|
Notka |
|
Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Imprezy motoryzacyjne, zloty, rajdy
Hej!
Jako organizatorka imprezy motoryzacyjnej piszę z pytaniem - bierzecie udział w takich imprezach, które skupiają miłośników określonych marek? Nie mam na myśli kilkunastominutowych spotów na parkingu i plotkowaniu o samochodach, ale o prawdziwych fanatykach, którzy spotykają się na większych imprezach masowych, podziwiając swoje perełki, przyjeżdżają z całymi rodzinami?
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Imprezy motoryzacyjne, zloty, rajdy
Kiedyś jeździłem sporo po takich imprezach. Na razie mam kilkuletnią przerwę, bo rodzina się powiększyła, ale już nie mogę się doczekać aż mi syn podrośnie i ruszymy na jakiś zlot.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Work, work, work
|
Cytat:
![]() Bardzo miło wspominam różne imprezy czy to Summer Cars Party, King of Europe, legalne wyścigi na 1/4mili czy zwykłe jednodniowe spoty. A znajomości z niektórymi osobami z takich imprez przetrwały aż do dzisiaj ![]()
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Też planujemy zlot motoryzacyjny. Jakie imprezy na takich zlotach się sprawdzają?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Jakiego typu zlot planujesz zorganizować?
U nas spotykają się miłośnicy starych samochodów (ukierunkowanych na jedną markę i model). Impreza jest dwudniowa. Każdy robi inaczej. U nas wygląda to tak dzień pierwszy - spotkanie w ustalonym miejscu połączone z wystawą, w tym czasie uczestnicy robią coś ciekawego - zwiedzanie itp (zaczynamy w miejscu, gdzie takie zwiedzanie jest możliwe). Następnie ruszamy w trasę - wcześniej były itinerery, na kolejnym zlocie tradycyjna mapa z zaznaczonymi punktami, które trzeba odwiedzić. W przypadku pierwszego, znajdowały się różna pytania oraz zadania do wykonania (coś znaleźć, zapamiętać - jakies rzeczy charakterystyczne). W drugim przypadku trasa była dowolna, miejsca do odwiedzenia były powiązane ze sobą (np szlak techniki i nauki, zabytki itp). Czas był wypełniony do wczesnych godzin wieczornym, wtedy jechaliśmy do ośrodka wypoczynkowego, gdzie odbywała się impreza integracyjna. Drugiego dnia organizowaliśmy wystawę na rynku w mieście. Doszliśmy do tego, że jeden dzień to jedno miasto. Z doświadczenai wiem, że lepiej współpracuje się z małymi miastami niż dużymi ośrodkami miejskimi. A zadania do wykonania, konkurencje - co wymyślisz, to będzie, ale warto, aby miało to związek z motoryzacją, choć niekoniecznie. Sama organizacja zajmuje nam jakieś 9 miesięcy. Pomysł na zlot rodzi się z końcem jednej imprezy, nabiera kształtów, robimy przejazd trasą... wpada coś innego do głowy. Później przygotowanie szczegółów, pism do urzędów i potencjalnych sponsorów (których też musisz odpowiednio dobrać a nie jak leci). Następnym krokiem są pozwolenia, zawiadomienia policji o imprezie masowej, dogadanie szczegółów ze wszytkimi itp.
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Myśleliśmy nad czymś w rodzaju rajdu krajobrazowego. Czyli rajd i zwiedzanie jednocześnie. Albo w formie off roadowej.... jestem na etapie negocjacji z ekipą z http://www.drivingexperience.pl/oferta/eventy-off-road/
Tylko to nie są tanie rzeczy. Ciekawa jestem czy uczestnicy zgodzą się na większe składki z tym związane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Cięzko powiedzieć. U nas składka staniała dzięki sponsorom i nowemu ośrodkowi a mimo to niska cena i atrakcyjna oferta nie przyczyniają się do większej ilości zapisów.
My skupiamy się wokół wydarzeń, miejsc nawiązujących do czasów PRL, kiedy na drogach królową była nasza ukochana Syrena 105 ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.