|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Kolędy
Dziewczyny znacie może jakiś fajnych wykonawców kolęd? Bo co roku właśnie chciałoby sie posłuchać kolęd (tych normalnych, tzn. np. ,,Cicha noc'' itp.) ale zawsze jak w gazetach czy gdzieś są takowe to są strasznie beznadziejne, wykonawcy tych piosenek tak śmiesznie śpiewają :/ a ja bym chciała w normalnym, przystępnym wykonaniu... znacie jakichś takich dobrych wykonawców???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
![]()
Uwielbiam kolędy śpiewane przez Irenę Santor, Annę German, Jerzego Połomskiego. Pochodzą chyba z 1990 roku, przypominają mi dzieciństwo, stąd darzę je sentymentem
![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kolędy
Witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Posłuchaj kolęd w wykonaniu Golców, właśnie wyszła cała płyta. Moim zdaniem śpiewają świetnie. Nie silą się na "artystyczność", tylko brzmią tak, jak gdyby śpiewali dla własnej przyjemności z rodziną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja również nie lubię tych nowych interpretacji kolęd w wykonaniu "gwiazd", brr.
Ale całkiem przyjemnie słucha się kolęd śpiewanych np. przez Mazowsze. Poza tym ja już od początku grudnia słucham sobie kolęd Preisnera, właściwie są to takie świąteczne, nastrojowe piosenki, bardzo piękne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o konkretną kolędę, to uwieeelbiaaaam.. wręcz kochaaam utwór w wykonaniu Beaty Rybotyckiej "Kolęda dla nieobecnych". Jest booskaa!! Wzbudza takie emocje, jakich mało.. przynajmniej u mnie
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Właśnie skończyli pięknie kolędować w II programie PR, kolędy w interpretacji Lutosławskiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]()
Święta zapasem i temat pięknych kolęd, jak co roku, powraca. Ponieważ sądząc po waszych wpisach lubicie piękną muzykę to posłuchajcie kolęd w wykonaniu Piotra Hruszwickiego. To śpiewak o którym wiele dobrego słyszałam od mojej koleżanki, która była na jego recitalu i wyszła pod wielkim wrażeniem niespotykanej i pięknej barwy jego głosu. Nie wiem czy uda mi się wkleić, choć jedną z kolęd, ale spróbuję.
http://www.youtube.com/watch?v=KpkYauYgYDY To moja ulubiona kolęda "Nie było miejsca dla Ciebie". Mam nadzieję, że się Wam spodoba i cieszę się, że na tym forum jest choć taki mały kącik również na piękno wewnętrzne. ... i oczywiście - Wesołych Świąt! ![]() Ana Edytowane przez nadzieja321 Czas edycji: 2013-12-17 o 10:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.