|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Jaki materacyk wybrać? Pomóżcie
Witam i proszę o pomoc doświadczone mamy w wyborze materaca do łóżeczka. Mam do wyboru dwa materace. Pierwszy polskiej firmy MarPol Gryka- pianka-kokos lux, grubość 11cm; a drugi z Feretti (który poleciła mi ekspedientka w sklepie) Silver Activ Lux, nie wiem dokładnie jaka grubość ale zauważyłam, że jest delikatnie grubszy od pozostałych materacy, jednak też nie najgrubszy, jest tam kokos i jakaś pianka (nie latex). Obydwa mają ściągane pokrowce. I teraz pytanie który lepszy? Czy ten z Feretti faktycznie bedzie lepszy, czy płacę tylko za markę (cena 179) czy ten z MarPolu który jest dużo tańszy (niecałe 100) i zapłacę za jakość a nie za metkę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki materacyk wybrać? Pomóżcie
Ja polecam lateksowy np. Hevea albo z IKEI.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
A ile taki materacyk wytrzymuje bez odkształcania się? Wybraliśmy z mężem łóżeczko z funkcją sofy, żeby "starczyło na dłużej" i chcielibyśmy kupić materac raz a dobrze, ale też za rozsądne pieniądze.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Właśnie lateksowe podobno się nie odkształcają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Moja córka jeszcze sporadycznie śpi na materacu piankowym i nie odkształcił się przez te 5lat (waży 12kg). Poza lekkim odbarwieniem na brzegu od słońca to nic mu nie dolega.
Aktualnie jest moda na lateksowe. Kiedyś była pianka, potem pianka-kokos/gryka. Pewnie za kilka lat będzie coś nowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.