|
|
#1 |
|
KWC
|
wysłać kartkę rodzicom eksa? tak się zastanawiam od kilku dni i już sama nie wiem..Z rodziną mojego byłego miałam rewelacyjne układy, traktowali mnie zupełnie jak członka rodziny..z resztą, było już blisko ![]() Wysłać swiąteczne życzenia? Z eks nie mam już żadnego kontaktu, po wielu miesiącach zgrzytów i awantur ( juz po rozstaniu) doszłam do wniosku, ze dłużej tego nie zniosę i definitywnie zakończyłam znajomość z tym osobnikiem. I teraz tylko za jego rodziną tęsknię. Czy jest sens w ogóle pisac do nich? Ten etap mam już w sumie za soba, przypuszczalnie już nigdy więcej ich nie zobaczę, eks ma już nową kobite, jego familia chyba ją zaakceptowała. Nie chcę się narzucać, nie chcę, żeby były pomyślał, że się usiłuję podlizać czy coś takiego.. Wysłać? nie wysłać? oto jest pytanie.. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wysłać kartkę rodzicom eksa?
Ja bym napisała...ale nie wiem czy kartkę, czy smska z zyczeniami jakimiś krótkimi....skoro dobrze z nimi żyłaś..przecież nie zerwałaś z nimi tylko z tym chłopakiem...ja składam życzenia mamie mojego eks :P bo to jest naprawde fajna babka ......
![]() mysle ze sms.....krotki.....popros tu z zyczeniami dla nich i calej rodzinki....
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Wyslalabym chociazby ze wzgledu na laczaca was kiedys wiez. Zyczenia szczegolnie te szczere beda raczej dobrze przyjete i nie wazne czy jestes eks ich syna czy kims innym, liczy sie gest i pamiec
To mile przeciez.
|
|
#4 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do dzisiaj mam kontakt z rodzicami mojego eks-eks
to ze eksio ma juz nowe zycie to jego sprawa, mieszka gdzie indziej wiec nawet moge wpadac do nich na kawke podobny kontakt mam z jego siostra, ilekroc jest w Polsce to sie spotykamy
|
|
#6 |
|
KWC
|
dziewczyny kochane! Uh, też mi sie tak wydawało, ale moje przyjaciółki potwornie mi za ten pomysł zmyły głowę! Podobno to nienajlepszy pomysł. Hmm
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Nie sluchaj ich, rob to co podpowiada ci serce..
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Hmmmm... Ja bym nie wysłała na 100%... Bo po co? Rozumiem, że przyjaźnilas się z nimi, mieliscie super relacje, ale... Moje zdanie ( MOJE!!!) jest takie, że po pierwsze: eks ma inną - i myślę, że ta inna byłaby troszkę niepocieszona faktem wyslania kartki przez Ciebie do jego Rodziców. Wczuj się w jej sytuację (może Ty nie mialabys nic przeciwko, ale ona może czuć się dziwnie - musisz to wziąć pod uwagę). Po drugie: Ja osobiście czulabym się troszke glupio, wysylając kartke Rodzicom eksa, mialabym wrażenie, że się narzucam, ze nie chcę dać zapomnieć o moim istnieniu, ze chcę zaznaczyć moją obecność w życiu ich i w życiu eksa , poza tym bałabym się,ze oni i jego kobieta i on też zresztą ,mogą tak to odebrać - z ludźmi nigdy nic nie wiadomo - przekonalam sie o tym nie jeden raz. Ja bym nie wyslala. Sama mialam dobry kontakt z Rodzicami eksa, ale nasz związek się zakonczył i tym samym moj kontakt z nimi również. Mówię im "dzień dobry", ale nic poza tym, nie chcę się "wtryniać" tam, gdzie w zasadzie nie jestem już potrzebna. TAKIE JEST MOJE ZDANIE. Zrobisz, jak zechcesz, bo to Ty znasz sytuację, ja nie potrafię ocenić na odległość jak to wygląda. Pozdrawiam!!!
DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE SĄ PSY Dla jednych ważne są wieloryby, dla innych drzewa, a dla nas Psy. Te duże i te małe. Obronne i bezbronne. Rasowe i kundelki. Dla nas ważne są psie drzwiczki, psie smutki i psie marzenia. |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
a kto powiedzial, ze rodzice eksa beda sie chwalic kartka otrzymana od Niej??? przeciez nie trzeba tego oglaszac, ja np do dzis nie wtryniam sie jaka poczta przychodzi do mojej przyszlej tesciowej, tym bardziej nie czytam czyjejs korespondencji. Uwazam ze taki gest jest mily, zwlaszcza ze sa swieta i sa to zyczenia bez zadnych post scriptum. Ale masz racje, kazdy ma swoje zdanie w tej materii a niektorzy znaja to z autopsji.
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Na Twoim miejscu wyslalabym kartke
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
wyslalabym. to, ze juz nie jestes ze swoim eks nie znaczy ze masz zrywac kontakty z jego rodzicami, jesli sie dobrze dogadujecie. moja mama do tej pory jest w bardzo cieplych stosunkach z mama swojego bylego chlopaka - czesto sie odwiedzaja, maja o czym rozmawiac, z czego pozartowac. jedyny minus - zona tego pana tego bardzo nie lubi i zakazuje tesciowej kontaktow z moja mama /natomiast uprzedzajac pytanie: moja mame lubi i czesto sie z nia widuje na gruncie prywatnym./
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym nie wysłała na 100%... Bo po co? Rozumiem, że przyjaźnilas się z nimi, mieliscie super relacje, ale... Moje zdanie ( MOJE!!!) jest takie, że po pierwsze: eks ma inną - i myślę, że ta inna byłaby troszkę niepocieszona faktem wyslania kartki przez Ciebie do jego Rodziców. Wczuj się w jej sytuację (może Ty nie mialabys nic przeciwko, ale ona może czuć się dziwnie - musisz to wziąć pod uwagę). Po drugie: Ja osobiście czulabym się troszke glupio, wysylając kartke Rodzicom eksa, mialabym wrażenie, że się narzucam, ze nie chcę dać zapomnieć o moim istnieniu, ze chcę zaznaczyć moją obecność w życiu ich i w życiu eksa , poza tym bałabym się,ze oni i jego kobieta i on też zresztą ,mogą tak to odebrać - z ludźmi nigdy nic nie wiadomo - przekonalam sie o tym nie jeden raz. Ja bym nie wyslala. Jestem tego samego zdania... pozdrawiam. |
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Decyzja należy do Ciebie
ALe jeśli miałaś z nimi dobre stosunki.To wypada wysłac kartę. Napewno będzie im bardzo miło.
|
|
#14 |
|
BAN stały
|
Ja bym nie wysłała. Po co ? Nic Cię juz z nimi nie łączy, eks ma nową kobitę- nie wiadomo, jak to zostanie odebrane.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez wyslalabym
Moze zabrzmi to okrutnie... ale ja mialabym gdzies czy moj byly juz ma kogos czy nie.I mialabym gdzies co pomysli sobie jego terazniejsza!!!!.Przeciez nie pisalabym do eksa tylko do jego rodziny.Jego nie powinno obchodzic z kim utrzymuja kontakty, z kim chca utrzymywac, jego rodzice. Zalezy tez jak postrzegaja cie jego rodzice.Jezeli uwazaja ze jestes zwyczajna dziewcyna, ze nie masz poprzewracane w glowie i ogolnie, ze duzo soba reprezentujesz to czemu nie...
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym wysłała
jeżeli nie kartkę to smsa
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Lepiej karteczke
Tak bardziej elegancko
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Uważam, że wysyłanie kartki rodzicom eks
to naprawdę miły gest. Będzie znaczył o Twoim wychowaniu także o tym, że po prostu jesteś neutralna i fakt, że nie jesteś z ich synem, nie oznacza, że zapomniałaś o tak miłych ludziach jakimi oni są ![]() Dodatkowo każdy lubi dostawać kartki ![]() Tak więc nie zastanawiaj się ![]() Ps. Skrzynka pocztowa nie gryzie na pewno
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podejrzewam, że kartka jeszcze nic nie oznacza Gdyby poszła na kawę do eks teściówki, to dopiero dało by do myślenia![]() A karta- życzliwy, sympatyczny gest, pełen kultury i pamięci o ludziach
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby stosunki między rodzicami eks...były bardzo dobre to także bym wysłała...na 100% to miły gest...będzie czas świąt, odrobina dobrego słowa nikomu nie zaszkodzi ani też nikt od tego nie zbiednieje...buzka
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Czy bym wysłała?
Zależy, co chciałabym osiągnąć i jakimi ludźmi są rodzice eksa, tzn. czy przeczytają kartkę i zrobi im się miło, czy też zaczną rozważać, co mogą oznaczać te życzenia i zacząć się w nich doszukiwać drugiego dna.A czy nie możesz po prostu zadzwonić? A. |
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
a ja bym nie wyslała bo i po co?
w koncu to z nim zylas a nie nimi ,na ulicy mozesz powiedziec "dzien dobry" ale kartka ? nie. poza tym zapewne pochwala sie przed synem a wiem jak poczuje sie wtedy jego obecna kobieta ,zapewne dziwnie. |
|
|
|
|
#25 |
|
Rozeznanie
|
zyczenia swiateczne w jakiejkolwiek formie napewno by ich ucieszyly
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podzielam zdanie czekoladki i pauli78. Nie widzę sensu wysyłania takiej kartki. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
KWC
|
Wysłałam. W sumie to tylko kartka z życzeniami a nie list miłosny.
Czuję, że dobrze zrobiłam, że odbiorą to jako miły gest. I lekko mi teraz na sercu
|
|
|
|
|
#28 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym nie wysłała
Ale dla mnie to za świeża sprawa... poza tym jego mama zawsze mnie irytowała Ale w twojej sytuacji... why not :P
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Jesli naprawde bardzo bylas z nimi zzyta, to wyslij. napewno sie uciesza. ja bym napewno wyslala
![]() pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wiem ze dla wielu ludzi w wieku moich rodzicow /a zapewne takze i jest to pokolenie rodzicow rzeczonego exa/ zyczenia wysylane smsem to takie zyczenia na 'odczepnego' , powiedzmy ze 'mniejszej wartosci' albo moze lepiej zamiast wartosci uzyc 'jakosci' . |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.

tak się zastanawiam od kilku dni i już sama nie wiem..Z rodziną mojego byłego miałam rewelacyjne układy, traktowali mnie zupełnie jak członka rodziny..z resztą, było już blisko

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

to ze eksio ma juz nowe zycie to jego sprawa, mieszka gdzie indziej wiec nawet moge wpadac do nich na kawke