|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Ciekawe miejsca we Wrocławiu
W lipcu wybieram się do Wrocławia, będzie to moja pierwsza wizyta w tym mieście.
Czy możecie polecić jakieś ciekawe miejsca/obiekty w tym mieście? Raczej nie przepadam za zabytkowymi kościołami i muzeami, chociaż jeśli jest jakieś nietuzinkowe to zajrzę i w takie miejsca. Wszelkie knajpki z fajnym klimatem, dobrym jedzeniem też mile widziane ![]() Na pewno odwiedzę oceanarium i ogród botaniczny. PS. prośba o nie przenoszenie wątku na podróże, mało kto tam zagląda, a zależy mi również na informacji od mieszkanek Wrocławia. |
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ciekawe miejsca we Wrocławiu
trasa (piesza!) z rynku przez ostrów tumski na katedrę. Później możesz podjechać z katedry bądź z pasażu grunawldzkiego na halę stulecia i pergolę. Możesz zahaczyć o zoo i nowe oceanarium, bo jest niedaleko <3
będąc w rynku możesz przejść się placem solnym i pod słynnym zaułkiem solnym do byłej (?) biblioteki uniwersyteckiej, a później przejść się piękną wąską uliczką o wdzięcznej nazwie Psie Budy
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Konto usunięte
|
dziękuję
Cytat:
A może polecić miejsce, gdzie można dobrze zjeść? Może być nawet bar mleczny. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
central cafe (ul. św. antoniego) też mają opcję śniadaniową i to od 7.
obok jest bike cafe i mają genialne ciasta. kawa w rozrusznik cafe. lody w lodziarni roma lub w tralala.
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wracam do Wrocławia to zawsze się tam z koleżankami stołujemy, bo jest coś dla każdego - na słodko, na słono, na wegetariańsko. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
O tak, pyszne są. ja polecam jeszcze kawiarnię Amorinio w Rynku, pyszne ciasta i kawy.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Ja polecam Soczewkę - bardzo dobre burgery i pierogarnię Stary Młyn. I piwo na rynku w Spiżu, ale zawsze wieczorami są tam tłumy
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
RYNEK -i wszystkie wąskie brukowane ulice, odchodzące od rynku, zaskakujące czasem witryny małych zakładów fryzjerskich, w sąsiedztwie kawiarni, czy galerii sztuki. Dojść do Uniwersytetu- potem spacerkiem na Ostrów Tumski, dalej na pl. Bema stanąć w gigantycznej kolejce do POLISH LODY. Wrócić tramwajem do centrum- najlepiej kolo Placu Solnego i przejść dzielnicę 4 świątyń - mega klimatyczne bary i tanie jadłodajnie. Polecam tą sama trasę zrobić w ciągu dnia, i potem wieczorem, kiedy Wrocław zmienia się za sprawą tłumu turystów/ studentów, którzy wylewają się z każdego zakamarka. Dodatkowo bardzo fajnie oświetlone są mosty, kamienice, wszystkie zabytki. Jeśli czasu zostanie udać się na przystań Zwierzyniecka - koło ZOO i wybrać się na rejs statkiem Pozdrawiam z Wrocławia.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Polecam wam wybrać się do hydropolis jest tam bardzo dużo atrakcji, ja byłam tam z dziećmi i muszę wam powiedzieć ze dzieci miały nie mała radosc z tej wizyty, na stronie http://visitwroclaw.eu/miejsce/hydropolis mozeci poczytać o atrakcjach jakie tam znajdziecie. Pozdrawiam,
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o jedzenie to ja polecam Pizzerię Si pod Nasypem, jak dla mnie najlepsza pizza jaką jadłam w Polsce. i burgery w Pasibusie w towarzystwie kulek serowych. aż się głodna zrobiłam
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

do byłej (?) biblioteki uniwersyteckiej, a później przejść się piękną wąską uliczką o wdzięcznej nazwie Psie Budy