|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Urządzanie mieszkania praktycznie od zera. Wasze rady, doświadczenia?
Witam Was
![]() Nadszedł ten moment kiedy i ja mogę się pochwalić i przygotować na samodzielne urządzanie mieszkania. Co prawda wynajmowane i są w nim główne sprzęty jednak chce sporo zmienić i dodać od siebie. Ściany i wykończenie jest takie jak mi odpowiada. Surowe i klasyczne. Chciałabym wszystko utrzymać w stylu minimalistycznym. Na chwilę obecną wiem, że muszę zmienić firanki, zasłony oraz pościel. Do tego pozostają akcesoria takie jak dywany, dodatki, organizacja przestrzeni w szafie. Jakie są Wasze doświadczenia/ rady? Na co warto zwrócić uwagę? W co inwestować? Na czym zaoszczędzić? Które sklepy warto odwiedzić? Chciałabym uniknąć kupienia wszystkiego w ikei po najmniejszej linii oporu ale też nie stać mnie na najdroższe dizajnerskie rozwiązania. Z góry dziękuję za odpowiedzi. |
|
|
|
|
#2 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Urządzanie mieszkania praktycznie od zera. Wasze rady, doświadczenia?
Cytat:
Jesli chodzi o dodatki to tanie rzeczy mozna nabyć w pepco, ikea, BRW |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja podbijam wątek, chętnie poczytam, bo wiele wskazuje na to, ze kupimy z mężem mieszkanie deweloperskie. Wiec będziemy mieć naprawdę od zera, łącznie z gladziami, płytkami, panelami itp :P
Co do wynajmowanego to zgadzam się z dziewczynami. Za bardzo bym nie inwestowala. My z mężem wynajmujemy dwa lata, ale wiele wskazuje na to, ze na jesień pójdziemy w końcu na swoje ![]() Wprowadzalismy się do mieszkania, gdzie poza meblami wszystko było. Kupowalismy to, co nam się przyda i na swoim. Fajna kołdrę, pościel, poduchy, różne gadżety do łazienki itp. Ale powiem szczerze, ze w zasłony bym nie inwestowala. My naszych nie zabierzemy, bo nie będą pasować wymiarowo. Wiec zostaną właścicielowi.
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio koleżanka polecała ościeżnice regulowane do drzwi wewnętrznych
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyłączam się do wątku, bo mnie z mężem też czeka urządzenie mieszkania od zera...
W związku z tym mam pytanie czy któraś z Was kiedyś interesowała się fotelami/sofami z firm suszek.pl, sfmeble.pl, sofacompany? Ewentualnie czy znacie jakieś inne sklepy z dizajnerskimi meblami? |
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o urządzanie mieszkania to mi np. pomogła trochę znajoma, która ma doświadczenie z architekturą - wyszło przyzwoicie
Jak próbowałem samemu to niezbyt interesująco by to wyglądało. Polecam przeczytać xxx artykuł zanim weźmiemy się za urządzanie.
Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2016-07-27 o 10:48 |
|
|
|
|
#8 |
|
BAN stały
|
ja bardzo dużo mebli kupiłam na tej xxx i w 110 % polecam!
Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2016-08-09 o 16:46 |
|
|
|
|
#9 |
|
BAN stały
|
A co sądzisz o tapetach na ścianę ? Ja mam na ścianie takie fajne tapety z widokiem Nowego Jorku i powiem Ci, że tworzy to niesamowity klimat. Sama też mogłabyś się za czymś takim rozejrzeć.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
O temat dla mnie
![]() Akurat z Mężem jesteśmy na etapie wchodzenia z robotami wykończeniowymi naszego nowego mieszkania ![]() 1. Projekt łazienki - przy zakupie płytek 2. Tapeta - taka wielka na ścianę w sypialni 3. Meble do kuchni, sypialni, łazienki i korytarza na wymiar Ogólnie oglądałam dużo aranżacji. Mam plan zamontować żaluzje drewniane na oknach w salonie i roletę rzymską w sypialnia ![]() Kolory zapewne szarości - firma wybrana co do farb.
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.