|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Ile czasu poświęcacie na włosy???
No właśnie jestem ciekawa ile czasu poświęcacie codziennie swoim włosom.
Ja musze prawie codziennie myć. Potem suszenie na grubaśnej okrągłej szczotce - 20 min, żeby nie były "przyklejone" do głowy, prostowanie końcówek - 10 min. Razem ok 30-40 minut. A jeszcze makijaż, zastanowienie się co na siebie "wrzucić" i tak robi się godzina z ogonem. Wydaje mi sie że to trochę długo, tym bardziej, że muszę to robić rano. Dobrze, że czas pracy mam nienormowany i nikt nie patrzy o której przychodzę bo inaczej musiałabym wstawać dość wcześnie. No ale żeby jakoś wyglądać trzeba troszkę pocierpieć. A jak to jest u Was? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ile czasu poświęcacie na włosy???
Podobnie jak u ciebie. Włosy- codzienne mycie, suszenie, prostowanie ok 45-50min.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam dochodzić do wprawy, bo dziś rano umycie włosów, wysuszenie, wyprostowanie tyłu i grzywki, dopracowanie gumą + makijaż zajęło mi tylko 35 minut
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
mi jakąś godzine :| prostowanie itd ... czasem juz mam dosyc tego
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
To ja chyba jestem jakas błyskawica, mam półdługie włosy lekko za ramiona z grzywką (którą czasami podpinam), mycie i suszenie jak wiążę w kucyk lub spinam do góry spinką zajmuje mi 15 min. Ułożenie 'wyjściowej' fryzury szczotką czyli z modelingiem góra 25 min.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja dziś rabo poświęciłam dokładnie 15 min na włosy => mycie, suszenie +okrągła szczotka
ale jak mam ochote, to i godzina zejdzie ![]() no i mam sposób na odżywki/ maski - nakładam je wieczorem, pod prysznic, i pluczę ale bez żadnego szamponu przed/po. Dopiero rano idzie w użycie szampon- tym sposobem włosy są odżywione, ale nie obciążone ![]() no i juz sie nie moge doczekać właśnie zamówionej maski z papai Inebrya mniami
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mi mycie + suszenie+ modelowanie zajmuje "normalnie" 30 minut, a jak musze gdzies wyjść to ten czas się wydłuzzzzzaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaa
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
dla dobrego wyglądu i kondycji moich włoskoow jestem w stanie poswiecic naprawdeeeeeeee sporo czasu
szczegoolnie jesli chodzi o specjalne okazje ![]()
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Jejku... To ja jakas inna jestem
Ja najpierw myje włosy, potem nakładam WAX i siedze 30 min, włoski stram sie zeby same wyschły wiec sie susza ok 2-3 godz Ale wtedy moge robic cos innego np spać ![]() A jesli chce wyprostowac to prostowac musze 1 godz do 1,5... ![]() A jeśli chodzi o rano to ok. 0,5 godz... 15 min makijaż, włoski mocze lekko wodą i czasem biorę pianką ale z moim porannym tempem i podtrzymywaniem opadających powiek to tez z 15 min
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz Waxu uzywam raz na tydzien, tez siedze pol godzinki
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
No to mnie pocieszyłyście. Myślałam już że jestem jakimś odmieńcem. Wszystkie moje koleżanki mają króciutkie chłopięce fryzury więc mnie absolutnie nie rozumieją.
Basio! A co to za tajemnicza maska??? |
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Pocieszyłyscie mnie...juz myslałam, ze przesadzam z tym czasem pielegnacji włosków;-) Mi zajmuje to srednio(na codzien) ok 20-25 min: ....suszenie..z daleka(zeby nie parzyc włosków)
potem modelowanie.... ![]() Aha a wczesniej mycie: ok 10 min: ale to w czasie prysznica
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
czesc. ja 2 razy w tygodniu poswiecam moim wlosom 1,5 godziny
(mycie, odzywianie, suszenie, prostowanie) a tak codzienie to jakies 5-10 minut na szybkie ulozenie rano, ewentualne poprawki w ciagu dnia
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
ha!kochane dobra godzina schodzi
Edytowane przez olenkaaa_1 Czas edycji: 2009-03-20 o 12:16 |
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
oleńka moje włosy też sie kręcą wiec jak jest jakakolwiek wilgoć w powietrzu staram sie nie prostować albo chowam je do kaptura i chodze zakamuflowana
Na to niestety nie ma rady dlatego ja mocze rano włoski zeby byly loki czasem pianka i tyle Moze tez spróbuj.. Chyba ze ci sie falują a nie kręcą ...?
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Och, nienawidzę zajmowania się moimi włosami. Mam krótkie wlosy przed ramiona i cały czas mam ich dosyć, a co by było, gdybym miała długie (a mam zamiar mieć) - wolę nie myśleć!
CODZIENNIE je myję. Włosy strasznie mi się przetłuszczają, bo już po kilku godzinach od mycia mam tłuste ;/ Mycie zajmuje mi ok. 10min; najpierw ciepłą wodą, masaż skóry, zimna woda, czasami trzeba je umyć drugi raz i potem dokładne spłukiwanie. Jeżeli myję wieczorem to idę spać w mokrych i rano tylko prostuję je przez 15, 20 min (warstwami). A jak rano, to muszę nałożyć Sunsilk Efekt Żelazka i wysuszyć; jeżeli chcę, aby włosy nie były oklapnięte to suszę je z dyfuzorem i wtedy zajmuje mi to jakieś 15 min, a jak chcę szybko w 10min to bez ![]() Potem jakieś 10, 15 min prostowania, bo wysuszone włosy mam prostsze, chociaż bardziej napuszone. I wtedy muszę je poraktować jedwabiem w płynie. W ciągu dnia przeczesuje je chyba 100razy, bo grzywka się skleja, a włosy kołtunią i falują ;/ Podsumowując, poświęcam ok. 45min swoim włosom! |
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Mi ich pielęgnacja i ujarzmianie zajmuje coraz mniej czasu.
|
|
|
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
|
Ok. 15 minut codziennie (mycie, suszenie, układanie); w sob. zwykle trochę dłużej, bo nakładam maskę lub serum.
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
ja starma się myć głowę wieczorem a rano prostowanie prostonica zajmuje mie od 10 do 15 minut plus lekki makijaż 15minut
|
|
#20 |
|
po prostu Em :)
|
naprawdę poświęcacie na to aż tyle czasu?
no cóż, u mnie to wygląda tak : myję włosy co 3 dni (nie przetłuszczają mi się szybko), zajmuje mi to ok. 5 minut, potem nakładam odżywkę (najczęściej bez spłukiwania), włosy suszą mi się kiedy śpię (aż trudno uwierzyć, ale suszyłam włosy suszarką chyba kilkanacie razy w życiu ).rano ułożenie ich też nie zajmuje mi więcej niż 5 minut
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak miałam długie włosy to spięłam tylko w kucyk teraz mam krótsze o wiele i jak rano wstane to się dziwie czemu one tak bez żelu i lakieru stoją
|
|
#22 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2005-05
|
mi to zajmuje około 30-40 minut!!bo jak się budze już nie mogę myć włosów bo często przez to chorowałam!!więc musze je najpierw podnieść by nie były przylizane ułożyć grzywkę!!popsikać lakierem!!spiąć klamrą "tak aby nie były przylizane"!!! a to trudne bo mam chude kłaki!!A zwykły kucyk nie wchodzi w grę!!bo wyglądam okropnieeeeeeeee
na dodatek mam je beznadziejnie ścięte!!i pocieniowane masakra(ich długość normalna to za ramiona) ale NIGDY w rozpuszczonych nie wyjde!!bo od razu "druty się robią"
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oooooooo mi dokładnie wszystko tyle zajmuje czasu |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
mi przygotowanie włosów rano nie zajmuje dużo czasu...bo są długie i właściwie czasami tylko troszke nad grzywką musze popracować gdy jest niesforna!!gorzej z całą resztą ,tzn.makijaż i w co sie dziś ubrać???
dlatego staram sie o tym (ubranie) pomyśleć zawsze wieczorem.. |
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Myje włosy wieczorem... tano wstaje i wyprostowanie wlosów zajmuje mi ok. 15minut... matko ale czasem nie chca sie wyprostowac i sa takie suche bleee
i wtedy jest problem co do makijazu zajmuje mi to ok. 15 tez zanim mi sie krem wchloonie w twarz potem podklad.. amtko ale to mozolna robota :![]() ![]() ubieranie jakies 5 minut bo zawsze wieczorem sobie upatze w co sie ubrac anstepnego dnia ![]() Wiec ok 35 minut mi to zajmuje by wysjc z domu : ![]() lecz nie zawsze zadowolona z wlasnego wygladu....
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Jeja jak moze mycie suszenie i modelowanie zajac jedyne 35 minut! Moje wlosy po godzinie suszenia nie sa calkiem suche :/ dlatego myje je zawsze wieczorem, klade sie z mokra glowa spac i rano z 5 minut na przeczesanie grzebieniem i tyle. hmm....dobre pare latek juz nie uzywam suszarki bo to na moje wlosy nie dziala.
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
Myję codziennie, zajmuje mi to razem z całą kąpielą pod prysznicem ok. 15 min, suszę ok. 5-10 minut, czasem, kiedy prostuję grzywkę+niektóre kosmyki(nie 'całą głowę'
) dochodzi do całego 'procesu przygotowawczego' te 5 minut, razem ok. pół godziny poświęcam na same włosy Dłuuugo!Mam włosy półdługie, wycieniowane.
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
eee....to jestem błyskawica chyba.
mam włosy do ramion,myje je codziennie i to w summie tyle... no chyba ze je prostuje --to wtedy jakies 20 min i codziennie nakładam odzywke,ale to taka ,ktora po minucie spłukuje-to tez nie jest jakos szczegolnie czasochłonne i raz w tygodniu maseczka--nafta,olejek rycynowy i zółtko i to tyle |
|
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
Kiedyś codziennie myłam włosy (ale wieczorem)+układanie na szczotce lub rano prostowanie, to schodziło mi ok. 30 min. codziennie. Ale teraz zmądrzałam
choć nadal muszę myć włosy codziennie, nie suszę ich, a prostuję tylko na specjalne okazje, a w normalny dzień schną same Na szczęście przyzwyczaiłam się już do lekko falowanych włosków |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

szczegoolnie jesli chodzi o specjalne okazje 

na dodatek mam je beznadziejnie ścięte!!i pocieniowane
masakra(ich długość normalna to za ramiona) ale NIGDY w rozpuszczonych nie wyjde!!bo od razu "druty się robią"
i wtedy jest problem