|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zwykłe Mleko!!
Witam !
Mój synek zaczął pare dni temu 10-miesiac... i od kilku dni w ogóle nie chce pić mleka modyfikowanego. Próbowałam juz chyba wszystkiego... zmieniałam z Bebiko na NAN potem na bebilon ... itd... ale nic z tego nie chce i koniec. Chciałam dodać również że bardzo uwielbia gotowane obiadki... (nie lubi niczego co jest gotowe do kupienia w sklepie dla dzieci zadnych kaszek, deserków, obiadków) tylko wszystko co sama ugotuje. Moze to ze nie ma ochoty na mleko wiąże sie z tym że "idą mu ząbki" już sama nie wiem. Chciałabym sie dowiedziec od kiedy moge podawać mu zwykle mleko (z karonika np: łaciate i jakie np: 1.5 tłusz...)? Wiem ze lubi zwykłe mleko i nie szkodzi mu poniewaz normalnie je budyń czy pije kakao. Z góry dziekuje za pomoc. pozdrawiam!
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zwykłe Mleko!!
a kaszki wcina?takie na mleku?
moja corka piła zwykle mleko 2% w wieku ok. roku,wprowadzane pomału,najpierw budyn,kakao ,miala objawy skazy ale przeszlo jej. próbuj dac małemu odrobine czystego mleka lub zrob kaszke na takim mleku i obserwuj go. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
na zwykłym mleku je np: ryż... kasze manne .. płatki owsiane makaron ;] czyli wszystko bedzie okej? jak zrezygnujemy z mleka modyfikowanego na zwykłe 2%??
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja zaczęłam dawać zwykłe mleko jak moja córka miała 1,5 roku, 10 miesięcy to chyba za wczrśnie. Są takie kaszki do picia Nestle w kartonikach, może maluszkowi będą smakować. Podobno zwykłe mleko daje się dopiero jak dziecko ma 3 lata, ale ja dałam o wiele wcześniej( 3%) i nic się nie stało
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
jesli juz sie zdecydujesz na mleko krowie najlepiej podawaj pelnotluste 3,2%
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Mój syn ma cztery miesiące i jego posiłki bazują na krowim 2% mleku.Nie ma żadnych dolegliwości.Zrezygnowała m z mieszanek,ponieważ się nie najadał,a po kaszce jest syty i zadowolony.Myślę,że rady dietetyków-pediatrów bywają przesadzone,bo ja wychowałam się od urodzenia na krowim mleku i cieszę się doskonałym zdrowiem.Jednak każde dziecko jest inne i inaczej toleruje różne produkty,także samemu trzeba próbować...
![]()
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje glupoty |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
myle ,że 4 miesiace to stanowczo za mało aby karmic mlekiem krowim.
jak to sie nie najada? 4 miesieczniaki nawet kaszki chyba nie powinny jejsc kaszaki sa od wyższego wieku,chyba. zgadzam sie z ewielu pediatrów przesadza posobnie jak mamy ale wiele mam przegina w druga strone dajac np. półrocznikom lub mniejszym slodycze,chleb czy rosół. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ta i dajcie jeszcze hamburgera...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Mój synek od kiedy skończył roczek też nie chce pić mleka. Na pewien czas odpuściłam. Zjadał tylko serki (kaszek też nie chciał). Za to bardzo lubi soczki. Któregoś dnia tak sobie zapytałam, czy nie chce się napić białego soczku. I zechciał. I teraz pije mleczko pod nazwą biały soczek. Kiedy zapytam go, czy wypije mleczko, od razu krzyczy, że nie, bo niedobre, ale biały soczek bardzo mu smakuje
![]() A może poszukaj mleka modyfikowanego o smaku mleka? Wiem, że nie jest to łatwe. Mojemu synkowi modyfikowane bananowe i inne tego typu nie smakowały i przeszliśmy na mleko krowie pełnotłuste. Być może to jest główny powód? Szczególnie trudno jest znaleźć mleko z numerem 3 bez dodatków smakowych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.