|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
trądzik różowaty - pomocy
niestety chyba zaczęła się moja przygoda z trądzikiem różowatym. Mam 30 lat w wieku nastolatki zmagałam się z trądzikiem młodzieńczym ale udało mi się go pozbyć niestety teraz to mi się przyplątało. zmiany skórne pojawiły się ok 1,5 roku temu zimą na początku myślałam że zima i troszkę mi przymroziło skórę stosowałam krem byłam u lekarza rodzinnego zapisała mi jakiś krem i nic nie pomogło cudem wydobyłam skierowanie do dermatologa i tam lekarz powiedział że mam popękane naczynka i tego nie da się odwrócić można niby załagodzić dostałam krem robiony na receptę ale nic nie pomaga jako ze się nie maluje powiedziała że mam używać podkład dla cery naczynkowej żeby to ukryć. moje podejrzenia jednak idą że to trądzik różowaty na razie na policzkach i chciałabym aby to się nie rozeszło dalej a na skórze żeby nie zostały po tym ślady.
czy ktoś może mi powiedzieć czy z tym paskudztwem da się wygrać co stosować. dodam że planuje z mężem dziecko i nie wiem co teraz jakie leki stosować. dziewczyny błagam pomóżcie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Kokon pro
|
Dot.: trądzik różowaty - pomocy
moja mama ostatnio miala epizod wlasnie z tym tradzikiem, poszla do dermy dostala krem i antybiotyk unidox, minely 2 miesiace i ma ladna, gladka buzie, a wygladala naprawde zle. najlepiej isc do lekarza poleconego (poczytaj opinie w necie), bo czesto maja w d.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Dot.: trądzik różowaty - pomocy
dzisiaj trądzik u osób dojrzałych to nic nienaturalnego, ja sama się z nim borykam a okres dojrzewania mam już dawno za sobą, aktualnie stosuję suplement iqface, pomaga szybko pozbyc się problemu i nawet w przystępnej cenie, sama też kiedyś myślałam, że około 30 ludzie nie mają już problemu z trądzikiem ale niestety nie u mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:04.