![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Lubicie sprzątać?
Witam was z gory przepraszam jak ponylilam dzial jeszcze nie do konca ogarniam to forum😜Lubicie sprzatac w domu ktora czesc mieszkania najbardziej lubicie i czy robicie to na biezaco??pozdrawiam wizazanki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Lubicie sprzatac
Cytat:
![]() A tak serio to nienawidzę, ale co jakiś czas sprzątam, żeby w syfie nie utonąć. I tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Naczelna Nastolatka
|
....... nienawidzę, dlatego mam wieczny bałagan pomieszany z syfem.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nie lubię. Właśnie wracam z pracy, stoję w korku i wiem, że zastane w domu syf. Ale dziś nie zdążę posprzątać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
A co tu do lubienia??? Trzeba to zrobić i już. Byle nie zmarnować zbyt wiele czasu ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gang Iren
|
Nie cierpię
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A ja się wyłamię. Lubię, bo lubię mieć porządek i czysto.
A co najbardziej lubię sprzątać - odkurzać oraz wycierać kurze. A i prać! Mąż uważa, że to moje domowe hobby ![]()
![]() |
#8 |
Irenosława Pierwsza
|
Oczywiście, że nienawidzę sprzątać
![]() Sprzątam, bo sprzątam, bo muszę, ale o niebo lepiej wolę poleżeć z kawką i książeczką na kanapie ![]()
![]() |
#9 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Podziwiam kobiety, które po pracy, ugotowaniu obiadu, calym tym codziennym kołowrotku lubią jeszcze sobie posprzątać. Ja zwykle ogarniam, żeby dało się przejść albo gdzie postawić kubek z kawą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Gang Iren
|
A ja nie podziwiam, że ktoś lubi sprzątać
![]()
![]() |
#12 |
mOLDerator
|
Lubię, serio lubię
![]() Nawet jak posprzątam cały dom to wymyślam zaraz np. układanie ubrań w szafce. Uwielbiam mieć czysto, tak bardzo czysto. W bałaganie nie umiałabym nawet książki poczytać. Zawsze tak miałam i nie umiem tego zmienić, choćbym chciała, nie umiem sobie odpuścić sprzątania, ale poza tym robię też wiele innych rzeczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja tam lubię kreatywny chaos
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Lubię mieć porządek, ale sprzątać nie lubię. I jeszcze jak odkurzanie w miarę obleci, to wycieranie kurzu i mycie podłóg to jak za karę
![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Caffe, kreatywny chaos kreatywnym chaosem, ma swój urok, ale wiesz, są jeszcze takie przyziemniejsze rzeczy jak kurz i te sprawy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Haha, ja kiedys nawet lubilam, poza myciem okiem, ktore robie zadko( raz dwa razy na rok) i od kiedy mam wiecej do odkurzania to tez za tym nie przepadam. ogolem lubie sprzatac, ale tylko dlatego ze robie to na bierzaco. Poporstu sprzatam po sobie, a raz na tydzien bylo wytarcie kurzu, odkurzenie podlogi , a jak doszedl laminat to jeszcze jej zmycie. Od kiedy widze ze pozostali czlonkowie rodziny maja porzadek w 4 literach i po sobie zostawiaja syf( dla mnie to syf dla innych nadal jest porzadek) to mnie szlag trafia. Owszem ogarnac? ogarne, ale o podloge juz tak nie dbam, wiec zdarzy sie ze zmyje ja co 2 tyg, jak juz nie da sie oszukiwac ze tu cos kaplo i nikt nie wytarl, tam cos kaplo i tez zaschnelo i widac plamki... Podsumowujac, mieszkajac samemu uwielbialam. Majac meza jeszcze tez lubilam, majac dorastajacego nastolatka juz nie lubie , bo i czasami mam wrazenie ze tatus idzie w sklady synka i po sobie tez czasami nie posprzata, albo zrobi to niedokladnie, a ja nie bede za nikim chodzic i sprzatac. Moral z tego taki, ze dla mnie bylo by najlepiej nie miec rodziny, to wtedy lubilabym nadal sprzatac.
Trudno, od jakiegos czasu mam duza niechcec, moze kiedys mi przejdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Bardzo lubie sprzatac, to sa czynnosci, przy ktorych nie trzeba myslec i mozna zaprzac mozg do myslenia o czyms innym niz to, co robie. Najlepsze pomysly czy rozwiazania jakiejs sprawy wpadaly mi do glowy podczas sprzatania albo pod prysznicem
![]()
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja lubię sprzątać, bo mnie to uspokaja. Jak mam ciężką sprawę albo ktoś mnie wkurzy to najlepiej kuchnię na błysk albo łazienkę. Kiedy pokłóciłam się okropnie z siostrą, to wyszorowałam kabinę prysznicową. Jeszcze może być zmywanie. Też tak mam od zawsze...
![]() Robię też inne rzeczy, nie tylko sprzątam. Edytowane przez jazzowa15 Czas edycji: 2016-02-19 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Nienawidzę sprzątać ale lubię mieć czysto. Sprząta mąż.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Podobnie jak u mnie, nienawidze ale musi byc czysto. Ale moj maz nie chce sprzatac, tez nie lubi
![]() Sent from my iPad using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ja mam takie fazy, cały tydzień nic nie robię a potem taki zryw wszystko bym posprzątała, umyła okna, podłogi itp ale im jestem starsza to te zrywy mam coraz rzadsze. Przeważnie ogarniam z wierzchu. Na pewno nigdy nie zrezygnowałam z jakiegoś wyjścia, spotkania bo muszę sprzątać. Muszę też stwierdzić, że z racji mojego zawodu często odwiedzam ludzkie domy i najfajniejsi ludzie to tam gdzie bałaganik, nie wszystko takie domyte ,u czyściochów raczej sztywno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
U mnie jest podobnie. Lubię czystość, ale już nie sprzątanie. Dlatego zastanawiam się nad wynajęciem jakiejś sprzątaczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Nie lubie sprzatac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
mOLDerator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Pewnie tez nie lubila sprzatac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Jak mam czas i wenę to lubię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ja lubię sprzątać bo lubię porządek, ale nie cuduje że musi być błysk czy sterylnie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No ale w poprzedniej miejscowości to alkohol pomagał. Lepsze sprzatanie niż alkohol. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raróg
|
No czasem jak mnie nawiedzi, to sprzątam jak szalona. Myję rodzinne kryształy, myję okna, piorę dywan. Pranie robię ostatnio najczęściej raz w miesiącu, kiedy TŻ zjeżdża z trasy, bo sama tyle nie nabrudzę, no chyba że pościel jest do prania.
Zdarza mi się zaniedbywac wszystko, przez to, że TŻ tak długo nie ma łapię dołki i wszystko leży odłogiem, i tak przyłapał mnie ostatnio, no zadowolony nie był. Ale sam się wziął za naprawę parkietu i tak mnie zmobilizował, niebawem znów powitam stare dobre czasy i wezmę się za pranie dywanu ![]() ![]()
🌹14 lat z Wizaż.pl ![]() Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2016-04-23 o 22:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.