|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
I love love Moschino - co sądzicie?
Co sądzicie o tych perfumach? Podobają się Wam? Używała któraś? Bo ja ciągle nie mogę się do nich przekonać. Czekam na Wasze opinie
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moschino I love love
Dostalam kiedys probke. zaczne od flakonika - kiczowaty, kolorowy, jak zabawka dla niemowlaka, ale to malo wazne. Sam zapach na poczatku jest taki cytrusowy, potem minimalnie slodki, na koncu przeobraza sie w cos swiezego i pieprznego. Ludzaco podobny do D&G Light blue, ale mniej popularny. Jesli nie mozesz sie do nich przekonac, to chyba nie ma sensu robic tego na sile
Jesli Ci jednak zalezy, to popros o probke, potestuj jakis czas, wtedy bedziesz miec pelne zdanie na temat tych perfum. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedź
. Prosiłam o próbkę ale w Sephorze nie dają. Faktycznie flakonik do specjalnie udanych nie należy.
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
No nie wiem...Byłam w trzech perfumeriach i w żadnej nie dali próbki. Będę próbować dalej.
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie odpsiukują???? Qurcze o tym nie wiedziałam. Ale powiedzcie jak to jest :prosicie o próbeczki i tak po prostu dają??? Nie patrzą sie na Was jak na osobnika przeznaczonego tą prośba do likwidacji??? |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i nigdy nie odmówili. Prosisz o próbkę tego co Cie interesuje, a jak mówią, że nie mają, to mówisz, że może być robiona ręcznie. Likwidować mnie jeszcze nikt nie chciał
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Nie spotkałam się jeszcze z sytuacją żeby w Sephorze odmówili zrobienia próbki, nawet jak się tam bywa sporadycznie jak ja i nie ma szans żeby obsługa Cię kojarzyła z poprzednich zakupów. Za to w Douglasie przynajmniej tym do którego mam najbliżej, choćby się zostawiło średnią krajową, jeśli nie mają gotowych próbek, nie zrobią.
Wracając do tematu I love love, podoba mi się jako miłośniczce świeżaków nie jest to zapach odkrywczy, czy bardzo ambitny, ale przyjemny
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
A ja marzę o nim. Odkąd dostałam próbeczkę (we Włoszech, nie w Sephorze), jest przedmiotem mojego pożądania (jak to zabrzmiało)
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Dostałam kiedyś meleńką próbke od przyjaciółki. Zużyłam ją całą na jakąś domową imprezke i wszyscy koledzy pytali czym tak ładnie i zmysłowo pachnę...
Mi się podoba. W tym zapachu jest intrygujaca świeżość, podobnie jak w D&G Light blue
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
To jedej z moich ulubionych zapachow a flakonik jest uroczym i dowcipnym pomyslem : inspirowany jest bowiem postacia Olive Oyl czyli narzeczonej Popaye'a a nie zadna niemowleca zabawka.
Jesli nie jestes przekonana co do tego zapachu to nie ma sensu sie z nim meczyc, jest tyle do sprobowania! Mnie dawno zaden tak nie zachwycil (no, moze po za Prada EDP). |
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez polowałam juz na niego od czerwca...i dopiero teraz zakupiłam, jest taki swiezy, cudowny na codzień!
Bede sobie nim zime...słodzić
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
I love love Moschino - co sądzicie?
Jako zrospaczona maniaczka Le Feu (zrospaczona, bo juz go nie ma buuuuuu, a ja celebruje ostatnia flaszeczke) znalazlam dzis cos nowego, cos, co po rozwinieciu, daje podobne wrazenia jak moje Le Feu wlasnie.
Oczywiscie nic mi juz pewnie nigdy LF nie zastapi ale moze znajdzie sie substytut - otoz "I love love " calkiem fajnie sie zapowiada.Mialyscie moze juz z nim do czynienia? Ciekawa jestem jak wam sie oczywiscie podoba, no i u mnie cos zdaje sie slabo sie trzyma |
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: I love love Moschino - co sądzicie?
ILL Moschino przypomina sławne Light Blue, ale jest IMO o niebo lepsze i trwałe. Optymistyczny, lekki i inspirujący zapach - mocno cytrusowy. Szczerze mówiąc podobieństwa do Le Feu nie widze, momo ze na mnie LF pachniało cytrusowo. A próbowałas możę pomarańczowy sweterek Sonii Rykiel? Owoce, karmel i kwiaty, podobne jak w LE Feu.
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
na mnie LF pachnialo jak pączek z różą pomieszany z mlekiem
generalnie nie znosze zapachow cytrusowych a to Moschino, po pierwszym cytrusie dziwnie mnie zaintrygowalo i po chwili pieknie sie rozwinelo - nie cytrusowo. Soni nie probowalam nigdy - sprobuje, ciekawa jestem, lubie slodkawe, jadalne zapachy, lubie lukrecje
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Polecam, piękna jest szkoda, że nie na mojej skórze
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
a spróbuj może Le Feu Light - duzo bardziej mleczne (na mnie akurat czerwona kulka własciwie mleczna nie była) i otulające.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
na mnie Le Feu Light jest calkiem nie mleczne
, na mnie jest zdecydowanie bardziej cytrusowe, mleka tam prawie nie czuje, mam ze 2 butelki light (sama nie wiem po co az 2) za to własnie czerwone Le Feu jest dla mnie bardzo słodkawo-różano-mleczne i otulające ![]() jakie to jest fajne ze wszystko na kazdym inaczej pachnie i w Moschino wlasnie znalazlam taka podobna "otulajaca" nutke |
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Moschino na mnie pachnie zupełnie inaczej niż Le Feu, a w sposób jaki opisujesz Le Feu pachnie na mnie własnie Light
które pobiło klasyka o głowę w moim osobistym rankingu Mam próbke I love, jutro sobie potestuje i postaram sie poszukać jakichś podobieństw do Le Feu, ale teraz to już do łózka najwyższa pora, więc dobranoc
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
do lozeczka
ja tez lecea jutro to chyba kupie love )buziaki |
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: I love love Moschino - co sadzicie
Miałam okazję poznać Le Feu, wprawdzie z próbki, za co jestem niezmiernie wdzięczna przemiłej osóbce, której mi tu bardzo brakuje
Couture zanim sie ułoży jest na mnie mocno pieprzne, potem łagodnieje i kojarzy mi się właśnie z Le Feu
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Oj nie podoba mi sie-całkowicie inny gust mamy:P
Nie podoba mi sie ani zapach,a tymbardziej flakonik-zapach"bez głębi",flakonik-okropny,nie dałabym za niego nawet 1zł,i niegy nie chciałabym tych perfum dostać...ble ble. |
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
ooo to musze sprawdzic Couture
wszystkie skojarzenia z Le Feu sprawdzam ))jak na razie nie bylo takiego (procz tego ILL) |
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie widze podobienstwa ani do I love love ani do Couture. Couture jest troche ostre, ale nie przypomina mi w niczym Le feu. Dla mnie to pieprz, wanilia i pikantne owoce - mialam je rok temu, ale chyba do nich nie wroce, bo sa malo trwale
A I love love rzeczywiscie jest kopia Light blue i Eclat d'Arpege. Cytrusy, pieprz. Nawet niezly zapach, ale chyba najlepszy na lato.
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
Ja co do podoboieństwa I love love i Le Feu sie nie wypowiem, bo zapachu Miyake nie zdążyłam poznać (błogosławioną niech będzie ta niewiedza
A jesli chodzi o Moschino to wprost uwielbiam ten zapach- pamiętam jak psiknęłam sie nim w perfumerii zeszłej wiosny: miłe cytruski- to pierwsze wrażenie. Przyszłam do domu i...przez ponad godzinę prowaziłam węchowe śledztwo, aż w końcu odkryłam, że to ja . Ten zapach wspaniale się rozwija, robi się taki słodki, ciepły, cynamonowy (chociaż na mojej siostrze nuty cytrusowe dominują dość długo, na mojej skórze zdecydowanie wybija się cynamon). Moim zdaniem jest idealny na wiosnę- tak na kwiecień, maj ; nie wiem dlaczego, ale w inne miesiące rozwija się już nieco inaczej, czegoś już mu brakuje...
|
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
mnie te cytruski na poczatku troche denerwuja , ale tylko troche,
a pozniej to juz jest milutko ja lubie w zapachach cieplo, |
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
kupilam I Love Love
podoba mi sie |
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie go zakupiłam na www.kokai.pl - mam nadzieję że dotrze to co chcialam bo perfumerii nie znam, pierwszy raz tam kupuję.
Zapach spodobał mi się w perfumerii. Nie mogłam zdecydować się pomiędzy L'eaupar kenzo a właśnie Mochino Love. Wybrałam Moschino bo mial lepszą cenę akurat Zobaczymy jak się będzie nosił. |
|
|
|
|
#30 |
|
Wtajemniczenie
|
Powinnam znać je dobrze, bo to ulubiony zapach mojej przyjaciółki i dość często miałam okazję go wąchać (chwilowo zamieniła go na Chance Eau Fraiche
), ale...Nigdy nie umiem odróżnić go od Light Blue-te dwa zapachy są dla mnie łudząco podobne! Może dlatego, że nie przepadam za tego rodzaju wodami- dla mnie są zbyt cytrusowe...Wielbicielki grejfruta byłyby zachwycone
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

) i nigdy nie odmówili. Prosisz o próbkę tego co Cie interesuje, a jak mówią, że nie mają, to mówisz, że może być robiona ręcznie. 

które pobiło klasyka o głowę w moim osobistym rankingu