Imprezy motoryzacyjne, zloty, rajdy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-22, 08:50   #1
karolca
Zakorzenienie

Imprezy motoryzacyjne, zloty, rajdy

Hej!

Jako organizatorka imprezy motoryzacyjnej piszę z pytaniem - bierzecie udział w takich imprezach, które skupiają miłośników określonych marek? Nie mam na myśli kilkunastominutowych spotów na parkingu i plotkowaniu o samochodach, ale o prawdziwych fanatykach, którzy spotykają się na większych imprezach masowych, podziwiając swoje perełki, przyjeżdżają z całymi rodzinami?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 08:54   #2
Yuri22
BAN stały

Dot.: Imprezy motoryzacyjne, zloty, rajdy

Kiedyś jeździłem sporo po takich imprezach. Na razie mam kilkuletnią przerwę, bo rodzina się powiększyła, ale już nie mogę się doczekać aż mi syn podrośnie i ruszymy na jakiś zlot.
Yuri22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-01, 21:17   #3
21kasia21
Work, work, work

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Hej!

Jako organizatorka imprezy motoryzacyjnej piszę z pytaniem - bierzecie udział w takich imprezach, które skupiają miłośników określonych marek? Nie mam na myśli kilkunastominutowych spotów na parkingu i plotkowaniu o samochodach, ale o prawdziwych fanatykach, którzy spotykają się na większych imprezach masowych, podziwiając swoje perełki, przyjeżdżają z całymi rodzinami?
Swojego czasu jeździłam na takie imprezy, jednakże, gdy auto zostało sprzedane zostało to zaniechane

Bardzo miło wspominam różne imprezy czy to Summer Cars Party, King of Europe, legalne wyścigi na 1/4mili czy zwykłe jednodniowe spoty. A znajomości z niektórymi osobami z takich imprez przetrwały aż do dzisiaj
Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp.

Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
21kasia21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-09, 08:17   #4
ramona28
BAN stały

Też planujemy zlot motoryzacyjny. Jakie imprezy na takich zlotach się sprawdzają?
ramona28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-09, 21:43   #5
karolca
Zakorzenienie

Jakiego typu zlot planujesz zorganizować?

U nas spotykają się miłośnicy starych samochodów (ukierunkowanych na jedną markę i model). Impreza jest dwudniowa. Każdy robi inaczej. U nas wygląda to tak
dzień pierwszy - spotkanie w ustalonym miejscu połączone z wystawą, w tym czasie uczestnicy robią coś ciekawego - zwiedzanie itp (zaczynamy w miejscu, gdzie takie zwiedzanie jest możliwe).
Następnie ruszamy w trasę - wcześniej były itinerery, na kolejnym zlocie tradycyjna mapa z zaznaczonymi punktami, które trzeba odwiedzić. W przypadku pierwszego, znajdowały się różna pytania oraz zadania do wykonania (coś znaleźć, zapamiętać - jakies rzeczy charakterystyczne).

W drugim przypadku trasa była dowolna, miejsca do odwiedzenia były powiązane ze sobą (np szlak techniki i nauki, zabytki itp).

Czas był wypełniony do wczesnych godzin wieczornym, wtedy jechaliśmy do ośrodka wypoczynkowego, gdzie odbywała się impreza integracyjna.

Drugiego dnia organizowaliśmy wystawę na rynku w mieście.
Doszliśmy do tego, że jeden dzień to jedno miasto. Z doświadczenai wiem, że lepiej współpracuje się z małymi miastami niż dużymi ośrodkami miejskimi.

A zadania do wykonania, konkurencje - co wymyślisz, to będzie, ale warto, aby miało to związek z motoryzacją, choć niekoniecznie.

Sama organizacja zajmuje nam jakieś 9 miesięcy. Pomysł na zlot rodzi się z końcem jednej imprezy, nabiera kształtów, robimy przejazd trasą... wpada coś innego do głowy. Później przygotowanie szczegółów, pism do urzędów i potencjalnych sponsorów (których też musisz odpowiednio dobrać a nie jak leci). Następnym krokiem są pozwolenia, zawiadomienia policji o imprezie masowej, dogadanie szczegółów ze wszytkimi itp.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2016-03-10, 09:35   #6
ramona28
BAN stały

Myśleliśmy nad czymś w rodzaju rajdu krajobrazowego. Czyli rajd i zwiedzanie jednocześnie. Albo w formie off roadowej.... jestem na etapie negocjacji z ekipą z http://www.drivingexperience.pl/oferta/eventy-off-road/
Tylko to nie są tanie rzeczy. Ciekawa jestem czy uczestnicy zgodzą się na większe składki z tym związane.
ramona28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-10, 20:46   #7
karolca
Zakorzenienie

Cięzko powiedzieć. U nas składka staniała dzięki sponsorom i nowemu ośrodkowi a mimo to niska cena i atrakcyjna oferta nie przyczyniają się do większej ilości zapisów.
My skupiamy się wokół wydarzeń, miejsc nawiązujących do czasów PRL, kiedy na drogach królową była nasza ukochana Syrena 105

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości