|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
kule antykłaczki
Witam. Ostatnio znalazłam na allegro kule antykłaczki, które mają za zadanie zbieranie podczas prania włosów i sierści. Kule nie są tanie, dlatego przed zakupem chciałam dowiedzieć się jaki są wasze opinie.
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: kule antykłaczki
Kupiłam je jakoś 2 lata temu. Niestety nie zauważylam, żadnej różnicy. Używałam do prania, a później gdzieś wyczytałam, że większa skuteczność jest przy stosowaniu tych kulek w suszarce.
Do stosowania w zwykłej pralce nie polecam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Mam takie same. Zbierają trochę sierści, ale są dość małe (mają chyba ze 3-3,5 cm? średnicy) i chyba musiałabym wrzucić do pralki 3 paczki tych kulek, żeby odczuć wyraźną różnicę... Poza tym denerwuje mnie czyszczenie ich potem z tej sierści i włosów, bo jak już się do kulki przyczepią, to ciężko je z niej wyciągnąć dokładnie. No, ale pewnie tak to ma działać, żeby cokolwiek zbierała.
Mają jeszcze taki minus, że działają jak rzep, więc jeśli wrzuci się je do pralki z jakimś swetrem, czymś z mikrofibry albo choćby bluzą, która ma bardziej "włochatą" podszewkę, to zwykle kończą przyczepione gdzieś do materiału. Lubią też zaplątać się w pranie i potem ich szukam przy rozwieszaniu ![]() Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2016-02-11 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
https://allegro.pl/oferta/srodek-do-...ia-10559258719
a czy próbowałyście takich kulek - nie z rzepami, a z dołączonym "filtrem" ? Tak samo zerowy efekt ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Tak jak tamte kulki z poczatku jeszcze mogę ogarnąć że mogą zbierać kłaki, tak te plastikowe nie wiem na jakiej zasadzie by miały działać. Polecacie jeszcze jakieś sposoby na kłaki? Przy moim psie to ja się wykończę psychicznie przy wałkowaniu ubrań. Już nie mówię o tym, że jak chce wytrzeć naczynia ścierką to automatycznie mi wszystko zostaje na talerzach czy garnkach. Pls... Poradźcie coś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
zielony stworek
|
Cytat:
Z kotem się sprawdzało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:53.