¿ebym "randkowa³a" pó³ roku i w tym czasie spotyka³a siê z innymi facetami np. To jest po prostu nie fair, chyba ¿e mê¿czyzna wie o naszym podej¶ciu i jest to bardzo lu¼na znajomo¶æ.
Nie mo¿na okre¶liæ konkretnie czasu, no ale dziewczyny, je¶li spotykamy siê z kim¶ 2 miesi±ce, zachowujemy siê jakby¶my by³y w zwi±zku, to po prostu b±d¼my w porz±dku wobec faceta, a nie szukajmy jednocze¶nie wyj¶cia awaryjnego |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.

Szalenstwo czasami sie oplaca hahaha.