![]() |
#1 |
Bang Bang Lucky Luck !
|
Eurowizja 2016![]() ![]() 61. Konkurs Piosenki Eurowizji zostanie zorganizowany 10, 12 i 14 maja 2016 roku w Szwecji przez szwedzkiego nadawcę Sveriges Television (SVT), dzięki wygranej reprezentanta kraju MĂĽnsa Zelmerlöwa, podczas konkursu w 2015 roku. Pierwsza połowa37 krajów udział weźmie w półfinałach, które odbędą się 10 i 12 maja. Z każdego z półfinałów awansuje po 10 krajów do finału. Udział w finale zagwarantowany mają tradycyjnie: Francja, Hiszpania, Niemcy, Włochy i Wielka Brytania oraz ubiegłoroczni zwycięzcy, czyli Szwedzi. Finał odbędzie się w sobotę, 14 maja. 1 PÓŁFINAŁ Armenia - Iweta Mukuczjan - "Love Wave" Chorwacja- - Nina Kraljić- "Lighthouse" UTWÓR Finlandia- - Sandhja- "Sing It Away" UTWÓR Grecja- - Argo - "Utopian Land" UTWÓR Holandia- - Douwe Bob - "Slow Down" UTWÓR Mołdawia- - Lidia Isac - "Falling Stars" UTWÓR Rosja- - Siergiej Łazariew - "You Are the Only One" UTWÓR San Marino- - Serhat - "I Didn't Know " UTWÓR Węgry -- Freddie - "Pioneer" UTWÓR Druga połowa : Austria- - Zoë - "Loin dâici" UTWÓR Azerbejdżan- - SÉmra RÉhimli - "Miracle" Bośnia i Hercegowina- - Dalal i Deen feat. Ana Rucner i Jala - "Ljubav je" UTWÓR Cypr- - Minus One - "Alter Ego" UTWÓR Czarnogóra- - Highway - "The Real Thing" UTWÓR Czechy- - Gabriela Gunčíková -" I Stand" UTWÓR Estonia -- Jüri Pootsmann - "Play" UTWÓR Islandia- - Greta Salóme - "Hear Them Calling" UTWÓR Malta- - Ira Losco- "Chameleon" UTWÓR 2 PÓŁFINAŁ Pierwsza połowaAustralia- - Dami Im - "Sound of Silence" UTWÓR Białoruś- - IVAN - "Help You Fly" UTWÓR Irlandia- - Nicky Byrne - "Sunlight" UTWÓR Izrael- - Howi Star - "Made of Stars" UTWÓR Litwa- - Donny Montell - "I've Been Waiting For This Night" UTWÓR Łotwa- - Justs - "Heartbeat" UTWÓR Macedonia- - Kaliopi - "Dona" UTWÓR Polska- - Michał Szpak - "Color of Your Life" UTWÓR Serbia- - Sanja Vučić - "Goodbye" Szwajcaria- - Rykka -"The Last of Our Kind" UTWÓR Druga połowa Albania- - Eneda Tarifa - "Fairytale Love" UTWÓR Belgia- - Laura Tesoro -"Whatâs the Pressure" UTWÓR Bułgaria- - Poli Genowa Dania- - Lighthouse X - "Soldiers of Love" UTWÓR Gruzja- - Nika Koczarow & Young Georgian Lolitaz - "Gold" UTWÓR Norwegia- - Agnete - "Icebreaker" UTWÓR Rumunia- - Ovidiu Anton - "Moment of Silence" UTWÓR Słowenia- - ManuElla - "Blue and Red" UTWÓR Ukraina- - Dżamała - "1944" UTWÓR FINAŁ Francja- - Amir - "Jâai cherché" UTWÓRHiszpania- - Barei - "Say Yay!" UTWÓR Niemcy- - Jamie-Lee Kriewitz - "Ghost" UTWÓR Szwecja (organizator)- - Frans - "If I Were Sorry" UTWÓR Wielka Brytania- - Joe & Jake - "Youâre Not Alone" UTWÓR Włochy- - Francesca Michielin - "Nessun grado di separazione" UTWÓR ======================= Koncert eliminacyjny odbędzie się 5 marca o godzinie 21:30 na antenie TVP1 wtedy widzowie w głosowaniu wybiorą polskiego reprezentanta. Natomiast 12 maja Polska wystąpi w pierwszej części drugiego półfinału Eurowizji 2016. Wtedy widzowie z Europy i Australii zdecydują, czy nasz artysta przejdzie do głównego finału, który odbędzie się w 14 maja w Sztokholmie. Transmisję na żywo z wydarzenia przeprowadzi TVP1 i TVP Polonia. Podczas Krajowych Eliminacji 2016 wystąpią goście specjalni. TVP ujawniło, że koncert otworzy Monika Kuszyńska. O tym, kto wystąpi podczas polskich preselekcji zdecydowała komisja ekspertów w składzie: dziennikarze Anna Will, Waldemar Skowroński, Artur Orzech i Robert Janowski oraz dyrygent Zygmunt Kukla. ![]() Natalia Szroeder - "Lustra'' UTWÓR Edyta Górniak - "Grateful" UTWÓR Taraka - "In The Rain" UTWÓR Ola Gintrowska - "Missing" UTWÓR Michał Szpak - "Color Of Your Life" UTWÓR Margaret - "Cool Me Down" UTWÓR Kasia Moś - "Addiction" UTWÓR Dorota Osińska - "Universal" UTWÓR Napoli - "My Universe" UTWÓR Jak myślicie kto będzie nas reprezentował ?
![]() Edytowane przez Kamilaa21 Czas edycji: 2016-03-13 o 23:23 Powód: aktualizacja listy z utworami ;) |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Eurowizja 2016
Podobno jest juz zdecydowane ze jedzie Górniak...
#3 |
Bang Bang Lucky Luck !
|
Dziwne... gdyby ona miała jechać to raczej by nie było tego wyboru z 9 kandydatów. A gdzieś czytałaś o tym,że niby Górniak ma jechać ? Bo jakoś nie chce mi się w to zbytnio wierzyć, że ona ma jechać :p hehe
Według mnie to reprezentować może nas Margaret ![]() ![]() Edytowane przez Kamilaa21 Czas edycji: 2016-02-19 o 01:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Moim zdaniem powinna pojechać Margaret
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Mixum fixum
|
To pewne?
![]() Podobają mi się piosenki Szpaka, Margaret i Osińskiej. Jakbym miała wybierać to Szpak, bo co do Margaret, to obawiam się o wykonanie live, a Osińskiej to ballada - a po zeszłorocznej balladzie przydałoby się coś innego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Super,że jest ten wątek. Mojet typy na chwilę obecną:1 Margeret 2. Szpak. Czekam na wykonania live.
#7 |
Bang Bang Lucky Luck !
|
Dzisiaj jest premiera piosenki " Lustra " :p zobaczymy co to za utwór
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
żona bez ogona
|
Prawda jest taka, że Polska i tak nie ma szans, bez względu na to, co wystawi
![]() Szpaka piosenka mi się podoba, pasuje na Eurowizję. Górniak straszne rozczarowanie, nie powinna jechać ani nawet się zgłaszać.
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ja patrze pod kątem wpadania w ucho po pierwszym przesluchaniu i wg. mnie najlepszy jest Szpak, Osinska i Taraka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
trzymam kciuki za Margaret
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Szpak pasuje idealnie do stylistyki tego konkursu :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Nie wybrałabym kogokolwiek z nich. Szpak pasuje do stylistyki wydarzenia ale mnie ta piosenka się nie podoba.
Jeszcze przesłucham Szrederównę bo lubię jej wokal. W niej moja nadzieja. A Margaret nie znoszę. Okropna maniera i dla mnie brak talentu. Ale sama piosenka gdzieś tam jakoś daje się zapamiętać. ---------- Dopisano ---------- Przesłuchałam. lubię. Piękna dziewczyna, utalentowana, a piosenka melodyjna. Ale czy po polsku przejdzie? Chyba musi powstawać angielska wersja. |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Lubię Margaret i szkoda byłoby wysyłać ją na tak kiczowaty konkurs
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Margaret jest kiczowata sama w sobie przecież : )
btw, zgadzam się całkowiecie z komentarzem pod klipem Natalii: Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Na Eurowizję najbardziej się nadaje moim zdaniem utwór Margaret. Edyta Górniak jakby wybrała hitowy Kolorowy Wiatr to miałaby duże szanse, ale z tym...? To jest słabe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Dla mnie Szpak jest najlepszy,najbardziej podoba mi się jego utwór. Jeśli nie Szpak to Margaret.
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Szpak i Margaret dają radę
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ante Pante
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Margaret brzmi tragicznie na zywo. Szpaka nie lubie, ale piosenka by sie wpasowala na Eurowizje. Chyba jestem za Natalia Szredrer. Reszta jakies strasznie zmulone utwory.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesteśmy obstawiani na wysokim miejscu: http://www.oddschecker.com/tv/eurovision/winner założę się, że to tylko dzięki Margaret.
wyglądać jak dziewczyna, myśleć jak mężczyzna i pracować jak koń. Edytowane przez elizka1987 Czas edycji: 2016-02-19 o 22:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Sadzilam, ze Australia byla tylko wyjatkowo w zeszlym roku z okazji rocznicy okraglej. Chyba ze glosuja, ale nie startuja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a w 2014 mieli "goscinny występ" ---------- Dopisano o 01:39 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ---------- startują |
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Człowiek raz nie obejrzy a tu takie zmiany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Szpak mi sie najbardziej podoba chociaz Osinska ma cudowny głos. Górniakowej bym nie wysyłała. Już miała swoja szanse wiele lat temu.
#27 |
Zadomowienie
|
Jakby Margaret udało się to zaśpiewać na żywo, to byłaby ciekawa propozycja. Poza tym jeszcze Szpak mi pasuje, ten to by się tam wpasował
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Bang Bang Lucky Luck !
|
Edyta Górniak - „Grateful” - może i by miała jakieś szanse ze względu na głos chociaż jej osobiście nie znoszę jako wokalistki :p żeby znaleźć się w finale ale jednak przez tak zamulający utwór nie wróżę niczego wysoko...
Taraka - „In The Rain” - czy tylko mi się kojarzy z Elaiza - "Is it right" ? ![]() Napoli - "My Universe" - kto to wgl jest ? Na youtube krąży wieść, że to kopia tego utwóru -> Reminds Zlata Ognevich - Gravity (Ukraine) 2013 Eurovision Song Contest Ola Gintrowska - “Missing” - czy tylko ja rozpoznaję tą piosenkę? Mogę się założyć, że ona już gdzieś leciała... i to jakiś czas temu - chyba nawet na wakacje 2015. Albo gdzieś w tv ? Kasia Moś - "Addiction" - ładny głos ma babka ale utwór taki smętny... gdyby miała bardziej taki żywiołowy to by większe szanse miała tak myślę :p PS. Dodałam w 1 poście utwór Natalii Szroeder ! ![]() No dla mnie po przesłuchaniu wszystkich utworów jeszcze raz. :P i tak jednak Margaret powinna jechać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Przesłuchawszy kilkukrotnie tegoroczne propozycje stwierdzam, że jedyną, ciekawą piosenką jest utwór Margaret. Pozostałe utwory zginą w natłoku podobnych - nie ma w nich niestety niczego wyróżniającego.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Piosenka Margaret też jakoś szczególnie się nie wyróżnia i wątpię w wygraną. Ale na tle tego co proponują inni z Polski to wypada najlepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:04.