|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Agresja w związku, dziecko, ciągłe pretensje, co robić?!
Z góry przepraszam jesli taki wątek istnieje, ale nie chciałam zniknąć w gąszczu innych wątków, chce żeby ktoś w końcu mnie wysłuchał bo czuję się z tym problemem bardzo samotna.
Zaczynając jestem z moim nowym chłopakiem nie caly rok znaliśmy się wcześniej rok i wydawał się w miare normalny. Zostawiłam dla niego swojego narzeczonego któremu zaczęło nieźle odwalać, picie i palenie zioła. Pomyslałam że ten będzie normalny że już miał czas wyszaleć się i jakże się myliłam Spotykaliśmy się niecałe 2 miesiące kiedy zaszłam w ciąże on się niby cieszył a ja płakałam po 1 rozmowie uslyszałam że jest ze mną a na 2 dzień namawiał na aborcję i powiedział że będzie ze mną nie ważne jaką decyzję podejmę, czyli zwalam winę na Ciebie i umywam ręcę ![]() Pierwsza oznaka agresji z jego strony była kiedy jeszcze mieszkaliśmy osobno ja na pokoju i on na innej dzielnicy u siebie. Po czym przeprowadziliśmy się razem na pokój i się zaczęło. Nagle okazało się że nie potrafię gotować a wcześniej było wszystko ok, że nie potrafię się ubrać, komentowanie ubioru i wyglądu innych kobiet i besczelne nie normalne tylko chamskie oglądanie się za nimi, przypomne że byłam już w ciąży. Ogólnie dużo nie przytyłam ale sam fakt że inne chodzą na szpilkach i wymalowane a ja zawsze zaspana bo wiecznie mi się spać chciało, zajechana przez pracę pracowałam do 8 miesiąca aż nie urodziłam miesiąc wcześniej. Oczywiście w ciąży jeżdził sobie gdzie chciał robił co chciał, ćpał a ja uslyszałam że to dodatek do piwa, o zgrozo! Odkąd urodziłą się malutka jest jeszcze gorzej, ma dni kiedy jest kochany a jak dostanie co chce znów się zaczyna, czuję się jak dziura do dymania i worek treningowy w jednym. Wiem zaraz usłysze że powinnam uciekać, owszem już dawno chciałam. Przeprowadziliśmy się na flata i obiecał mi wcześniej że mi pomoże i zostawi mnie w tym mieszkaniu i da mi spokój, miałam przez niego depresję po porodową o ile dalej jej nie mam. Ostatnio bardzo się pokłóciliśmy powiedziałam że już go nie kocham i że nie chce żyć z człowiekiem który mnie tak traktuje i tak się do mnie odnosi, rozwalił mi telefon kiedy chciałam dzwonić na policję stanał z malutką w drzwiach kiedy chciałam na nią iść. Nie pobił mnie bo jest na tyle mądry jeśli można to tak nazwać, ale zostałam podduszona i pchnięta 2 razy na łóżko. Później sam mówił że się wyprowadzi, wyszedł i wrócił za 5 minut z piwem i powiedział że nie ma gdzie iść, powiedziałam że mnie to nie interesuje że mu dam pieniądze że jemu będzie łatwiej coś znaleźć niż mi teraz z dzieckiem. Później zaczął mi grozić że mi ją zabierze że zrobi ze mnie wariatkę co mu się później niestety udało Na 2 dzień jakby nic się nie stało, ale za tydzień powtórka z rozrywki, szarpanie za włosy wleczenie po podłodze, podduszanie, on wie że jakbym poszła na policję to by miał kłopoty bo sam mi na 2 dzień po awanturze mówił, że ja go sprowokowałam i chciałam zgnoić i narobić problemów. Taka prawda chciałam normalnej rodziny dla dziecka, ale jeśli ojciec się tak zachowuje to nie chce z nim żyć bo po co mam się meczyć dla niej, jeszcze jakby ją dobrze traktował. Muszę go prosić żeby ją przebrał i nakarmił a ja działam jak robot 24h na dobę i jescze usłyszę czemu ja jestem nie zrobiona. Czasami jest dla niej kochany mówi królewno itd. ale też słyszę czemu drzesz morde, zamknij jape i tak powinien mówić ojciec do swojej córki, nie sądzę. Nie mam tu nikogo w UK on ma całą rodzinę ja jestem sama nawet nie mam koleżanki wcześniej wiecznie pracowałam nie mialam czasu na nic. Nie wiem szczerze co mam robić chce się z nim rozstać, ale on mówi że kocha itd. a ja wiem że kłamie bo 2 takiej głupiej nie znajdzie. Nie chce z nim być, ale wiem że on nie odpuści, boję się że zabierze mi małą ![]() Chciałabym zostać tu na tym mieszkaniu, mówiłam że nie ogranicze mu praw ale on nie chce mi jej oddać mówi że ja mogę dochodzić a ja sobie tego nie wyobrażam. Po ostatniej kłótni chciałam wyjść i zrobić sobie krzywdę bo co to za życie kiedy własny facet wyzywa Cie od k*rew, sz*at i dz*wek. Mówi że jesteś zerem, fałszywą s*ką. Czasami już powoli zaczynam w to wierzyć, jestem załamana chciałam iść do prawnika ale tu u mnie gdzie mieszkam nie znalazłam nikogo z Polski, mój angielski nie jest zły ale jeśli miałabym rozmawiać z tutejszym prawnikiem nie bardzo bym sobie poradziła. Naprawdę nie wiem co mam robić, cały czas się łudzę że on się zmieni, brakuje mi kogoś kto da mi kopniaka i powie dziewczyno obudź się i uciekaj bo później będzię za późno! Pozdrawiam A. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Agresja w związku, dziecko, ciągłe pretensje, co robić?!
To jest patologia w czystej postaci. Uciekaj jak najdalej. Chyba nie chcesz przekazać małej takich wzorców i zafundować jej dzieciństwa z tatusiem przemocowcem?
|
|
|
|
|
#3 |
|
wańka wstańka
|
odejdź.
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Nie chcę, ale też za bardzo nie mam gdzie uciekać :/
|
|
|
|
|
#5 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
|
#6 |
|
wańka wstańka
|
Skontaktuj się z nimi, są w stanie ci pomóc ( w tym znaleźć zakwaterowanie, informacji itd.)
https://www.womensaid.org.uk/
Edytowane przez ajah Czas edycji: 2016-02-01 o 18:49 |
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Nie musisz uciekać wystarczy ze zgłosisz sprawę na policji.Zwroc się o poradę w children's centre tam powinni tez cos doradzic prawo stoi po Twojej stronie nie pozwol sie tak traktowac
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
a rodzina? nikt Ci nie może pomóc?
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Tez kiedyś byłam w toksycznym związku wiec wiem jak to jest uratowało mnie to ze w porę odeszłam
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Niedawno był podobny wątek, dziewczyna również mieszka w Anglii, padło tam dużo rad.
Jeśli nie chcesz (lub nie masz jak) niczego wynająć, może warto rozważyć chocby tymczasowy powrót do Polski? |
|
|
|
|
#11 | |
|
Przyczajenie
|
Może takiej że ktoś był w podobnej sytuacji i z tego wyszedł?!
---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Niestety mam chorą mamę a rodziny tu nie mam. ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Niestety nie wrócę do Polski bez zgody ojca dziecka, też nie chcę tam zbytnio wracać bo nie mam do czego. Sytuacja nieco patowa. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Nie ma to jednak większego znaczenia. Ważne jest twoje życie. Jeśli zostaniesz w tym związku, to mogę ci zagwarantować, że będzie tylko gorzej. Już teraz ani ty ani dziecko nie ma macie poczucia bezpieczeństwa. Powodzenia.
|
|
|
|
#13 |
|
.
|
tak, wyszedł. kończąc definitywnie taki patologiczny związek.
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
słowo klucz-czy ty chcesz od niego odejść? Bo mi się wydaje, że ty ciągle masz nadzieję, że będzie dobrze. Dopiero jak stracisz tą nadzieję zaczniesz racjonalnie myśleć i będziesz wiedziała co zrobić,bez pomocy innych.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
Widzę że niektóre dziewczyny są tu bardzo "miłe, tylko jedna mi pomogła podając stronkę. Wiem jak sytuacja wygląda i że jest źle i lepiej nie będzie ale łatwo się mówi odejdź tylko gdzie?! Myślałam że pisząc tu otrzymam chodź słowo otuchy i że możliwe, że gdzieś na forum jest ktoś, kto zna się na prawie rodzinnym w Anglii. Nie życzę żadnej z Was czegoś takiego, sama nigdy nie przypuszczałam że znajdę się w takiej sytuacji. Ale nie mogę odejść od tak sobie bo prawnie ten człowiek jest ojcem dziecka i to ja je od niego zabierając też mogę mieć problemy a wyworząc do Polski być posądzona o porwanie.
|
|
|
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2016-02-02 o 08:23 |
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Jeśli chodzi o prawo to bezpieczeństwo dziecka i jego dobro jest stawiane wysoko (na pewno w sensie teoretycznym). Podałam ci numer, tam podadzą ci opcje mieszkaniowe, prawne. Poza tym, potrzebujesz porady prawnika ![]() Możesz do mnie pisać na PW z zapytaniami, jak będę mogła, to pomogę. [1=ef54e0a2a1d8c328bd9581b 7d386552d742cc4ca;5496263 6]Troll czy bezdenna głupota i brak instynktu zachowawczego? Biedne dziecko! Lepiej by mu było nie przyjść na świat, póki co... Szok... http://https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=844806 Tu masz rady dziewczyn wobec kobiety, która mieszka w Anglii i rzuciła faceta, którego Ty byś pewnie uznała za ideał.[/QUOTE] To nie jest głupota tylko coś nazywane cyklem przemocy. DLa mnie wątek, na który przywołujesz ma większe szanse na bycie twórczością trolla niż ten tutaj
Edytowane przez ajah Czas edycji: 2016-02-02 o 08:42 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2016-02-02 o 08:42 |
|
|
|
|
#20 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
wańka wstańka
|
Wyjazd do Polski bez zgody ojca dziecka nie jest taki jasny (w sensie prawnym)- jeśli chcesz wyjechać na stałe.
|
|
|
#22 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Jeśli jesteś w sytuacji, gdy ojciec dziecka stosuje przemoc, a ty tego dziecka z tej sytuacji nie wyciągasz, to stajesz się automatycznie osobą współodpowiedzialną przemocy i tego czego dośswiadcza dziecko.
|
|
|
|
#25 |
|
Przyczajenie
|
Kilka tygodni mi nie pomoże a wręcz zaszkodzi,będę się kontaktować z tą organizacją.
|
|
|
|
|
#26 |
|
Wtajemniczenie
|
Weźcie się ogarnijcie, dziewczyna chce uciekać od drania, a wy ją wyzywacie jak jakąś dziunię, co twierdzi, że jak facet bije to jest taki męski, a tak w ogóle, to ona ma trudny charakter.
Autorko, a może masz jakichś przyjaciół, którzy by Cię przenocowali jakiś czas? Myślę, że łatwiej byłoby Ci wymyślić na spokojnie jakieś rozwiązanie, gdy nie będziesz musiała się martwić o bezpieczeństwo swoje i małej. Na prawie, tym bardziej angielskim się nie znam, ale trzymam za was mocno kciuki, bądź silna
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Zacznij dzialac! Przede wszystkim zglos przemoc na policje i natychmiast skontaktuj sie z WA!
|
|
#28 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aha czyli może szarpać po podłodze,może dusić,możesz być dziurą dla jego fiuta,może robić z Tobą co chce,ale przecież liczy się że mówi że kocha Dla mnie możecie się nawet pozabijać.Szkoda tylko,że w tej patoli urodziło się niczemu winne dziecko,które trafiło na matkę idiotkę i ojca przemocowca.Mam nadzieję,że ktoś naśle na was specjalne służy od tego typu zachowań i zabiorą wam dziecko.
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.

Dla mnie możecie się nawet pozabijać.Szkoda tylko,że w tej patoli urodziło się niczemu winne dziecko,które trafiło na matkę idiotkę i ojca przemocowca.Mam nadzieję,że ktoś naśle na was specjalne służy od tego typu zachowań i zabiorą wam dziecko.