![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Stereotyp zboczonego buraka
Witam nie mogłem sie powstrzymać, żeby nie zabrać głosu. Do założenia tego wątku skłonił mnie przeczytany wątek o singielkach.
Otóż piszecie dziewczyny o swoich poszukiwaniach, o dennych, nudnych facetach, z czym nawiasem mówiąc sam się zgadzam. Chce zwrócić waszą uwagę na fakt, iż że ten problem dotyczy także facetów. 4 lata temu rozstałem sie ze moją narzeczoną (swoja drogą strasznie to przeżyłem), jakieś 2 lata lizałem rany a później zacząłem szukać tej drugiej połówki. Powiem wam, że w obecnych czasach, na prawdę ciężko jest znaleźć szczerą, szanującą się i atrakcyjną kobietę. Nastała doba materializmu i ogólnego upodlenia, gdzie powszechnym stał się łatwy szybki seks (epidemia panująca w Warszawskich klubach) Wszystkim moim kolegom kawalerom jak i niektórym będącym w stałych związkach bardzo to odpowiada ![]() Próbuje sobie odpowiedzieć, na to paradoksalne pytanie: Dlaczego normalny ogarnięty facet z pasjami, który szuka czegoś głębszego jest sam?. Z moich obserwacji wyciągnąłem pewne wnioski. Otóż zazwyczaj jeżeli dziewczyna jest ladana i wartościowa, zawsze jest albo szczęśliwą narzeczoną ,mężatką albo pozostaje w związku. Na wspomnianych portalach jest bardzo dużo dziewczyn, które są zwykłymi średniakami, co mnie w ogóle nie interesuje. Ktoś mi zarzucił, że jestem wybredny ale ja bym tak o sobie nie powiedział, mam swój ideał dziewczyny i taką chcę spotkać i nie zadowolę się byle czym, tylko dlatego że któraś zwróciła na mnie uwagę albo do mnie napisała. Był taki czas, że wręcz na siłę szukałem wszędzie, gdzie się dało, były to kluby, ulica, galerie, portale badoo sradu etc. ![]() Powiem Wam szczerze, że jak robi się coś na siłę, to działa to w drugą stronę. Dziś już pościłem to wolno. Dużo zastanawiałem się nad tym stanem rzeczy i stwierdziłem jeszcze jeden wymowny fakt a mianowicie, że normalni uczciwi faceci, cierpią z powodu tych "zboczonych buraków". Zauważyłem że dziewczyny podchodzą do wszystkich jednakowo, z góry zakładacie że każdy się wywyższa, jest mitomanem i na pewno chce was wykorzystać. Chociaż z drugiej strony w ogóle się wam nie dziwię, bo jak ma sie zachowywać dziewczyna, która na swojej drodze spotkała tylko takich pajaców. Wysoce prawdopodobnym jest to, że skoro każdy taki był to dlaczego ten nast. ma być inny i kółko się zamyka. To jest bardzo niesprawiedliwe, ale tak właśnie jest. Wiem tylko jedno, jeżeli nie znajdę takiej dziewczyny jakiej szukam, to liczę się z tym, że będę sam i jestem na to przygotowany. Musicie wiedzieć, że nie napisałem tego po to, żeby sie użalać nad sobą, ale po to aby uzmysłowić Wam, że nie każdy facet to burak i potwór, że są wśród nas osoby, które jak Wy szukają uczucia, bliskości, zrozumienia, którzy chcą się Wami opiekować, obdażyć uczuciem i szacunkiem, są osoby które pragną abyście czuły się bezpieczne i kochane, więc proszę Was nie przekreślajcie i nie traktujcie z góry wszystkich nowo poznanych facetów, bo mogę wśród nich być ja i mi podobni............. ![]() Bardzo chcę także poznać Waszą opinię na ten temat!!!!!!!!!!! ..... p.s. pozdrawiam wszystkie singielki i życzę Wam abyście wszystkie spotkały swoją Miłość..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Stereotyp zboczonego buraka
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A tak poza tym - pytanie dodatkowe - sam spełniasz wszystkie wymagania potencjalnej idealnej kobiety, szukającej czegoś głębokiego i jesteś bliski ideału? Edytowane przez tarkowska Czas edycji: 2016-03-10 o 16:00 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Średniaki ci nie pasują, to pewnie jesteś przystojniakiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zawsze łakoma.
|
Do tanga trzeba dwojga. Nie każdy ogarnięty facet z pasjami mnie sobą zainteresuje i odwrotnie. Jak dla mnie do tego wszystkiego trzeba dorzucić chemię/iskrę/nić porozumienia i już masz dlaczego tak dużo fajnych singli chodzi po świecie.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
"Zauważyłem że dziewczyny podchodzą do wszystkich jednakowo, z góry zakładacie że każdy się wywyższa, jest mitomanem i na pewno chce was wykorzystać"
nieliche spostrzeżenie- szkoda,że tak dalekie od prawdy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Zapewne jesteś po prostu sam "średniakiem" albo jeszcze niżej i żadna na tym poziomie, co szukasz, Cię nie zechce:P Nie oszukuj się, bo żaden przystojny, a do tego porządny facet z pasjami nie jest długo sam, a przynajmniej nie ma trudności z poznaniem kogoś
![]() Ach i narzekanie jakie to "dzisiejsze" dziewczyny to puste materialistki szukające łatwego seksu, to takie samo nastawianie się jak "wszyscy faceci są podli". Krytykujesz uogólnianie a sam to robisz no brawo xD Edytowane przez januszpolak Czas edycji: 2016-03-10 o 15:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w sensie Ty chcesz w związku seksu trudnego i wyczekanego? to tam nie chodź. Cytat:
co to znaczy ogarnięty? co rozumiesz przez 'coś głębszego'? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
może jesteś przekreślany, bo masz jakąś wadę? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zalatuje mi trochę desperacją. Skoro piszesz, że nie ma co szukać drugiej połówki w klubach to przejdź się może do biblioteki, do parku? Może zamiast dziewczyny idealnej, znajdziesz taką, która jest ładna i ma coś w głowie. Mama zawsze mówiła "Ładna miska jeść nie da." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
- - 'porazka ten autor.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez tarkowska Czas edycji: 2016-03-10 o 16:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zawsze łakoma.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Z Ciebie bije burak na kilometr. Piszesz o pasjach, ale zwracasz uwagę tylko na wygląd. Jeśli chociaż jesteś przystojniejszy od Christiana Bale'a albo Leonarda Di Capria to jeszcze przejdzie.
I jest pełno fajnych lasek, z ciekawym hobby itd i są wolne... ale przypuszczam, że będą dla Ciebie średnie. Jest jeszcze jedna rzecz na którą dziewczyny zwracają uwagę u mężczyzn - i nie jest to portfel, ale inteligencja i charyzma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Jesteś sam, bo buractwo odstrasza większość ludzi.
Te trolle są coraz bardziej oczywiste, zero finezji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Zaraz zaraz... Jesteś ledwie "normalny" i "ogarnięty" ale wymagasz ideału?? Hahahahha to to jest tak denne, że to musi być troll
---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Ale to potwierdza moje zdanie o portalach randkowych, że są tam w większości odrzuty nie do zaakceptowania, a jak któryś jest w miarę ogarnięty, to ma wymagania z kosmosu. Takie rzeczy tylko w Polsce. Na szczęście polskie kobiety mogą sobie szukać obcokrajowców ![]() Edytowane przez ulfrinn Czas edycji: 2016-03-10 o 17:34 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Copyraptor
|
Wersja skrócona:
Jestem przeciętniakiem, który jest bardzo wybredny, a każda kobieta nie-ideał jest byle czym, tępą i pustą lalą, puszczającą się w klubie z żałosnymi facetami, co to tylko chcą je ruchać, wszystkie są takie same, a jak są inne, to są zajęte. CZEMU NIKT NIE CHCE BYĆ Z TAKIM WYJĄTKOWYM GOŚCIEM JAK JA? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Problem facetów polega na tym, że szukają wartościowych, fajnych, miłych, gospodarnych, dbających o faceta itp, a jak już się taka trafi, ale niezbyt atrakcyjna, to mówią jej "nie", nie chcą nawet pomyśleć o związku. W życiu czasami nie da się mieć wszystkiego. Szukacie wśród tych, wśród których nie powinniście. Bo one albo nie interesują się waszym przegrywaniem życia, bo sorry, ale poważny i atrakcyjny facet nie idzie wypłakać się na wizaż, że baby go nie chcą, albo po prostu jesteście dla nich brzydcy z wyglądu.
To, że brak wam powodzenia u kobiet, to wasza wina, a nie ich. Nie oszukujmy się, jeśli ktoś miał w życiu 30 randek i na każdej usłyszał "nie" do kobiety, to problem jest po jego stronie, a nie kobiet. Zauważcie też te spokojne, wyciszone, niebędące królowymi klubów, lub towarzystwa, one mają w sobie te wartości, które chcecie, ale wy chcecie też dodatkowo seksbomby i kocicy w łóżku... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Nikt nie jest idealny i nie chciałbym aby to zabrzmiało jak kryptoreklama ale co do mojej osoby to uważam że wybijam sie ponad przecietnośc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Copyraptor
|
Najwyraźniej jęczeniem na babskim forum, że wszystkie baby są takie same (albo zajęte).
Mmmm, pociągające. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Pisząc ten post nie chciałem nikogo obrazić ani urazić, nie mam problemu z poznaniem dziewczyny ale mam problem ze znalezieniem uczucia
ideał kobiety atrakcyjna zadbana szczera czuciowa troskliwa ambitna delikatna wrażliwa poważnie myśląca o życiu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ja bym dodała jeszcze cechę "tolerancyjna wobec braków w ortografii i interpunkcji".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zawsze łakoma.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=CarycaKatarzynaI;57 132521]Właśnie zauważyłam, że dużo mężczyzn szuka partnerek pod względem wyglądu. A nie wspólnych hobby, wykształcenia, charakteru, usposobienia. Nie lepiej mieć ładną zadbaną partnerkę z fajnym charakterem, z którą ma się wspólne cele życiowe niż szukać na siłę tej idealnej??
no właśnie o takiej myślałem pisząc ten post to jest ideał ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- post byl adresowany do kobiet wiec biegnij gawędzić gdzie indziej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zawsze łakoma.
|
[QUOTE=roblukas;57140606]
Cytat:
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=roblukas;57140606]
Cytat:
![]() A do Autora można dopisać kolejną zaletę - miły i bezkonfliktowy ![]() Edytowane przez januszpolak Czas edycji: 2016-03-10 o 19:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
W złym miejscu szukasz. Szanujące się ,wartościowe dziewczyny już się przekonały, że badoo i randki internetowe to dno dna i po prostu nie szukają facetów w takich miejscach. Poczytaj sobie wątek singielek o randkach na portalach i wątek o koszmarnych spotkaniach z facetami z internetu to może zrozumiesz.
Jak babka jest sensowna to prędzej poszuka w realu wśród znajomych bądź w pracy, na siłowni, na obozie sportowym. Wszędzie byle nie w necie. Inna sprawa to to, że być może masz jednak zbyt wygórowane oczekiwania. Jak piszesz sam nie chcesz się zadowolić byle czym i masz jakąś listę wymagań. Kobiety robią to samo. Nikt nie chce ustąpić i zaniżyć wymagań, dać szansy realnej osobie, która zapewne idealna nie jest bo ideałów nie ma, a dobry związek nikomu nie spada z nieba tylko jest wynikiem pracy obu stron, a tu i panie i panowie on line chcą od razu partnera na miarę, wybranego w google według listy specyfikacji jakby wybierali sprzęt w markecie. No tak się nie da. Nie tak ludzie faktycznie zaczynają związki, znajomości w normalnych warunkach, więc nic dziwnego, że nic z tego nie wychodzi. Jeszcze inna sprawa to specyfika doboru na portalach randkowych, gdzie obie płci szukają w oparciu o bardzo uproszczone kryteria estetyczne, wizualne. Ot świat photoshopa. A jak się dobiera w pary to akurat takie kryteria doboru to żadna gwarancja sukcesu. A co do czasów i narzekania z cyklu "o tempora, o mores!" no to można sobie przeczytać choćby książkę Zygmunta Baumana "Razem, Osobno". Tam jest dość ładnie wyłożone to dlaczego jest w kwestii poszukiwania partnerów do związu tak kiepsko choć miało być tak wspaniale. Z tego punktu widzenia spuszczenie z tonu i jednak obniżenie kosmicznych oczekiwań wobec drugiej osoby też może pomóc znaleźć kogoś do związku, o ile ktoś nie chce narzekać, a faktycznie po prostu chce sobie znaleźć kogoś do pary bo bycie wiecznym samotnikiem mu nie odpowiada. Kobiety jakich szukasz Cię nie chcą, więc tutaj narzekasz na kobiety. Ja bym się zastanowiła co ja takiego mam do zaoferowania takiej osobie, której szukam, potem gdzie ją znaleźć i jak jej jasno zakomunikować co mam jej do zaoferowania. A Ty zamiast tak działać wydajesz się po prostu obrażać. No zawsze można się na świat obrazić tylko, że do niczego to nie prowadzi poza tym, że jest się obrażonym. ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- A jak na badoo szukasz to jako socjolog powiem Ci, że 70% użytkowników tam i na kilku innych portalach tego typu to mężczyźni. Dlaczego? Są badania pokazujące, że gotowość do przygodnego seksu z nieznajomym deklaruje około 60% mężczyzn i zaledwie 20% kobiet. (dane dla krajów zachodnich typu UK, USA, dla Polski nie znam), więc m.in. z tego powodu na takich portalach dominują panowie. To teraz pomyśl jakie masz statystyczne szanse na to, że trafisz tam na jakąkolwiek kobietę, a nie na bota. Bo jak dla mnie same proporcje płci użytkowników sugerują, że może ktoś ma szanse znaleźć tam partnera, ale dotyczy to raczej mężczyzny- geja niż mężczyzny hetero.
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
To Ty jesteś taki napięty na avatarze?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.