|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Czy sa tu fani DTH?
No własnie! Czy ktoś jeszcze oprócz mnie słucha Die Toten Hosen?? Jak zaczeła sie wasza "przygoda z tym zespołem" i jak długo trwa?
Ja, przyznam sie, własciwie nie pamietam jak to sie zaczęło To było chyba w 2 klasie liceum, czyli 6 lat temu - koleżanka z klasy zapytała mnie, czy mam może jakies piosenki DTH (jako że ja uchodziłam za miłosniczke muzyki i miałam duzo kaset - ah te czasy), ale niestety nie miałam. Kojarzyłam ich wtedy tylko z teledysku o jelonkach Ale bedąc u innej koleżanki (z podstawówki jeszcze) jakis czas później, zauważyłam że ma ona kasety DTH, wiec od razu mi sie przypomniało, że Anka pytała o ten zespól. Pożyczyłam więc te kasety (Auf dem Kreuzzug ins Gluck, Ein kleines bisshen... i chyba cos jeszcze miała) i... wpadłam po uszy Okazało się wtedy, że jeszcze jedna moja koleżanka z klasy ich słucha. I dzięki niej, jej kuzynowi wzbogaciłam sie o pare kaset Hosenów, a nawet przez Telegazete poznałam wielu fanów, którzy pogrzegrywali mi pozostałe kasety, single... To były czasy... Słuchałam ich non-stop, jednak jakos po roku czy dwóch jakoś tak o nich zapomniałam, w 4 klasie zaczęłam słuchać Hip-hopu i r'n'b, kasety DTH sie kurzyły na półce. Ale znowu na II roku (2 lata temu) okryłam ich nowo! Zaczełam kompletować ich twórczosc tym razem na płytkach (technika poszla do przodu w końcu, no nie?). Częsc płyt udało mi sie kupić w antykwariatach lub w Media Markt, ale ze o reszte trudno, napisałam do jakiegos kolesia z netu, czy mógłby mi poprzegrywać reszte (wiem wiem, ze to nie ładnie, ale cóz mogłam zrobić?). Wysłałam mu kilka płyt,a on oprócz albumów nagrał mi też teledyski i dołożył dodatkowe płyty z koncertami (czasami ludzie potarfią być mili i pomocni ).Obecnie jestem pod mega wrażeniem koncertu Unplugged z Wiednia
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy sa tu fani DTH?
chyba Kamilko nie bardzo to wyglada
chociaz nie wierze ze nikt ich nie slucha ja fanka nie jestem ale lubie pozdrowienia
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jestem fanką, nie słucham. . Pamiętam, jak odwiedzili kiedyś przystanek Woodstock - zdawali sobie sprawę ze swojej niskiej (wtedy) popularności i nie zdziwili się, a nawet się śmiali
że cała publiczność odśpiewała pięknie tylko jeden znany im utwór "(...)bo Ciebie kocham (...)", w dodatku po polsku
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2009-05-11 o 15:35 |
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
może też fanką nie jestem, ale lubię
szkoda że po niemiecku nic nie rozumiem...
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Nie jestem jakąś wielka fanką, ale lubię od czasu do czasu posłuchać
. Uważam zespół za bardzo sympatyczny i ciekawy, mimo że nie przepadam za niemiecką muzą. A i teledyski też mają fajne, np. Kein Alkohol
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
wow, jaki stary wątek znalazłam
![]() DTH sa zespolem ktory slucham lat juz .. 10? 11? cos kolo tego. ale ostatnio dosłownie oszalałam na ich punkcie i dzien bez DTH to dzien stracony piosenka na dzis jest zdecydowanie All Die Ganzen Jahre ![]() bardzo żaluje ze nie moglam byc na ich koncercie teraz w Krakowie [jak pech to pech...], ale szalenie sie ciesze na wrzesniowy koncert w Warszawie. .. i az znow zaczelam sie uczyc niemieckiego o.O
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
W liceum uwielbialam.
Widzialam ich dwa razy na zywo. Teraz juz nie wywoluja u mnie az takich emocji ale wciaz posluchac moge. Ostatnio na YouTube wyszukiwal telefyski i pokazywalam mojemu Angolowi na czym to ja kiedys szalalam. Pokiwal glowa z aprobata
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
DTH to jeden z moich ulubionych zespołów. Zaczęło się z 7 lat temu o ile dobrze kojarze i pamiętam. Wtedy zaczęła się moja wielka faza ze skokami narciarskimi. IO tak jakoś w jednej gazecie wyczytałam, że austriacki skoczek Goldi bardzo lubi słuchać DTH. A to był czas, że jakos wyszedł teledysk "Steh auf" i w progarmia emitowanym kiedyś na TV 4 "Muzyczne listy" był hitem tygodnia. A ja jako, że muzkę kocham ten program zawsze po szkole oglądałam. No i tak siedzę z siostra i jej mowię, że to jest ten ulubiony zespół Goldi'ego. I tak się zaczęło. Potem było wielki polowanie na Steh auf i inne utwory (do dziś pamiętam jak wstawałam w nocy na powtórkę "Muzycznych listów", żeby zgrać "Steh auf" na kasetę). Ostatnimi czasy wsłuchuje się w ich wvcześniejsze utwory
![]() W piątek miałam okazję oglądac ich na żywo na JUwenaliach w Krakowie. Dali czadu chłopaki. Campino jest rewelacyjny. Się facet trzyma. ;D |
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
hej uwielbiam ich ![]() usłyszałam ich w liceum a to było hooo hooo jak dawno; nawet uczyłam sie niemieckiego na ich tekstach! Mam chyba całą dyskografię
Lato, lato, lato czeka ... Edytowane przez becia28 Czas edycji: 2009-05-12 o 14:15 |
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Teś słucham Hosenów - w zasadzie słucham to za mało powiedziane, bo ten zespół to sens mojego życia )) Nie pamiętam kiedy to się zaczęło, ale to było ok 10 lat temu. Są rewelacyjni a ich koncerty - raj na ziemi Szkoda, że ten wrześniowy w warszawie odwołany:/ Wybieracie się jakieś koncerty w najbliższym czasie? Pozdrawiam wszystkich hosenfanów
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
beznadziejnie ze odwolali ich koncerty :/
ja mam zamiar w ciagu najblizszego roku gdzies sobie na nich pojechac, najpredzej bedzie to Austria lub Czechy, ale moze i Niemcy, zobaczymy...
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Na jesieni DTH będa grać koncerty w Polsce. Już się cieszę na koncert w Krakowie
![]() 5.10. Poznań Eskulap 06.10.2010 Gdynia Ucho 08.10.2010 Warszawa Stodoła 09.10.2010 PL-AB Studio Kraków 10.10.2010 Wrocław |
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przejechałabym się do Krakowa na ich koncert Ciekawe jak z cenami biletów
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Też jestem ciekawa jakie będa ceny. Ale w sumie wiem, że nawet gdyby było coś więcej, to warto
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko jak "coś więcej"
![]() Opuściłam się strasznie w kwestii DTH ![]() Wydali ostatnio jakąś płytę? Moja dyskografia zakończyła się na akustycznym koncercie w Wiedniu, no chyba ze później była Zuruck zum Gluck? Choć szczerze mówiąc, nie wiem czy mam ochotę na ich nowe kawałki. Tacy komercyjni się stali Chetniej słucham ich starach płyt z lat 80/90.
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
a ja prawdopodobnie bede wtedy na drugim koncu świata ;( gdyby nie to, ze juz tak daleko jestem w zalatwianiu formalnosci wyjazdowych, to odwolalabym to :/ żal. bardzo chcialam przed wrzesniem zobaczyc DTH gdzies w europie, ale nie na festivalu .. chyba sie nie uda >_< bawcie sie dobrze na koncertach, mysle ze cena biletu nie bedzie wieksza niz 100zl.
Hosenka, w 2008 DTH wydali In Aller Stille, calkiem fajna plytka, Storm i Alles Was War <3
|
|
#19 |
|
biegam dla Zabawy
|
Ooooo, jak zobaczyłam wątek byłam pewna, że już się musiałam tu wpisywać. A tu mnie nie ma
![]() Już wielką fanką nie jestem, kiedyś słuchałam namiętnie, ale ostatnie lata się jakoś uspokoiłam. Oczywiście koncertu na Juwenaliach w Krk nie mogłam przegapić. Wyskakałam się za kilka lat wprzód i teksty okazało się, że też dobrze znam jeszcze :p Dają chłopaki ciągle radę. W 2005(?) widziałam ich też na Woodstock. Ciekawa jestem na wyglądają takie bardziej "kameralne" koncerty, więc może wybiorę się we wrześniu. |
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Wracając z pracy natknęłam się na mieście (Kraków) na plakaty o koncercie. Cena biletów: 60 zł w przedsprzedaży, 70 zł w dniu koncertu
. Krótko mówiąc - niewiele Choć w Gdyni taniej , no, ale jakby nie było warto dać i 60 zł
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
w Poznaniu 49 zł. Radzę szybko kupować, bo np z empiku już zniknęły bilety, szok!
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze ... Chodzi mi po głowie ten koncert w Krakowie, ale samej to tak głupio
![]() Wybiera się któraś z was?
|
|
#24 |
|
Zadomowienie
|
Hosenka, ja co prawda nie idę, bo się przeprowadzam na drugą stronę świata *_* , aleee IDŹ bo bedziesz potem żałować!
gdyby nie mój wieczny pech i ta głupia przeprowadzka, pojechałabym na wszystkie 5 koncertów, a tak to .. nic :/ ... chociaz oni grają jakos w Tadżykistanie, Kirgistanie to może i do mojego Wietnamu ich przywieje (hahaha)
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
MAM MAM MAM!!!
Kupiłam dziś 2 bilety - udało mi się wyciągnać siostrę na ten koncert. ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Miejsce się zmieniło, bo będzie w Kwadracie. Wybierasz się?
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
I świetnie, tak trzymać!
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dzisiaj rano zamówiłam BILETY DO DRESDEN NA KLUBOWY KONCERT ! jestem tak szczesliwa, ze nie moge się ogarnąć .. po 20 minutach już były wykupione ! to dla mnie jedyna szansa by zobaczyc DTH w ciągu najbliższego roku, więc warto wydać więcej $ .. i do tego wycieczka do Dresden
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ![]() Słucham własnie koncertowej płyty Machmalauter i bardzo bym chciała żeby był taki sam repertuar Większość starych piosenek z Riesefieber, Hofgarten, Liebesspieler, Liebeslied, Paradies, Wort zum Sonntag i Bis zum bitteren Ende na czele ![]() No i chyba pierwszy raz słyszę First Time w wersji koncertowej
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-06-23 o 13:23 |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
wrociłam dwa dni temu z Dresden .. przeżyłam najlepszy koncert w swoim życiu, mimo iż najperw wyczekalam sie prawie 10h na otwarcie bram, potem wygnetli mnie (uroki pierwszego rzedu), a potem znow czekalam 3h na zespol. sa przekochani, a wstawiony Campino jest strasznie śmieszny .. jeśli ktoś nie ma biletu na koncert w Polsce - niech szybko kupuje .. ja zmodyfikowalam swoją przeprowadzkę do Azji by pojechac do Wawy, Krakowa i Wrocławia
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.

Ale bedąc u innej koleżanki (z podstawówki jeszcze) jakis czas później, zauważyłam że ma ona kasety DTH, wiec od razu mi sie przypomniało, że Anka pytała o ten zespól. Pożyczyłam więc te kasety (Auf dem Kreuzzug ins Gluck, Ein kleines bisshen... i chyba cos jeszcze miała) i... wpadłam po uszy
Okazało się wtedy, że jeszcze jedna moja koleżanka z klasy ich słucha. I dzięki niej, jej kuzynowi wzbogaciłam sie o pare kaset Hosenów, a nawet przez Telegazete poznałam wielu fanów, którzy pogrzegrywali mi pozostałe kasety, single... To były czasy... Słuchałam ich non-stop, jednak jakos po roku czy dwóch jakoś tak o nich zapomniałam, w 4 klasie zaczęłam słuchać Hip-hopu i r'n'b, kasety DTH sie kurzyły na półce. Ale znowu na II roku (2 lata temu) okryłam ich nowo! Zaczełam kompletować ich twórczosc tym razem na płytkach (technika poszla do przodu w końcu, no nie?). Częsc płyt udało mi sie kupić w antykwariatach lub w Media Markt, ale ze o reszte trudno, napisałam do jakiegos kolesia z netu, czy mógłby mi poprzegrywać reszte (wiem wiem, ze to nie ładnie, ale cóz mogłam zrobić?). Wysłałam mu kilka płyt,a on oprócz albumów nagrał mi też teledyski i dołożył dodatkowe płyty z koncertami (czasami ludzie potarfią być mili i pomocni 

Chetniej słucham ich starach płyt z lat 80/90.

.. po 20 minutach już były wykupione ! to dla mnie jedyna szansa by zobaczyc DTH w ciągu najbliższego roku, więc warto wydać więcej $ .. i do tego wycieczka do Dresden
Większość starych piosenek z Riesefieber, Hofgarten, Liebesspieler, Liebeslied, Paradies, Wort zum Sonntag i Bis zum bitteren Ende na czele