|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ryzyko ponownego skrzywienia przegrody nosowej po operacji
Witam, jestem po operacji prostowania krzywej przegrody nosa, która miała miejsce 2-3 miesiące temu. Mam takie oto pytanie: czy jest możliwe ponowne skrzywienie przegrody nosowej, tak aby była konieczna ponowna operacja, po mocnym uderzeniu w nos? Dziękuję i pozdrawiam
Edytowane przez ania18wawa Czas edycji: 2016-02-16 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ryzyko ponownego skrzywienia przegrody nosowej po operacji
Myślę, że jeśli doznałaś urazu nosa i miałaś przeprowadzoną operację to samoczynnie Twoja przegroda nosowa nie powinna się zniekształcić. Powinna zostać taka, jaka jest po operacji. Jednak, jeśli ponownie doznasz urazu w nos możliwe jest, że znowu dojdzie do złamania albo przesunięcia. Wszystko będzie zależało od siły, z jaką otrzymasz cios. Najlepiej, jeśli będziesz uważała na nos i nie narażała się na sytuację, w których może dojść do jego uszkodzenia. Jeśli trenujesz jakiś sport, w którym jesteś narażona na ciosy to staraj się nosić ochraniacz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem 16 lat po korekcie nosa. Wczoraj byłam u laryngologa który pokazał mi moja przegrodę... jest w kształcie litery s. Bardzo uważałam na nos i pewna jestem że nie miałam żadnego urazu a przegroda jest krzywa. Wiec albo była źle zrobiona (co po tylu latach nie jest możliwe do ustalenia) albo się skrzywiła...oczywiście lekarz nie odpowiedział na to pytanie bo wiadomo ze łapka łapkę myje, ale faktem jest ze czeka mnie powtórka z "rozrywki". Wiec radze wybrać się do lekarza i po prostu sprawdzić
Tylko nieszczęśliwi ludzie szukają swojego szczęścia w nieszczęściu innych 178/68=>66. W 2000r korekcja nosa, zadrutowana od 2015-10-21, laserowa depilacja od 2015-11-12, od 2016 siłownia i basen, zapuszczam włosy, na ciągłej diecie MŻ, 2016-05-16 AB - Silimed - 475 XH, 12,5 proj. 6,7 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.