Jak poderwać w tańcu a się nie ośmieszyć? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-07, 14:08   #1
boskialvaro
BAN stały

Jak poderwać w tańcu a się nie ośmieszyć?

Chciałbym poradzić się was jak poderwać dziewczynę w tańcu. Mam na myśli tu jakiś klub, dyskoteka, pełen parkiet ludzi różnej płci, ja w środku parkietu, wszyscy, czy prawie wszyscy tańczą w pojedynkę, spodoba mi sie jakaś dziewczyna, tańczę blisko niej, i CO DALEJ? Jak ją zaczepić aby się nie ośmieszyć przed nią i innymi ludźmi? Aby ona nie poczuła się osaczona, i wyglądało to kulturalnie?

Dziewczyna obca- i tu można podzielić to na dwie grupy, dziewczyna która daje sygnały, tu jest już łatwiej, wiadomo, że rozmowa przy głośnej muzyce raczej odpada, ale można choćby wyciągnąć do niej rękę zapraszając tym ją do wspólnego tańca, ale jeśli dziewczyna nie daje żadnych sygnałów typu patrzenie się w oczy uśmiechanie się tańczenie "do twojego ciała" to wtedy wypada jakoś ją podrywać? I jak?

Teraz napisze sytuację z wczoraj, byłem kilka godzin w klubie z tego z 2-3 godziny na parkiecie i były dwie sytuacje, jedna taka że jedna dziewczyna zaczeła patrzeć na mnie potem zaczęła tańczyć przy mnie tyłem do mnie, ocierając swoim tyłkiem o moje miejsca intymne, aż takiego ścisku nie było więc domyśliłem się że robi to specjalnie, potem jak już tańczyliśmy na przeciwko do siebie ale pojedyńczo dalej zauważyłem że ma obrączke, to szepnąłem jej na ucho że jakby nie mąż to zaprosiłbym ją gdzieś, ona odpowiedziała że szkoda że jej nie zaproszę,darowałem sobie ją-mężatkę.

Tu by było łatwo ale w sumie to ona zainicjowała.

Druga sytuacja tańczy obok dziewczyny po jakimś czasie dotknąłem jej ramienia ona spojrzała na mnie i spytałem ją na ucho czy miałaby ochotę zatańczyc ze mną, kiwnięciem głową powiedziała NIE. Potem poszła do stolika i się okazało że ma chłopaka. I tu nie wiem czy wypadało spytać ją, czy po prostu wyciąga się rękę, lub łapie, a pytaniem wyszedłem na takiego komu brakuje pewnosci siebie? Proszę o porady, bo nie mam doświadczenia w tym temacie, a chciałbym aby w przyszłości było to kulturalny podryw bez osaczania dziewczyny i aby na oczach innych nie dostawać kosza.

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Wypowie się jakaś dziewczyna?
boskialvaro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-07, 14:30   #2
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829
Dot.: Jak poderwać w tańcu a się nie ośmieszyć?

"cześć, najpierw wspólny taniec, potem wspólne życie?"
"hej mała, tak mnie kręcisz, że wiem, co czuje pralka przy wirowaniu"
"jak ty to robisz? [co?] sprawiasz, że moje serce bije w rytm twoich kroków"

Nie, a tak serio. Podryw laski w tańcu? Nawet nie wiem czy to możliwe. Jeśli chodzi o dyskoteki/ kluby to przecież tam jest tak głośno, że nie słychać co się do siebie mówi. Co innego zaproponować picie i wtedy pogadać.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-07, 14:36   #3
69love69
Zakorzenienie

Mogę powiedzieć czego na pewno nie robić:

Nie zachodź od tyłu i nie łap za tyłek/biodra/itd. z zaskoczenia.

A co do tekstów, do kumpeli podszedł kiedyś chłopak i zapytał:

"Jesteś wolna tanecznie?"
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-07, 14:37   #4
boskialvaro
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
"cześć, najpierw wspólny taniec, potem wspólne życie?"
"hej mała, tak mnie kręcisz, że wiem, co czuje pralka przy wirowaniu"
"jak ty to robisz? [co?] sprawiasz, że moje serce bije w rytm twoich kroków"

Nie, a tak serio. Podryw laski w tańcu? Nawet nie wiem czy to możliwe. Jeśli chodzi o dyskoteki/ kluby to przecież tam jest tak głośno, że nie słychać co się do siebie mówi. Co innego zaproponować picie i wtedy pogadać.
Przez słowo poderwać w tańcu miałem na myśli jak ją zaprosić do wspólnego tańca?
Większość tańczy w pojedynkę z tego co zauważyłem, jeśli w parze to zazwyczaj jest to para chłopak z dziewczyną lub jacyś znajomi. A mi chodziło ja zaprosić tańczącą w pojedynkę dziewczynę do tańczenia w parze ze mną? Zauważyłem że niektórzy jeśli już dziewczyna zgodzi się się tańczyć to dośc często potem kontynują po tańcu znajomość idą do baru, czy wychodzą na zewnątrz z lokalu porozmawiać, wymieniają się numerami telefonu itd, wtedy już łatwo, ale własnie jak ją najpierw zaprosić do wspólnego tańca, wyciągnąć rękę? Zapytać wprost na ucho ( bo głośna muzyka) ? Czy tylko taką dziewczynę ktora daje jakieś sygnaly np uśmiech, czy można która nie daje żadnych znaków?
Stary 2016-02-07, 15:13   #5
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Nie, jak ci nie daje znaków tzn ze powinieneś uznawać, że nie istnieje.
Normalnie, bierzesz laskę za rękę i obracasz. Jak ci nie ucieka czy nie wyrywa się tzn ze chce z tobą tańczyć. I analogicznie w drugą stronę. Co to jest za problem?
Stary 2016-02-07, 15:20   #6
boskialvaro
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Nie, jak ci nie daje znaków tzn ze powinieneś uznawać, że nie istnieje.
Normalnie, bierzesz laskę za rękę i obracasz. Jak ci nie ucieka czy nie wyrywa się tzn ze chce z tobą tańczyć. I analogicznie w drugą stronę. Co to jest za problem?
Mój kolega wczoraj złapał dziewczynę za rękę to ta mu się wyrwała i pokazała fucka Wstyd na cały parkiet.
Stary 2016-02-07, 15:23   #7
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

No to może zacznij szukać dziewczyn o trochę wyższym poziomie?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-07, 15:42   #8
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

No nie, nie należy łapać obcych osób za rękę. Nie dziwię się, że nie była zachwycona.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-07, 15:44   #9
boskialvaro
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
No nie, nie należy łapać obcych osób za rękę. Nie dziwię się, że nie była zachwycona.
I właśnie po to ten wątek co wypada a co nie, ale jakoś dziewczyny nie wylewne dziś tu
Stary 2016-02-07, 15:48   #10
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Jak dla mnie możesz zachęcić kobietę gestem, typu wyciągnięcie ręki, a możesz też zrobić tak, jak zrobiłeś - zapytać czy chce zatańczyć. Nie sądzę by to wskazywało, że jesteś mało pewny siebie.
Natomiast łapanie za rękę, a tym bardziej obracanie do siebie kobiety łapiąc ją za rękę to nie jest dobry pomysł. Jedna się nie przejmie, ale inna się oburzy, że ktoś przekracza jej granice.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-07, 15:53   #11
onomatopejka
Raczkowanie

Mi się najbardziej podoba jeśli facet najnormalniej w świecie zapyta czy zatańczymy. Już wtedy widzę, że zachowuje jakąś kulturę i w 99% się zgadzam, choćby to miał być jeden taniec.
onomatopejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-07, 16:40   #12
boskialvaro
BAN stały

Kolega własnie mówił, że bierzesz dziewczynę za rękę i tyle, a mi się wydawało to trochę za przekroczenie granic prywatności, bo nie wiadomo czy ona może mieć ochote na taniec z nami a potem jak coś to musi się wyrywać i można uznac to za niegrzeczne zachowanie i sytuacja jest dla obu stron krępująca.
Kolega powiedział, że zabieram się za to jak "ciotka", ale jednak dobrze zrobiłem że grzecznie zapytałem czy ma ochotę zatańczyć ze mną, niż łapać na chama za rękę.
Stary 2016-02-07, 18:26   #13
aer
O RLY?

Cytat:
Napisane przez boskialvaro Pokaż wiadomość
Kolega własnie mówił, że bierzesz dziewczynę za rękę i tyle, a mi się wydawało to trochę za przekroczenie granic prywatności, bo nie wiadomo czy ona może mieć ochote na taniec z nami a potem jak coś to musi się wyrywać i można uznac to za niegrzeczne zachowanie i sytuacja jest dla obu stron krępująca.
Kolega powiedział, że zabieram się za to jak "ciotka", ale jednak dobrze zrobiłem że grzecznie zapytałem czy ma ochotę zatańczyć ze mną, niż łapać na chama za rękę.
ta, albo za wlosy i do jaskini

nie sluchaj kolegi. bzdury opowiada.
lepiej zaptac.

Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language
aer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-07, 18:51   #14
tymczasowa_
Rozeznanie

GG do tymczasowa_

nie łap ją za rękę czy za cokolwiek innego, tylko wyciągnij do niej swoją dłoń, uśmiechnij się i zachęć ją gestem.
ja średnio lubię tańczyć w parze, więc jeżeli facet nie był oszałamiający, to po prostu z uśmiechem kręciłam głową, że nie, ale nie uciekałam na drugi koniec sali, tylko wywijaliśmy obok siebie, no tyle, że nie za ręce
Stary 2016-02-07, 19:01   #15
thirky
on tired little feet

Jakby mnie złapał za rękę jakiś obcy koleś to bym uciekała. No chyba że by mi się bardzo spodobał dziewczyny dobrze mówią, najlepiej zapytać "Masz ochotę ze mną zatańczyć?" i tyle.

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-07, 19:41   #16
doriiska
Zakorzenienie

Z pewnością nie łap dziewczyny za rękę/biodro/tyłek etc. To zagrywki rodem z gumbazy.

Dla mnie najlepszym sposobem jest podejscie, wyciągnięcie ręki i zapytanie z uśmiechem "zatańczymy?". I nie odmawiam, choćbym miała zatańczyć 4 minutową piosenkę i podziękować.
Stary 2016-02-07, 20:35   #17
Pafrotka
Raczkowanie

Krótko i prosto: "ZATAŃCZYMY?!"
Pafrotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-07, 20:40   #18
GdyKochamy
Zadomowienie

Podejdź tak żeby tańczyć na przeciwko niej (najpierw zachowaj sporą odległość), jak się uśmiechnie to podejdź i wyciągnij rękę.
Stary 2016-02-07, 21:23   #19
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Koniecznie spytaj. Ja sie zawsze wyrywam, jak ktoś mnie na siłę bierze. Za to jak kulturalnie spyta i nie wygląda jak Quasimodo to mogę zatańczyć Aha, jak już tańczysz to staraj się również nie obmacywać w newralgicznych miejscach.

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-07, 21:39   #20
boskialvaro
BAN stały

Czyli dobrze myślałem, że albo rękę wyciągnąć albo na ucho spytać, jednak spytać na ucho lepiej bo jak odmówi to nikt nie wie o co pytałem, czy to może nie jakaś moja koleżanka i coś powiedziała, że nie a mogłem pytac chocby czy już idziemy do domu albo czy napić czegoś się chce, a jak już rękę sie wyciągnie a ona nie, to trochę wstyd.

A co myśleć o takiej dziewczynie którą opisałem w pierwszym poście? Że tańczy przy mnie tyłem i ociera tyłkiem o moje miejsca intymne chcąc definitywnie wyczuć najintymniejszą część ciała faceta?
Szczerze powiem, że atrakcyjna była to nawet mi schlebiało, że jej się spodobałem, może i lekko podnieciła ta sytuacja że tyłek fajnej dziewczyny ocierał się.....była akurat w mojej typie, Ale, jeśli by nie była to faktycznie mógłbym poczuć się jak molestowany, a ona przecież nie wiedziała czy mi się podoba czy nie.
O jej moralności względem męża nawet nie będę się wypowiadał, ale jako mężatka była u mnie spalona od samego początku, nie angażuje się w znajomości jako trzeci.
Stary 2016-02-08, 07:21   #21
wezyl
Przyczajenie

Podchodzisz normalnie, pytasz się czy chce zatańczyć i tyle. A jak Ci odmówi?? to co się stanie, może ma jakiś powód (np. ma faceta, albo po prostu nie ma ochoty). Nie rozkminiaj nad tym, bo to nic nie da.
Najprostsze rozwiązania są w tym przypadku wg mnie najlepsze.

Co do tej kobiety co się o Ciebie ocierała, to dla mnie takie zabawy były fajne, ale jak się miało 18-20 lat.
wezyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-08, 08:31   #22
zlotniczanka
plum plum

Udany podryw w tańcu moim zdaniem wygląda tak:
- podchodzisz do dziewczyny i się pytasz czy zatańczycie, jak jest za głośno na rozmowy to zapraszasz ją gestem
- tańczycie sobie, jak idzie wam dobrze i nie kończy się na jednym tańcu to po paru piosenkach można zaprosić, w celu odpoczynku, do baru,
- siadacie sobie gdzieś z napojami i chwilę rozmawiacie
- i wtedy wiesz, czy warto np. umówić się z dziewczyną na następny weekend albo wziąć jej numer.

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości