|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
co jest nie tak z moimi brwiami???
Nie wiem czy dobrze umieszczam wątek, ale w końcu z tą sprawą idzie się do kosmetyczki. Nie podobają mi się moje brwi. Mają chyba za grubą linię i nie wiem czy są dobrze wyregulowane a do tego są ciemne i bardzo widoczne- ale to mi tak nie przeszkadza. Doradźcie, co powinnam zrobic i jeśli wyregulowac u kosmetyczki to na jaki kształt.
![]() ![]() Edytowane przez Luiza15 Czas edycji: 2008-12-16 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: co jest nie tak z moimi brwiami???
masz bardzo ładne brwi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja rowniez tak uwazam,zreszta jesli pojdziesz do kosmetyczki to ona bedzie wiedziala co zrobic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja tez niewiedzialam jak mam wyregulowac moje, ale poszlam do kosmetyczki i zrobila mi super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Mnie się wydaję, że są zbyt proste i trochę za grube. Ale kosmetyczka na pewno lepiej to oceni.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
jeśli sama będziesz chciała je regulować, to pamiętaj o zasadzie:
brew powinna się zaczynać w miejscu, które wyznacza linia 'płatek nosa - wewnętrzny kącik oka' [1] najwyższy punkt brwi powinien przypadać an punkt wyznaczony przez linię 'płatek nosa - środek źrenicy oka' [2] a koniec w punkcie 'płatek nosa - zewnętrzny kącik oka' [3] linie zaznaczyłam na zdjęciu ![]() możesz pokąbinować z wyglądem brwi malując je kredką [wcześniej warto je czymś chwilowo rozjaśnić, np mocno przypudrować] wtedy łatwiej będzie Ci ocenić, czy wybrany kształt pasuje do Ciebie i czy uda się taki uzyskać [obserwując ich gęstość, kierunek wzrostu, itd ![]() aha i najlepiej jest regulowac metoda małych kroczków, bo wiadomo, że łatwiej jest wyrwać jeszcze kilka włosków, nić je później dosztukować ![]() uwazałabym tez ze zbytnim wyrywaniem włosków przy poczatku brwi, czytałam tez gdzieś, że nie powinno się wyrywać włosków u góry brwi, bo można naruszyć jakieś nerwy ![]() podobno też odpowiedni sposób wyrywania pomaga zapobiec opadaniu powieki w późniejszych latach [z tego co pamiętam, nie powinno się więc wyrywać włosków 'ciągnąc' do góry lub w dól, tylko wyrywać je poziomo ![]() a na Twoim miejscu jedynie wyregulowałabym delikatnie ich kształt w części 'środek - koniec brwi' [wyrwanie zbędnych włosków, tych, które 'uciekają z szeregu'] i ewentualnie LECIUTKO początek brwi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
![]()
Moim zdaniem sa zbyt proste i twoje oczka sa ciężkie przez to ,radziłabym wyregulowac troche przy końcach by na samym początku były najgrubsze a pod koniec się zwężały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dzięki Wam bardzo za porady a szczególnie kasi za ten schemat, bo będzie mi o wiele łatwiej cos popróbowac
![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Troche amatorsko bo w Paincie ale może na coś się przyda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Tylko nie przesadz z depilacja wloskow! Teraz takie zdecydowane brwi sa bardzo modne (wystarczy spojrzec na topowe modelki, patrz zdjecie Anouk Lepere, od kilku sezonow twarzy Shiseido, zadna nie ma brwi - niteczek a la Greta Garbo czy bardziej wspolczesna Ch.Aguilera).
Wystarczy jedynie wyszczuplic sama koncowke brwi (powinna unosci sie lekko do gory) i wystarczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
nei przesadzałabym z mówieniem, że 'takie a takie brwi są teraz modne'
cóż, niestety nie każdemu pasują zdecydowane, grube brwi [co nie oznacza, że autorce wątku jej szerokość brwi nie pasuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
mnie sie bardzo podobaja takie brwi. fakt trzeba by je troszke powyrywac do lini noska i od dolu zeby uzyskac ksztalt, ale to wszytsko. a co do mody na brwi...... byla kiedys "moda" na cienkie brwi....... i co z tego bylo?? pelno dziewczyn, ktore szpecily sobie buzki w imie mody........ efekty byly paskudne. nie liczy sie moda, tylko wyglad. ( przeciez nie zaloze biodrowek, ktore sa modne jesli mam niestosowne faldki na boczkach!!!)
pozdarwiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Masz piękne brwi, wyregulowałabym je jedynie odrobinę.
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja natomiast wyglądam okropnie z grubymi brwiami, muszę mieć w miarę cienkie i nie będę ślepo podążała za modą, bo wolę dobrze wyglądać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Gość
|
Zgadzam się z Aasiulą i KasiąKatarzynką - moda modą, ale ja akurat z prostej przyczyny nie mogłabym jej ulec - mam naturalnie bardzo cienkie brewki i bardzo mocno zarysowane. No i co, miałabym na siłę pogrubiać je kredką? Tobym dopiero komicznie wyglądąła: przy moim delikatnym typie urody wyglądałoby to wyjątkowo sztucznie
![]() Ale Luizo15, przy swoim południowym typie urody, masz śliczne brewki i tylko takich pozazdrościć, ile one możliwości dają ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Pierwszy schemat narysowany przez Kasię_Katarzynkę jest zły, ponieważ na zdjęciu uśmiechasz się i skrzydełka nosa są przesunięte, a co za tym idzie linie znajdują się w niewłaściwych miejscach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
oj, schemat był pokazany tylko, jak wyznaczać te linie, zresztą, na pierwszym widać właśnie, że najwyższy punkt brwi jakoś nie zgadza się z linią wyznaczoną dlatego zrobiłam drugie zdjęcie i tam jest wszystko w dobrym miejscu [no może poza kilkoma włoskami przy początku brwi]
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
masz piekne brwi, no no! dziewczyny dobrze radza, mala korekta w zupelnosci wystarczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Juz troszke wyrównałam dolną linię brwi a z tym początkiem żeby zrównało mi sie z nosem to troche sie boje i tak po kawałeczku próbuje
![]()
![]() |
#21 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Ja bym ci je troszke podniosla tzn przykladasz np olowek do srodka ust zeby przechodzilo obok nosa i tam gdzie na brwiach bedzie olowek tam brwi maja byc najwyzsze ale radze isc do kosmetyczki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do brwi autorki wątku, myślę, że najwyższy punkt brwi znajduje się w odpowiednim miejscu, zresztą nie zawsze da się to zmienić, często trzeba 'ulec' i 'poddać się' pozostawiając naturalny kształ brwi, w innym przypadku można pogorszyć sprawę, przedobrzyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
a ja bym jej jednak te brwi podniosla w pewnym momencie a przyklada sie do srodka ust zeby przechodzilo kolo nosa to wtedy napewno przechodzi tez przez srodek zrenicy ale radze isc do kosmetyczki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
uwazam ze twoj ksztalt naturalny jest ladny ja bym jedynie je wytrogulowala tak by byle odrobine ciensze i konce troche skorcila
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.